website statistics
Jump to content

Varljivo leto 2023. Road to Paris 2024


 Share

Recommended Posts

On 9/1/2023 at 6:39 PM, ChandlerMne said:

Ako se ipak plasiramo u 1/4 finale, dobro je pitanje zasto svi po automatizmu misle da SAD dobijaju Litvaniju. Litvanija moze da iznenadi, igraju rastereceno. Pitanje je i sta Litvaniji vise odgovara, Italija ili neki drugi tim, mada racunam da im je svejedno.

Da citiram sebe :d

Link to comment
Share on other sites

Биће да Пироћанац ипак није потпуно посенилио. Ја бих некако волео једно епско полуфинале са Словенијом, чисто да се не опуштамо превише.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, pedja789 said:

Биће да Пироћанац ипак није потпуно посенилио. Ја бих некако волео једно епско полуфинале са Словенијом, чисто да се не опуштамо превише.

 

Nije da nisam pisao da ljudi koji to pišu realno ne poznaju dovoljno košarku. Što naravno ne znači da je sad posle jedne ovakve pobede bezgrešan. Mi kao nacija mada nije generalno do nas nego je to stanje svuda rekao bih smo ili crni ili beli, ništa nema sivo ili neku nijansu da ima.. Gledao sam komentar na nekom od podcasta gde je lik napisao u komentaru da Bogdan nije za kapitena, Kari za selektora itd. Sve mi je jasno ali da Bogdan nije za kapitena, takvu glupost ne pročitah odavno, a to je bio jedan od onih najlajkovanijih komentara. Ovo danas je bila defanzivna klinika Pešića, sve ono što on želi od svoje šeme odbrane od pika je danas uspeo iako je Litvanija otvorila trojkama 5 od 5 i gde je Valančiunas pogodio ono što smo ga izazivali da pogodi, a to je ona prva trojka (što je koncepcijski rizik takvog načina odbrane od pika). Iskreno, mislio sam da ova grupa igrača ne može to da iznese na ovaj način, ali svaka im čast, jako je bilo malo propusta u odbrani a i u napadu kad smo počelik da igramo zrelije, sve je došlo na svoje mesto. 

 

Što se tiče polufinala, nama bi realno Slovenija bila mnogo lakši rival. Pogotovo što bi pobeda Slovenije nad Kanadom bila pobeda slabijeg tima nad dosta boljim, odnosno što bi za tu pobedu bio potreban neki scenario poput Litvanije protiv SAD, što nije održivo za ekipu takvog kvaliteta 2 utakmice zaredom protiv odličnih protivnika, što se pokazalo i danas na primeru Litvanije. Međutim, pošto pobeda znači kvotu, biram Kanadu svaki put, pa nek se pobijemo pošteno u petak. Iako bih rekao da su na toj utakmici šanse 65-35 za Kanadu. Kvota sa ovim sastavom tima bez obzira na žreb bi bila ogroman uspeh. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...