website statistics
Jump to content

Јесен и зима 2023/24. Road to Paris 2024


Майкл
 Share

Recommended Posts

3 minutes ago, nenad said:

Stonoteniserke izgubile od Švedske 3:2, muškarci trenutno sa Slovačkom 1:1

Баш штета, и Сабина и Андреа су имале вођство 2-1 у својим мечевима. Добра борба свакако.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Майкл said:

Жабић у борби за бронзу.

Прво у полуфиналу изгуби у последњим секундама (иако је имала вазари предности), сад у борби за бронзу на златан поен изгуби...

Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Майкл said:

Прво у полуфиналу изгуби у последњим секундама (иако је имала вазари предности), сад у борби за бронзу на златан поен изгуби...

Нису биле последње секунде, средина меча, мада не мења много, добијен меч и медаљу је поклонила Италијанки. Мало ме је разочарала данас, не због тог полуфинала, јер грешке се дешавају, не ни због пораза у мечу за бронзу, јер тешко је било вратити фокус после онаквог пораза, а и заправо је одрадила пристојну борбу. Разочарало ме што се предала на крају, а пар сати раније је добила лекцију на ту тему.

 

Дошен је био солидан данас - 7. место. У Алжиру, Милица Цвијић (-78) освојила Афрички опен.

Link to comment
Share on other sites

Милица Гардашевић освојила Златну лигу у дворани, иако није ни близу својих најбољих резултата. Поред ње, на СП иду Ангелина Топић, Милица Емини, Елзан Бибић и можда Армин Синанчевић (има повреду рамена).

 

On 10/2/2023 at 5:02 PM, pedja789 said:

Теодор Сехниашвили (-66, 2002), за њега сам први пут чуо кад се појавио у Србији. Тешко је и пронаћи нешто на интернету због језичке баријере. Оно што сам успео да сазнам је да је прошле године испао у првом колу на првенству Грузије. Ту рецимо не видим никаквог смисла, упитан квалитет, категорија у којој и клуб и репрезентација имају Страхињу Бунчића.

Ислам Шогенов (-90, 1998), шампион Русије 2022. Као ни Багајева, нисам га виђао на Светском туру, али сам га гледао на поменутом првенству Русије (колико се сећам, све борбе завршио бацањем) и на једној Лиги Европе. Добар џудиста, али ако нам нечега у Србији не недостаје то је -90.

Александар Дзуцев (+100, 1999), први пут сам га гледао када је дебитовао за Звезду у пријатељском мечу против Лиаонинга, он је изгубио свој меч. Не знам о њему ништа, али тешкаша је у Србији мало, ако ништа друго, било би добро имати га на тренинзима.

Дилбара Салкрабек (-63, 1997), у својој генерацији међу бољима у Русији, шампионка у некој од млађих категорија; наступала спорадично на Туру и то у -57, без запажених резултата. Ове године је променила категорију. Пратио сам је овог лета након припрема у Србији. На два турнира у Русији, освојила је злато и сребро. Опет, категорија где можда имамо и највише квалитетних џудисткиња.

Осим Дзуцева, остали које сам поменуо овде су наступили данас на Првенству Србије, што би значило и да су добили наше држављанство. Што се тиче резултата, Грузин избацио првог носиоца, па испао од јуниора, на крају освојио бронзу (иначе Бунчић у тој категорији није наступио); Салкарбек испала од Јоване Бунчић и она је освојила бронзу; Шогенов је нови шампион Србије, али до 81, не до 90, намучила га је домаћа омладина (посебно Косовић), али је победио.

Што се тиче осталих резултата, занимљиви су порази две до сада доминантне шампионке, Ање Обрадовић од Јоване Чакаревић и Милице Цвијић од Јоване Стјепановић. 

Link to comment
Share on other sites

Logicnije bi bilo da se drzavljanstva daju (ako vec ima sanse za to) pocetkom nego krajem ciklusa. 

Nisam gledao sve meceve ali dosta njih jesam i ovi "stranci" zaista nisu pokazali neke spektakularne domete, rezimirano gledano. Ima potencijala, talenta ali ne bih rekao da smo dobili nekog Molaeija recimo.

Pohvale za Arena Fight na prenosu.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...