rafalgorka 1,261 Posted January 31 #1 Share Posted January 31 Cześć, na dobry początek proponuję dyskusję na dość oczywisty temat. Jak liczna będzie nasza reprezentacja w Paryżu? @Topicmaster1010 podał takie dane: Poland: 214 (+8) (Archery - 1, Athletics - 51, Boxing - 4, Slalom Canoe - 4, Sprint Canoe - 13, Mountain Biking - 2, Road Cycling - 4, Track Cycling - 15, Diving - 1, Equestrian - 6, Fencing - 9, Golf - 1, Judo - 5, Modern Pentathlon - 3, Rowing - 15, Sailing - 11, Shooting - 8, Sport Climbing - 3, Swimming - 17, Table Tennis - 3, Taekwondo - 2, Tennis - 5, Triathlon - 1, Indoor Volleyball - 24, Beach Volleyball - 2, Wrestling - 4) A jak Wam to wychodzi??? Pozdrawiam RG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monzanator 3,399 Posted January 31 #2 Share Posted January 31 Ja to zawsze mam problem z takim liczeniem. Czworo w boksie to wydaje się zawyżone No i w ogóle mamy kogoś w skokach do wody? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalgorka 1,261 Posted January 31 Author #3 Share Posted January 31 @Topicmaster1010 przygotował zestawienie reprezentacji Polski. Jest skoczek do wody i są zawodniczki w boksie. https://totallympics.com/forums/topic/18655-summer-olympic-games-paris-2024-qualification-quota-simulation/?do=findComment&comment=523584 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adriano 353 Posted January 31 #4 Share Posted January 31 Ciężko będzie kogoś w skokach do wody wrzucić. Z jeździectwa myślę, że szanse mamy i na trzy drużyny - pytanie jak do tego się przygotowaliśmy. Na pewno liczę na WKKW - choć nie mamy Spisaka. Choć bardzo pragnę siatkarki zobaczyć, to jednak ciężko będzie. Ja ich w głowie nie liczę. Boks obstawiam dwie panie, bo zawody u nas. Torowe wydaje się bardzo optymistyczne. W szermierce są szanse na trzy ekipy, jednak nie widzę tam męskiej drużyny. rafalgorka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monzanator 3,399 Posted February 1 #5 Share Posted February 1 @rafalgorkaOczywiście wiem, że w boksie mogą nas pociągnąć kobiety, bo u facetów jest dno i wodorosty, a chyba nikt już nie pójdzie na numer Masternaka, że jakiś zawodowiec chwilowo pójdzie w boks olimpijski. O skokach nie wiem nic, ale tam jest chyba więcej miejsc na IO, niż mi się wydaje. Jeździectwo i WKKW to totalnie nie moja bajka, w łucznictwie jest chyba łatwiej bo dalej jest format 64 zawodników w samym singlu, to ktoś się może przeciśnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybak 2,559 Posted February 1 #6 Share Posted February 1 W łucznictwie kwalifikacje może zdobyć (jak i również dobre miejsce już na samych Igrzyskach) Karyna Kazłouskaja która na poprzednich igrzyskach startowała jeszcze dla Białorusi ale potem opuściła swój kraj i osiedliła sie u nas. Pytanie tylko czy dostała już obywatelstwo i czy w związku z tym nie musi przechodzić jakiegoś procesu karencji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adriano 353 Posted February 5 #7 Share Posted February 5 Inna Białorusinka może pomóc nam w ujeżdżeniu, ale jest problem z karencją. Polacy walczą by mogła pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper 1 Posted March 12 #8 Share Posted March 12 (edited) Ja myślę, że za dużo trochę jest tu podane w szermierce i jeździectwie. Za mało w lekkoatletyce i zapasach. Wydaje mi się, że w ogóle nie były wzięte pod uwagę kwalifikacje w męskim maratonie i męskim chodzie. Nie skreślałbym też drużyn w koszykówce 3x3. Edited March 12 by Kacper Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper 1 Posted June 8 #9 Share Posted June 8 On 3/12/2023 at 10:31 PM, Kacper said: Ja myślę, że za dużo trochę jest tu podane w szermierce i jeździectwie. Za mało w lekkoatletyce i zapasach. Wydaje mi się, że w ogóle nie były wzięte pod uwagę kwalifikacje w męskim maratonie i męskim chodzie. Nie skreślałbym też drużyn w koszykówce 3x3. Zwracam honor, jednak w jeździectwie już na pewno co najmniej 6 Polaków wystąpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalgorka 1,261 Posted November 18 Author #10 Share Posted November 18 Czy ktoś z Was jest aktywny na tylko igrzyska ? Kilka razy wysyłałem prośbę o przyjęcie do forum ale bez odpowiedzi … nie wiem o co chodzi … może coś robię nie tak? Jak ta procedura wygląda, ktoś coś??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts