website statistics
Jump to content

Българските спортисти в Париж - очаквания и представяне


 Share

Recommended Posts

Posted (edited)
1 hour ago, Bulgaria87 said:

Днес събитията се развиха доста неблагоприятно за атлетите ни. Определено имах повече очаквания от Йоана Илиева, които тя за съжаление не успя да оправдае. Вики Томова игра добре, но физически не издържа. Радослав Росенов беше категорично надигран. Марк Христов не ме сюрпризира, там очаквания повече от 1 победа, така или иначе нямах.

 

Кога смятате, ще имаме шанс и бихме могли да спечелим първи медал? Аз лично не виждам това да се случи по-рано от следващата седмица. 

 

Те нашите шансовете винаги си бяха за последните дни, защото нашите спортове просто са тогава. Щеше да е изненада ако бяхме взели нещо преди това, визирайки Йоана или Костадинова. 

 

За Йоана наистина си беше разочарование днес. Аз го писах и в темата, ако си беше паднала от световната номер 1 никой нищо нямаше да и каже. Но тази унгарка си е след нея в ранглистата, няма нейните успехи и сигурно редовно я е била. Ама днеска просто си беше по-надъхана.

 

За Вики Томова и преумората и, само едно мога да кажа. За какъв чеп и беше да играе безсмислен турнир 3 дни преди Олимпиадата и после да ми вика, че е уморена... Наистина евала за това което направи тази година и че успя да влезе в топ 50, ама след големия напън да влезе в ранкинга за Париж (ако въобще го е имала, а не стана случайно) да ми играеш турнир в седмицата, когато почва Олимпиадата е крайно глупаво. Едва ли не оставам с впечатлението, че игра тука, за да мине и замине, и да не обиди някой.

 

Иначе за бокса имам снижени очаквания след това което гледам тези дни. И то не заради нашите, просто всички са изключително подготвени, стават всякакви изненади и отпадат фаворити, много по-големи от нашите. Мислех, че можем да вземем 3-4 медала в бокса, но сега се надявам на 1-2.  

 

Edited by Federer91
Link to comment
Share on other sites

Аз също не съм очаквал нещо изумително първите дни. Качеството в състава ни предстои да се изяви. Аз и от Йоана не съм очаквал кой знае какво. Ние може да блесваме от време на време някъде, но си трябва плътност както на състава, така и на резултатите. С по 1-2 състезатели в спорт по-скоро ще е изключение ако успеем. Дори стрелците не бива да виним. Та те не са били сред медалисти в световните купи не помня от кога. Гледах и двата двубоя на Томова и е ясно, че неяма какво толкова да се очаква от нея. А и генерално за малко тенисисти този турнир е желан – по–скоро досаден. Вижда се и от отказите и от представянето на много и мъже и жени. Не казвам, че за Вики е така, но те генерално си гонят цели в WTA или ATP и тук с нетърпение очакват "мъката" им да свърши. Така че, толкова. Дано все пак някои ни изненада.

Аз малко съм разочарован от поведението на плувците и щаба ни... доброволно да се отказват от възможности за изява говори едно - не са добре подготвени и това е много жалко. Първите резултати също го показват.

Лека полека идва отрезвяването за нас и това е добре. Ние няма как греем всеки път като в Токио. Там това беше изумително. Тук едва ли ще се случи.

Аз си пожелах нашите да са доволни от себе си, но май повечето не са. Това е и добре и не е. Имат амбиции и желание, но или реалната им самооценка е изкривена или наистина не са подготвени както са искали. 

Дано гребците ни сюрпризират. Спомням си Атина, когато и двамата ни скифьори Руми Нейкова и Иво Янакиев в един и същи ден в рамките на половин час взеха медали. Айде поне единия да се реализира и първата седмица да не сме капо

Link to comment
Share on other sites

За плуването съм напълно съгласен. Имахме успехи в последната една година, но дойде Олимпиадата и Мицин и Георгиева се чудят на къде да погледнат и как да обяснят защо са толкова далече от личните си постижения. Да, знам, че не на всяко състезания се получава, но тук те трябва да се целят да са в топ форма, а то е точно обратното. Никой не очаква от тях медали, но поне да подобрят личните си постижения или да се доближат до тях. Надявам се Епитропов и Миладинов да се представят по-добре.

В бокса аз имам надежда също за максимум 1-2 медала от един мъж и една жена. Рами Киуан не ми се видя толкова уверен колкото беше на европейското. Нека видим следващият му мач. Станимира има труден жребий, дано пребори себе си, защото при нея малко психиката играе. 

По-скоро Каменова определям като потенциална фаворитка поради треньора, който направи Петрова олимпийска шампионка. 

В борбата надеждата ми е отново за 1-2 медала и то по-скоро бронзови. Не виждам как някой ще се бори за нещо повече освен Юлияна Янева.

За щангите там надеждите ги знаем, че са в Карлос Насар. Много съсредоточен изглежда, дано представи това на което е способен. Божидар Андреев може да се бори за максимум бронз. Димов по-скоро 5-6 ще е класирането му.

Имам надежди за иранката, но там ситуацията е толкова мъглява какво ще направи, че няма накъде.

В гребането медал не очаквам, по-скоро трудно влизане във финала за двамата.

В атлетиката авиждам добро представяне на Пламена Миткова с влизане в топ 6.

В художествената гимнастика чакам 1-2 медала, един на Стилияна Николова и един възможен на ансанбъла, но там е много възможно да не се случат нещата, защото са много непостоянни отбора ни.

 

Какво ще кажете за Ивайло Иванов в джудото в сряда. Дали има надежда за медал в него? В него виждам някаква опция за първата седмица и влизане в класирането по медал за България.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Bulgaria87 said:

 

Какво ще кажете за Ивайло Иванов в джудото в сряда. Дали има надежда за медал в него? В него виждам някаква опция за първата седмица и влизане в класирането по медал за България.

 

 

Ивайло мисля, че мина пикът си. Около предната Олимпиада бяха годините, когато стигаше призови класирания и беше сред водещите.

 

А и сега още във втория кръг се пада на Олимпийския шампион, което на 90% си значи край. То при нашите това винаги е било основен проблем, че никога не могат да отстранят някой фаворит. Хипотетично ако се надскочи и го отстрани после на 1/4 отиваш на потенциално по-лек съперник и да се озовеш на 1/2 и всичко става. Ама за да стигнат до там винаги трябва да се бие някой силен, че да ти се отвори схемата, ама все не ни се получава.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

И аз съм на мнение, че пика на Ивайло отмина. А и в новата категория не е блеснал с някакво постижение. Квотата му е в рузултат на постоянство и плътност на резултатите някъде в осмицата. И няма какво да се лъжем - джудото не е от тези спортове, които имат потенциал за развититие в България, което означава и някаква сериозна вътрешна конкуренция. За повече от 40 години имаме един бронз на Георги Георгиев. Не очаквам нищо от него, но пък ако ме изненада ще съм изключително щастлив.

На мен много ли липсват отборните състезания, които правят духа на цялата делегация по-единен, а емоциите за феновете са на друго ниво. Днес на отборното състезание в спортната гимнастика наблюдавах израженията на всеки един от отборите и как им греят очите. Желанието за индивидуална изява в полза на отборен резултат дава такава страст и енергия на всички, че ми се струва, че това е причината и за по-висок общ заряд. Гледах на лайвскор резултатите от квалификацията на отборния пистолет днес и по едно време бяхме на второ място... и си викам ето така, значи може. Ама пак не.

Edited by Ros
Link to comment
Share on other sites

 

Ето я и програмата за утре. Явно няма да правим героизми, но поне часовете се разминават и ще са удобни за гледане 

FB_IMG_1722283580805.jpg

Link to comment
Share on other sites

Такааа, от днешният денстана ясно едно - надяваме се на първи медал от бокса на първи август. Дано Станимира успее да пребори главата си, защото и днес беше малко "луда" в главата.

Браво на Габриела и Стефани Стоеви, както и на Десислава Ангелова. Те наистина показват характер и мисъл. За съжаление Кристиян Василев и Петър Мицин влязоха в руслото на очаквания без покритие

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Браво на Любчо Епитропов... той се яви като свежа глътка питейна вода. Най-якото е, че в рамките точно на 30 минути и двамата ни знаменосци постигнаха успехи 

Edited by Ros
Link to comment
Share on other sites

Определено по-добро представяне на атлетите ни днес. Много ме зарадва победата на Станимира срещу доста класна съперничка, двукратна световна шампионка и бронзов медалист от Токио. Беше доста надъхана, мотивирана и решена на всичко за победа. Нейният стил на бокс и характера й много се припокриват. С две думи Луда глава :) От все сърце и пожелавам медал и дано в четвъртък разгроми китайката. 

Сестри Стоеви се намират във формата на живота си в момента. Страхотни три мача и четвъртфинал. Дано имат успех със жребия, като им се падне преодолим съперник на четвъртфинала. Определено няма да е лесно, но те го могат. Ако победят представянето им ще е изненадата на Олимпиадата за нас.

При гребането съм изненадан от слабото представяне на Кристиан Василев. Доста разочароващо. Десислава с доста слабо време, дано е било стратегическо, което малко ме съмнява обаче. По-скоро дотук беше пътят й.

В плуването браво на Епитропов, ще гледаме поне един българин във вечерна сесия на Олимпиадата. Успех си е това, колкото и да е полуфинал. Мицин с нов разочароващ резултат, което възоснова на предишното му плуване не е изненада.

От Калояна Налбантова съм приятно сюрпризиран. Тя беше последната бадминтонистка по ранкинг, която се класира за Игрите. Постигна една победа и загуби от номер 1 в света, аз не мога да съм разочарован от нея. Има бъдеще в това момиче, дано се инвестира в нея.

 

Успех на нашите и утре. Имам предчувствие за Ивайло Иванов. :)

Link to comment
Share on other sites

До тук днес очакванията ми се оправдаха. Ивайло Иванов се бори, и отпадна достойно.  По-приятна беше гледката с Рами. Направи нарами австралиеца и го отнесе като акула сърфист на крайбрежието в Сидни. Даже и той не разбра как почти всички удари му влизаха. Дано и срещу американеца разузнаването ни свърши работата. В това момче има страст и макар да изглежда леко над нещата може да стигне доста напред. Дано. Дано и Хавиер днес победи украинеца и да сме с 3 четвърфиналисти още преди старта на Светлана

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...