website statistics
Jump to content

BMOlympics

Member
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

 Content Type 

Forums

Events

Totallympics International Song Contest

Totallympics News

Qualification Tracker

Test

Published Articles

Posts posted by BMOlympics

  1. Morgen echt een interessante dag waar enorm veel staat te gebeuren voor de Nederlanders. Allereerst het 10km openwaterzwemmen waar Sharon van Rouwendaal hopelijk iets moois kan neerzetten. Daarna veel atletiek tijdens de ochtendsessie, met o.a. kogelstoten, zevenkamp en de 4x100m estafettes. Mits er wind staat in de middag daarnaast ook de finales van het kitesurfen, waar Anouk Lammerts met een 4de plaats in de tussenstand begint aan de halve finales die in principe over 6 races gaan, eventueel gevolgd door de finale die ook over 6 races gaat. Ook een hele belangrijke pot in het waterpolo, winnen betekent automatisch een medaille maar het zal erg lastig worden, efficiëntie in de aanval zal hoger moeten zijn dan eerdere wedstrijden dit toernooi. 

     

    Dan nog eind van de middag en in de avond baanwielrennen, met het omnium bij de mannen, keirinfinales bij de vrouwen en ook de kwartfinalesprint bij de mannen. Hopelijk komen Lavreysen en Hoogland die zonder kleerscheuren door, dan mag er gedroomd worden over 2 medailles op de sprint de dag erna. Ook bij keirin is er wat mogelijk, zeker Hetty van de Wouw zag er overtuigend uit. 

     

    En dan om de dag af te sluiten om 19:00 de hockeyfinale tussen Duitsland en Nederland, en om 21:25 de finale van de 400m hordenlopen. Beiden worden denk ik een lastig verhaal om goud te pakken. Nederland verloor dit hockeytoernooi eerder al met 1-0 van Duitsland, en ik schat McLaughlin echt nog een stuk hoger in dan Femke Bol. Hopelijk kan ze wel nog een nieuw PB neer zetten, zou al een mooie prestatie zijn.

     

    Al met al morgen 2 'zekere' medailles (hockey, 400mH) en heb ik mijn hoop daarnaast vooral gevestigd op de 10km zwemmen en de keirin bij de vrouwen

  2. 1 hour ago, OlympicsFan said:

    a) Don’t quite understand why we need 4 medal events for basketball.

    b) Don’t quite understand why this is an Olympic event while futsal/beach soccer isn’t.

    c) I guess the fact that the Netherlands won a medal shows that this hasn’t much to do with normal basketball.

    a) I think there are bigger issues than 4 medal events for basketball. Like 48 medal events for swimming just to name one

     

    b) I agree, but that's more because I'd be a fan of adding Futsal and beach football

     

    c) I mean that's just a nonsensical argument which I won't even bother to get into

  3. Een onverwacht mooie dag was het zo:d! Van tevoren had ik al een goed gevoel over de kansen op een medaille voor de 3x3 basketballers, maar goud had ik niet zien aankomen met Letland en Servië erbij. Verder ook een mooie zilveren medaille voor Hassan, de 5.000m leek me de meest onzekere afstand voor een medaille. Verder heeft Bouwmeester officieus het goud binnen, lieten de teamsprinters hun klasse zien, kwalificeerden alle 3 de springruiters zich voor de finale, gaan de hockeydames naar de halve finales en heeft ook Praasterink een mooie finaleplaats.

     

    Enige smetjes zijn de uitschakeling van Stam/Schoon en de ietwat teleurstellende resultaten van de triatlon estafette en Jorinde van Klinken, al waren medailles daar op voorhand ook zeker niet verwacht. Op naar morgen!

  4. Gaat nu erg lekker, vooral qua gouden medailles. Het zit er in om het record van Sydney te breken denk ik. Als ik zelf een inschatting moet maken van waar het moet gebeuren, komt het hier op uit:

     

    Grote kans:

    Baanwielrennen sprint individueel (M)

    Baanwielrennen sprint team (M)

    Zeilen Nacra 6 (V)

     

    Redelijke kans:

    Baanwielrennen keirin (M)

    Estafette 4x400m (V)

    Marathon (V)

    Wegwielrennen (V)

    Hockey (V)

     

    Buitenkansje:

    Kogelstoten (V)

    400m horden (V)

    5.000m (V)

    10.000m (V)

    Hockey (M)

    Beachvolleyball (M)

    10km openwaterzwemmen (V)

    Baanwielrennen keirin (V)

    Baanwielrennen koppelkoers (M)

    Breaking (M & V)

    Synchroonzwemmen duet (V)

     

     

  5. Echt dramatische start voor TeamNL, ben op dit moment blij dat ik de Spelen niet tot nauwelijks kan volgen. 

     

    De enige echte opsteker was het Nederlandse recurveteam van de vrouwen, maar zelfs daar was het uiteindelijk een 4e plek. En dan denk je soms dat er ergens een mooi resultaat aankomt (Pieterse, Nederlands volleybalteam), en dan toch valt het weer de verkeerde kant op.

     

    En nu met het zeilen volgt het ene na het andere matige resultaat zich op, ondanks een behoorlijk mooie dag 1. 

     

    Gelukkig hebben we de roeiers nog, daar heb ik nog geen onverwacht slechte resultaten gezien en lijkt alles zelfs juist redelijk positief tot nu toe. Mannenacht weliswaar naar de herkansingen, maar een bronzen medaille zit er echt wel in.

     

    Vanaf week 2 kan ik alles pas weer live volgen, dus hoop dat ik dan een mooie inhaalslag mee kan maken qua medailles ;)

  6. Vandaag dan hopelijk de eerste dag met medailles. Zolang Puck Pieterse niet lek rijdt moet zilver sowieso wel haalbaar zijn, en als het regent zie ik haar meedoen voor het goud.

     

    Verder de 100m schoolslag voor mannen waar zeker een medaillekans is. Zelf moet ik toegeven dat ik vrij pessimistisch ben, ik denk dat Peaty, Qin en Fink aan het langste eind trekken maar met een PR van Corbeau of een zeer goede race van Kamminga is brons of zilver gewoon realistisch. 

     

    Dan nog wat kansjes in handboogschieten (V), schermen, kano slalom en skateboarden, maar daar zou een medaille al een wereldprestatie zijn. 

     

    Ben ook benieuwd naar hoe de zeilers starten, het zijn allemaal toch wel wat kansrijke klasses. Sara Wennekes start geloof ik wel met een penalty in de eerste bij de IQFoil, dus dat is minder.

     

    In het roeien mogen we hopen dat de vrouwen twee-zonder en vier-zonder hun heat winnen, en de mannen vier-zonder verwacht ik minder van maar het zou mooi zijn. Vrouwen dubbeltwee komen hopelijk uit de herkansingen, maar na gisteren weet ik niet of een medaille realistisch is.

     

    Beachvolleyball en tennis starten ook met Nederlanders, vooral beachvolleyball is een sport waar alles mogelijk is met de juiste vorm.

     

    Al met al ben ik erg benieuwd, maar hoop toch wel stiekem dat we minstens 2 medailles halen vandaag:d

  7. Voor het boogschieten wordt het echt nog wel lastig om top 16 te eindigen voor het Mixed event. Op papier is Wijler 8e van de wereld qua ranking, Maar Brazilië (14e in de huidige tussenstand) en Canada (18e in de tussenstand) hebben allebei hoger gerankte schutters. Taipei (16e in de tussenstand), Colombia (21e in de tussenstand) en Groot Brittanië (23e in de tussenstand) hebben bovendien allemaal 3 schutters en verschillen qua punten momenteel nauwelijks met Nederland. Denk dat een top 10 wel echt nodig is voor Wijler om een kans te maken

  8. Tja van de 4 boten die genoemd zijn (W1x, W2-, M2x en M4x) denk ik dat er echt wel minstens 1 wordt afgetroefd. En buiten die boten zie ik alleen Simon van Dorp (M1x) een onverwachte gouden medaille pakken. Dus denk dat 3 goud sowieso realistischer is dan 4. Twee is inderdaad wel ietwat pessimistisch. 

  9. "The complaint was filed with both the FEI and the British Equestrian Federation at 9am last Monday by Dutch lawyer Stephan Wensing on behalf of a client who wishes to remain anonymous. Wensing filed a complaint on behalf of the client for animal abuse, which is proven by a video that was made about 2.5 years ago, according to the complaint. The video shows Charlotte Dujardin hitting a student's horse with a whip multiple times."

     

    "The timing of the complaint, just days before the Olympics, is devastating for Dujardin. Wensing explains that his client had long hesitated and could not bring himself to allow Charlotte Dujardin to win medals at the Olympics, while the client knew about this video. Dujardin was on her way to becoming Britain's most successful female athlete if she added a seventh Olympic medal to her list of achievements."

     

    Source: https://www.horses.nl/dressuur/dressuur-internationaal/charlotte-dujardin-trekt-zich-terug-voor-de-olympische-spelen-na-opduiken-video-van-training/

  10. 12 minutes ago, Jinzha said:

    Mooie voorspellingen! Ik zou zelf Anouk Vetter eerder rond de 30% kans schatten, vergelijkbaar met Jessica Schilder en net iets meer kans dan Laros of Nageeye. En ik zou de 4x400m vrouwen nog toevoegen met laten we zeggen 30-40% kans! Ik vind dat Lisanne de Witte de laatste tijd goed in vorm is en ook Cathelijn Peters is een vrij stabiele factor geworden.

    Vooral de series worden lastig, want die zijn op vrijdagochtend precies tussen de 400mH finale (donderdagavond) en de 400m finale (vrijdagavond), dus de vraag is of we zonder Bol en Klaver wel door de serie komen. Ik zit die ochtend in het stadion, dus ik ga mijn best doen om ze er doorheen te schreeuwen!

     

    Ik dacht dat ondertussen de verwachting was dat Sifan Hassan alle vier de onderdelen ging proberen, hoe onrealistisch dat ook is. Ik ben wel bang dat ze zichzelf daarmee in de voet schiet en uiteindelijk zonder medaille terug naar huis gaat. Een focus vol op de marathon had haar echt tot een favoriet kunnen maken denk ik.

    Ja hier en daar was ik wat optimistisch en op sommige plekken misschien wat pessimistisch en vooral atletiek is inderdaad gewoon lastig te voorspellen. 4x400m vrouwen heb ik er inderdaad wel tussen staan met 70% kans, ik denk dat minstens brons echt wel mogelijk moet zijn met Femke Bol als slotloopster, mits ze dus inderdaad de series doorkomen met de 'B-loopsters'

     

    Van Sifan Hassan is nog steeds niks officieel bekend, er was volgens mij ergens een keer een fout gemaakt. Ze is namelijk voor 4 onderdelen gekwalificeerd, maar iemand in de internationale media/atletiekpagina's heeft ervan gemaakt dat ze dus ook aan alles meedoet en sindsdien gaan die geruchten rond, maar voor zover ik weet is dat nergens op gebaseerd. Ik wacht zelf in ieder geval eerst op de bevestiging van een betrouwbare bron ;)

  11. Ik heb ook een paar voorspellingen gedaan qua reële medaillekansen per evenement. Hierbuiten zijn er ook nog wel een aantal mogelijke verrassingen denk ik, zoals in het judo of tennis. Al met al denk ik toch wel minimaal 30 medailles en hopelijk 10+ goud

     

    3X3 Basketball Men's team - 50% chance

     

    Athletics 4x400M (W) - 70% chance
    4x400M (Mixed) - 60% chance
    Shot Put (W) - 30% chance
    400M Hurdles (W) - 99% chance
    Heptathlon (W) - 60% chance
    1.500M (M) - 20% chance
    Marathon (M) - 20% chance

     

    Additionally, Sifan Hassan is a big X-factor. She hasn't yet announced what events she will perform in (1.500M, 5.000M, 10.000M, and/or marathon), but I expect at least 1 medal from her

     

    Track Cycling 
    Team Sprint (M) - 99% chance
    Keirin (M) - 80% chance
    Individual Sprint (M) - 99% chance
    Madison (M) - 20% chance
    Keirin (W) - 20% chance
    Madison (W) - 20% chance

     

    Beach volleyball 
    Men - 30% chance
    Women - 20% chance

     

    BMX 
    Racing (W) - 30% chance

     

    Breakdancing 
    Men - 30% chance
    Women - 50% chance

     

    Handball 
    Women - 40% chance

     

    Field Hockey 
    Men - 70% chance
    Women - 99% chance

     

    Judo 
    -81kg (M) - 20% chance
    -63kg (W) - 50% chance
    -70kg (W) - 20% chance
    Mixed event - 20% chance

     

    Mountainbike 

    Women - 90% chance

     

    Equestrian 
    Jumping (Individual) - 30% chance
    Jumping (Team) - 30% chance
    Dressage (Individual) - 20% chance
    Dressage (Team) - 20% chance

     

    Rowing 
    M1x - 80% chance
    M2x - 80% chance
    M4x - 90% chance
    M4- - 20% chance
    M8+ - 40% chance
    W1x - 95% chance
    W2x - 20% chance
    W2- - 90% chance
    W4x - 50% chance
    W4- - 50% chance

     

    Synchronised Swimming 
    Duet (W) - 60% chance

     

    Water Polo 
    Women - 70% chance

     

    Road cycling 
    Men's race - 40% chance
    Women's race - 70% chance
    Women's time trial - 50% chance

     

    Sailing 
    49er (M) - 70% chance

    ILCA 7 (M) - 30% chance
    IQFoil (M) - 80% chance
    49er FX (W) - 80% chance
    ILCA 6 (W) - 40% chance
    IQFoil (W) - 30% chance
    Nacra17 (Mixed) - 50% chance

     

    Swimming 

    100m breaststroke (M) - 30% chance
    200m breaststroke (M) - 30% chance
    100m freestyle (W) - 20% chance
    100m breaststroke (W) - 30% chance

    200m breaststroke (W) - 40% chance
    200m medley (W) - 20% chance
    10km Open Water (W) - 60% chance

  12. Made an account just to share my thoughts for medal chances of 20% or higher for The Netherlands:NED in all events:d

     

    All in all, I'd say based on the following percentages I'd come to around 30 medals, and factoring in Sifan Hassan and some unexpected medals (especially in Athletics, Tennis, Swimming and Judo), my fair estimate would be around 31-37 medals. 10+ gold should be realistic.

     

    3X3 Basketball Men's team - 50% chance

     

    Athletics 4x400M (W) - 80% chance
    4x400M (Mixed) - 60% chance
    Shot Put (W) - 30% chance
    400M Hurdles (W) - 99% chance
    Heptathlon (W) - 70% chance
    1.500M (M) - 20% chance
    Marathon (M) - 20% chance

     

    Additionally, Sifan Hassan is a big X-factor. She hasn't yet announced what events she will perform in (1.500M, 5.000M, 10.000M, and/or marathon), but I expect at least 1 medal from her

     

    Track Cycling 
    Team Sprint (M) - 99% chance
    Keirin (M) - 80% chance
    Individual Sprint (M) - 99% chance
    Madison (M) - 20% chance
    Keirin (W) - 20% chance
    Madison (W) - 20% chance

     

    Beach volleyball 
    Men - 30% chance
    Women - 20% chance

     

    BMX 
    Racing (W) - 30% chance

     

    Breakdancing 
    Men - 30% chance
    Women - 50% chance

     

    Handball 
    Women - 40% chance

     

    Field Hockey 
    Men - 70% chance
    Women - 99% chance

     

    Judo 
    -81kg (M) - 20% chance
    -63kg (W) - 50% chance
    -70kg (W) - 20% chance
    Mixed event - 20% chance

     

    Mountainbike 

    Women - 90% chance

     

    Equestrian 
    Jumping (Individual) - 30% chance
    Jumping (Team) - 30% chance
    Dressage (Individual) - 20% chance
    Dressage (Team) - 20% chance

     

    Rowing 
    M1x - 80% chance
    M2x - 80% chance
    M4x - 90% chance
    M4- - 20% chance
    M8+ - 40% chance
    W1x - 95% chance
    W2x - 20% chance
    W2- - 90% chance
    W4x - 50% chance
    W4- - 50% chance

     

    Synchronised Swimming 
    Duet (W) - 60% chance

     

    Water Polo 
    Women - 70% chance

     

    Road cycling 
    Men's race - 40% chance
    Women's race - 70% chance
    Women's time trial - 50% chance

     

    Sailing 
    49er (M) - 70% chance

    ILCA 7 (M) - 20% chance
    IQFoil (M) - 80% chance
    49er FX (W) - 80% chance
    ILCA 6 (W) - 40% chance
    IQFoil (W) - 20% chance
    Nacra17 (Mixed) - 50% chance

     

    Swimming 

    100m breaststroke (M) - 30% chance
    200m breaststroke (M) - 30% chance
    100m freestyle (W) - 20% chance
    100m breaststroke (W) - 30% chance

    200m breaststroke (W) - 40% chance
    200m medley (W) - 20% chance
    10km Open Water (W) - 60% chance

×
×
  • Create New...