website statistics
Jump to content

Totallympics TeamNL Huis


 Share

Recommended Posts

3 hours ago, Jinzha said:

We hebben het wel getroffen ook vandaag: mountainbiken tegen een ontketende Ferrand-Prevot en boogschieten tegen Korea. En dan vanavond nog schoolslag tegen Adam Peaty en handballen tegen Frankrijk.

 

Wel heel jammer dat zilver en brons er niet meer in zaten!

Ik zie het nu helemaal gebeuren dat Kamminga en Corbeau vierde en vijfde worden

Poeh, zwaar dagje al met al. Maar alleen de gemiste medaille van Puck is er ééntje die we eigenlijk al geteld hadden. Normaal gesproken zou ze prachtig zilver hebben gepakt.

 

Dat de handboogdames vierde zouden worden, tja, daar had werkelijk niemand rekening mee gehouden. Nu lijkt het net alsof we er daar ook al misgrijpen (en dat is natuurlijk ook zo), maar van tevoren had niemand iets van dit team verwacht.

 

De schoolslagzwemmers doen eigenlijk ook best wel zeer. In 59.03 Olympisch goud winnen ... dat had Kamminga ook gekund. Deze kans krijgt hij nooit meer.

 

Verder vond ik de hockeyers nog steeds niet overtuigen, maar het was al wel beter dan gisteren. De handbalsters vielen me ook niet tegen, het is wel jammer dat de keepsters beiden door de ondergrens zakten. Zoveel tegengoals waren niet nodig geweest. Komt natuurlijk ook door de dekking, maar soms steken ze niet eens een arm of een been uit als er een schot op doel komt. 

 

Bij de beachers was ik erg teleurgesteld in Immers/v.d. Velde. Ik had ze de overwinning graag gegund, maar dat Italiaanse showmannetje met z'n skyball bleek toch te sterk.

 

Morgen een relaxed dagje. Geen medaillekansen voor Nederland, dus lekker kijken zonder constant verhoogde hartslag. 

Link to comment
Share on other sites

Ik begin alweer een beetje moe te worden van de reacties die je overal ziet, alsof het allemaal weer dra-ma-tisch slecht gaat. Mensen lijken te denken dat 'we' nu op zes medailles hadden moeten staan ofzo, op basis van een toko als Gracenote die in allerlei sporten medailles voorspellen voor niet-deelnemers.

If you'd like to help our fellow Totallympics member Bruna Moura get to the 2026 Winter Olympics, after her car crash on the way to the 2022 Olympics, every tiny bit of help would be greatly appreciated! Full story and how to help can be found here!

Link to comment
Share on other sites

Deze eerste dagen doen me heel erg denken aan de eerste dagen in Tokyo. Natuurlijk kunnen we geen medailleregen verwachten in de eerste dagen en liggen onze kansen veelal in de roei, zeil, baanwielenren en zelfs atletkekfinales later tijdens de Spelen.

 

Maar toch komen we dan iedere keer net wel dichtbij en krijg je heel erg dat net niet gevoel. Dat was in Tokyo met vierde/vijfde plekken bij het judo, het zilver van Van Vleuten dat toch een beetje als verloren goud voelde en natuurlijk het plankje van Van der Poel. En dan nog de coronazorgen rondom de roeiequipe.

 

Ook nu hadden we de lekke band van Pieterse en een net niet moment bij handboogschieten. En ipv coronazorgen is er nu het ongemak over het verleden van Steven van de Velde.

 

En poeh wat was die volleybalwedstrijd vanochtend spannend. We hebben de Turksen echt laten gaan, er waren kansen om hun slordigheid af te straffen, maar net niet gelukt...:hairpull:

Link to comment
Share on other sites

Echt dramatische start voor TeamNL, ben op dit moment blij dat ik de Spelen niet tot nauwelijks kan volgen. 

 

De enige echte opsteker was het Nederlandse recurveteam van de vrouwen, maar zelfs daar was het uiteindelijk een 4e plek. En dan denk je soms dat er ergens een mooi resultaat aankomt (Pieterse, Nederlands volleybalteam), en dan toch valt het weer de verkeerde kant op.

 

En nu met het zeilen volgt het ene na het andere matige resultaat zich op, ondanks een behoorlijk mooie dag 1. 

 

Gelukkig hebben we de roeiers nog, daar heb ik nog geen onverwacht slechte resultaten gezien en lijkt alles zelfs juist redelijk positief tot nu toe. Mannenacht weliswaar naar de herkansingen, maar een bronzen medaille zit er echt wel in.

 

Vanaf week 2 kan ik alles pas weer live volgen, dus hoop dat ik dan een mooie inhaalslag mee kan maken qua medailles ;)

Link to comment
Share on other sites

Ach, ik had eigenlijk gedacht dat we nu op één of twee medailles zouden staan, we lopen er één of twee achter daarop. Weinig aan de hand :p 

If you'd like to help our fellow Totallympics member Bruna Moura get to the 2026 Winter Olympics, after her car crash on the way to the 2022 Olympics, every tiny bit of help would be greatly appreciated! Full story and how to help can be found here!

Link to comment
Share on other sites

De volleybalsters hadden wel mogen winnen ja. Maar 3 vreemde scheidsrechterlijke beslissingen waren er net een paar teveel. Desondanks genoten van de wedstrijd en de sfeer in die geweldige volleybalhal. Boermans en De Groot daarna vakkundig zien winnen tegen Spanje in een even mooi stadion.

 

Zeilen begrijp ik nooit zoveel van, maar ik snap wel dat het goud voor de 49'ers en 49'er FX uit zicht is. Zeker voor Van Aanholt en Duetz een hard gelag, die gaan natuurlijk alleen maar voor goud. Maar met zo weinig wind is het zeilen net een loterij. Ik vind er niet veel aan.

 

In de avond een hele leuke mix tussen Koolhof/Schuurs en Tsitsipas/Sakkari gezien. Met een mooie zege voor het Nederlands koppel. De waterpolodames pakten ook de zege, maar toonden ook hun wisselvalligheid. De hockeydames waren zo mogelijk nog slordiger, maar wonnen uiteindelijk ook nog.

 

Al met al een mooie dag. Morgen weer relaxed gaan kijken, ik zie Nederland morgen weer geen medaille halen. Van Lieshout heeft een hele zware eerste opponent, daar heb ik geen goed gevoel over. Hopelijk zit ik ernaast.

Link to comment
Share on other sites

We zijn los!! Prachtige beelden uit het TeamNL Huis net bij Studio Parijs.

 

Al met al blijft het gevoel dat het vaak net niet is voor Nederland, maar Corbeau is een mooi voorbeeld dat het ook de goede kant op kan vallen. Nu maar hopen dat dat vaker gaat gebeuren! Bijvoorbeeld bij Twellaar/Broenink, Duetz/Bekkering, Schuurs/Koolhof en Tes Schouten morgen.

 

Van judo heb ik wel weer genoeg te zien dit toernooi. Moeizame sport om te kijken en een hoop tegenvallers voor Nederland tot nu toe.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, wamel042 said:

Opvallend dat weinig Nederlanders echt boven zichzelf uit lijken te stijgen en weten te verrassen. 

Ja helemaal eens. Corbeau en de vrouwen vier zonder zijn tot nu toe de positieve uitzondering.

 

Op bepalende momenten is het al vaak net niet geweest. De handboogdames, volleybaldames tegen Turkije en tennis gemengd dubbel stonden allemaal voor, maar lieten het toch gaan.

Link to comment
Share on other sites

Judo is zeker een moeizame sport om te kijken. Het is zeker niet meer wat het was. Vroeger met de koka en de yuko was het wat dynamischer, nu is het vaak de scheidsrechter die met zijn strafjes het verloop van de wedstrijd bepaalt. En dan te bedenken dat ze dat juist hebben ingevoerd om de sport begrijpelijker en leuker te maken. Uiteraard helpt het ook niet mee dat de Nederlandse judoka's met de jaren zijn verworden tot figuranten. 

 

Over moeizaam gesproken: een zeiltoernooi zonder wind is ook niet alles. Het is een soort loterij geworden. Vandaag kunnen Van Aanholt/Duetz die loterij nog winnen, al zal dan wel net alles goed moeten gaan. 

 

Het atletiektoernooi begint met voor Nederland de series 4x400 mixed. Nederland heeft het niet getroffen met de loting, want alle sterke landen (behalve VS) zitten in de heat van Nederland (o.a. Ierland, Dominicaanse Republiek, Italië en vooral GB). De bondscoach kan het zich niet veroorloven om Klaver, Bol of Bonevacia te sparen. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...