website statistics
Jump to content

About This Club

discussieer mee over aankomende sportevenementen richting de Olympische Spelen. In 2024 de zomerspelen van Parijs, in 2026 de winterspelen van Milaan en in 2028 de zomerspelen van Los Angeles.
 1. What's new in this club
 2. Het viel mij nog mee dat ik er niet alleen zat. Maar hoop wel dat het de komende dagen voller zal zijn. Ik ga niet snel nog een keer naar een volleybalwedstrijd toe. Zo'n volksmenner die de hele tijd allerlei dansjes en handbewegingen en 'My block, my block' opdringt, is niets voor mij. Ik kom daar voor de sport. Helaas begrijp ik ook dat mensen zich tegenwoordig niet meer zelf kunnen vermaken (ook al zitten ze bij een WK volleybal) en dus hoort het 'vermaak' er allemaal bij. De laatste drie sets waren redelijk van Nederland, maar het vertekent wel, want Argentinië was echt heel erg zwak. Dus mijn voorspelling blijft dat ze er tegen de laatste drie tegenstanders vrij hard af zullen gaan.
 3. De hal was niet heel vol zo te zien, maar hoop dat je een mooie avond hebt gehad @CCB! Weer een lastige eerste set, maar daarna liep het wel echt goed.
 4. Veel plezier vanavond @CCB! De sfeer bij zo'n volleybal wedstrijd is toch altijd wel heel leuk, ook al leeft het op tv en in de media niet heel erg.
 5. Morgen ga ik naar Nederland-Argentinië. Al maanden geleden kaarten gekocht (best duur). Ze krijgen Ahoy lang niet vol, het WK leeft gezien het matige niveau van Nederland niet echt. Er worden nu kaarten voor dumpprijzen verkocht en ook de mensen die al kaarten hadden (onder wie ik) krijgen geld terug. Dat is toch raar? Hoe dan ook, hopelijk zit ik morgen niet als enige in het stadion. Dat zou wel gênant zijn.
 6. Ja, het team is echt te wisselvallig en er steken inderdaad niet echt spelers bovenuit. Dit is natuurlijk ook geen verrassing, maar wel jammer, zeker in eigen land. Benieuwd of ze nog wat wedstrijdjes kunnen winnen.
 7. Je merkt echt dat er met Slöetjes, De Kruijff en Belien een groep wereldtop weg is gegaan. Nu zijn denk ik alleen Buijs en Daalderop nog als wereldtop te zien, de rest heeft toch moeite met het niveau van een Italië en zoals we zagen zelfs tegen België. Ik vind eigenlijk naast Buijs niemand echt heel positief opvallen in het toernooi tot nu toe. Wel erg tevreden dat we vandaag een spannende wedstrijd live hebben kunnen zien, ik geloofde zelfs nog even in een 5e set. Was wel een beetje bang dat het een snelle 3-0 zou worden.
 8. Vanavond de eerste partij tegen Kenia! Dit zou een eenvoudige 3-0 moeten worden.
 9. Ik ga naar de eerste wedstrijd van in de tweede ronde. Geen idee tegen wie ze dan spelen, maar het zal vermoedelijk of zijn. Verder ben ik ook erg benieuwd hoe de dames het gaan doen. Ik voorspel dat de wedstrijd tegen in de eerste ronde de belangrijkste is om te winnen om zo de kwartfinalekansen in leven te houden. Van gaan ze echt niet winnen, van de rest van de tegenstanders vermoedelijk met 3-0. Om de kwartfinale te halen moet dan nog afgerekend worden met Argentinië en Japan. Niet onmogelijk, maar wel pittig (Japan dan).
 10. De Oranjeselectie: https://www.volleybal.nl/nieuws/oranjeselectie-van-14-speelsters-bekendgemaakt-voor-wk-volleybal-vrouwen Echt een nieuwe generatie merk je wel. Het zal daarom wel een pittig toernooi worden. De top 6 (VS, Brazilië, Italië, Servië, China en Turkije) lijkt in ieder geval buiten bereik. Samen met landen als Duitsland, Polen, België, Dominicaanse Republiek en Japan zitten we denk ik in de middenmoot rond plekken 7-12. Ik ben overigens voor - en de finale in het stadion!
 11. Programma Nederlandse vrouwen: 23 september, 20.00 uur: - 25 september, 16.00 uur: - 28 september, 20.00 uur: - 30 september, 20.00 uur: - 2 oktober, 16.00 uur: -
 12. Onze volleybalvrouwen spelen op het wereldkampioenschap, van 23 september tot en met 15 oktober in en , in de eerste ronde tegen en . Nederland treft als groepshoofd in poule A Italië, nummer 6 op de wereldranglijst en de verliezend finalist van het laatste WK (2018), als sterkste land. Nederland zelf is momenteel de nummer tien van de wereld. Op papier zijn België (13), Puerto Rico (17), Kameroen (20) en Kenia (27) mindere tegenstanders in poule A. De eerste vier van elke poule plaatsen zich voor de tweede fase. Kameroen (eerste ronde) en Puerto Rico (tweede ronde) waren ook in 2018 op het wereldkampioenschap tegenstanders van Nederland. Beide wedstrijden werden toen met 3-0 gewonnen. Nederland werd op dat toernooi in Japan uiteindelijk knap vierde. Rusland – hoewel gekwalificeerd – mag vanwege de ook door de FIVB gesteunde ‘sportboycot’ niet meedoen aan het WK. Kroatië nam als hoogstgeplaatste land op de wereldranglijst die opengevallen plek in. In poule C zijn de grootmachten Verenigde Staten (olympisch kampioen) en Servië (regerend wereldkampioen) aan elkaar gekoppeld. Onbetwist de topper van de eerste ronde. In poule B, met het andere gastland Polen, gelden Turkije en de Dominicaanse Republiek zeker ook als favoriet voor een plek in de volgende ronde. In die poule kwam ook Kroatië terecht. In poule D zijn bij groepshoofd Brazilië de Aziatische toplanden China en Japan ingedeeld en opvallend genoeg ook de twee andere Zuid-Amerikaanse landen. De complete indeling: Poule A: Poule B: ('pool rood-wit-blauw') Poule C: Poule D: Na de groepsfase plaatsen de vier hoogst geëindigde ploegen uit elke poule zich voor de tweede ronde. De behaalde punten uit de eerste ronde worden meegenomen. De vier ploegen uit poule A en D vormen in de tweede ronde poule E en de 8 teams uit B en C komen in poule F terecht. Elk land speelt in de tweede ronde vier wedstrijden: alleen tegen de teams waartegen in eerste ronde nog niet is gespeeld. De beste vier van elke poule gaan door naar de kwartfinales (knock-outfase). Alle landen spelen hun eerste wedstrijd in Nederland (Arnhem), waarna de helft van de ploegen in Polen (Gdansk en Lodz) het toernooi vervolgt. Ook in de tweede ronde, kwartfinales en halve finales worden de wedstrijden over Nederland en Polen verdeeld. Gliwice is de derde speelstad in Polen. De Nederlandse volleybaldames spelen al hun wedstrijden in eigen land. Rotterdam (Ahoy), Apeldoorn (Omnisport) en Arnhem (GelreDome) zijn de speelsteden. De medaillewedstrijden – finale en kleine finale – worden in Arnhem gespeeld.
 13. De wereldkampioenschappen wielrennen op de weg worden van 18 tot en met 25 september gehouden in Wollongong. Julien Alaphilippe en Elisa Balsamo verdedigen hun titel in de wegrace. Ellen van Dijk deed dat al in de tijdrit, terwijl Tobias Foss de verrassende opvolger werd van Filippo Ganna. Woensdag staat de mixed relay op het programma. Op dit onderdeel werden Koen Bouwman, Jos van Emden, Bauke Mollema, Riejanne Markus, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten vorig jaar in Brugge tweede, achter . Op woensdag gaan Bauke Mollema, Daan Hoole, Mathieu van der Poel, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten en Riejanne Markus proberen om dit keer wel het goud te pakken. Zaterdag staat de wegrace voor de vrouwen op het programma en de WK worden zondag afgesloten met de wegrace voor mannen.
 14. Het toernooi is ondertussen gestart in Račice, tot nu toe zonder al te veel verrassingen. Benieuwd hoe Nederland het hier gaat doen. Durft iemand een voorspelling te wagen?
 15. De reacties die ik tot nu toe hier en in de algemene forumthread zie over de mogelijke ro16 loting brengen vooral verwarring. Hoe ingewikkeld kan het zijn om de beste 8 tegen de slechtste 8 te loten vraag je je af... Maar wat een mooie prestaties van Nimir en het team!
 16. natuurlijk een slechte zaak dat de FIVB samen met de organisatie de regels aanpassen tijdens het toernooi en voorrang gaat verlenen aan Polen en Slovenië. Maar we zullen inderdaad zien tegen wie Nederland nu mag spelen. Moet wel zeggen dat het 3 goede wedstrijden waren van de lange mannen. Benieuwd hoe ver ze nog kunnen komen, loting moet wel een beetje goed uitpakken.
 17. En nog een sterke overwinning tegen en als poulewinnaar door. Door het aparte systeem kan het zomaar zijn dat ze weer tegen spelen in de achtste finales, al lijkt of waarschijnlijker als ik het goed begrijp.
 18. Sterke openingswedstrijd van de heren en ook een hele overtuigende overwinning van de vrouwen op Hongarije. Ziet er heel goed uit tot nu toe
 19. Goed om te horen dat er naast Nimir ook andere namen opvallen. Hij heeft het al jarenlang alleen moeten doen bij de Lange Mannen, maar volgens mij vindt de rest van het team zich de afgelopen toernooien steeds meer in zijn niveau. Overwinning op Argentinië zou dan de achtste finales al binnenhalen als ik het goed zie.
 20. mooie overwinning van de lange mannen van Nederland. Egypte werd eenvoudig verslagen, al was de tweede set nog wel een beetje spannend. Het was een genot om naar te kijken. Het hele team trok zich op aan Nimir. Vooral Tuinstra speelde weer erg goed. De beste 2 van de groep gaan zeker door en de 4 beste nummer 3 ook. Nu tegen Argentinië die in VNL22 nog verslagen werden. Hopen dat ze dit nog een keer kunnen herhalen. Overigens verloor Argentinië hun eerste wedstrijd met 3-2 van het sterke Iran.
 21. https://nos.nl/artikel/2442068-abdelaziz-bescheiden-superster-van-de-volleyballers-zonder-elkaar-zijn-we-allemaal-niks Vandaag gaat het WK van start en morgen de eerste wedstrijd van Nederland. Benieuwd of het doel van de mannen om kwalificatie voor de Spelen te behalen realistisch gaat blijken. Dat ze daar een serieuze gooi naar kunnen doen is op zich al een mooie ontwikkeling natuurlijk. Voor volleybal en handbal eindtoernooien mis ik altijd wel Ziggo Sport, altijd lastig om via twijfelachtige streams een wedstrijd te vinden. En ik voel er ook niet voor om naar Ziggo over te stappen, omdat ik bij KPN juist weer wekelijks eredivisie kijk via ESPN.
 22. Vanaf 27 augustus strijden zowel de dames als de heren om de Europese titel bij het Waterpolo. De wedstrijden worden gehouden in het Spaladium Arena in Split (Kroatië). De dames zitten in een groep van 6 landen. Met Kroatië, Hongarije, Griekenland, Roemenië en Duitsland. De beste 4 gaan naar kwartfinale. De heren zitten in een groep van 4 landen met Duitsland, Spanje en Roemenië. De nummer 1 van de groep naar kwartfinale. De nummer 2 en 3 gaan naar een tussenronde. Een overzicht van de wedstrijden: 27.08.22 17:30 uur dames Kroatië vs Nederland 6-22 28.08.22 19:00 uur dames Nederland vs Hongarije 13-4 29.09.22 17:00 uur heren Duitsland vs Nederland 6-13 30.08.22 20:30 uur dames Griekenland vs Nederland 8-13 31.08.22 12:00 uur heren Nederland vs Spanje 10-11 01.09.22 13:00 uur dames Roemenië vs Nederland 02.09.22 17:00 uur heren Roemenië vs Nederland 03.09.22 20:30 uur dames Duitsland vs Nederland
 23. Jonker komt op mij wel goed over. Hij was een jaar geleden eigenlijk ook al de voorkeurskandidaat had ik het idee. Ik hoop dat hij iets meer met charisma en leiderschap kan coachen dan Parsons, die op mij meer overkwam als een soort psycholoog en analist.
 24. De heren basketballers hebben hun wedstrijd in en tegen Georgië verloren. Dat betekent nu 5 gespeeld en 5 verloren. En geen WK voor de mannen.
 25. KNVB heeft Andries Jonker aangesteld als nieuwe bondscoach voor de Nederlandse vrouwen. Hij heeft een contract getekend tot en met het EK van 2025. Hij zal al tegen IJsland op de bank zitten, in die wedstrijd moeten de oranje leeuwinnen zich plaatsen voor het WK van volgend jaar. Jonker heeft met name ervaring in het mannen voetbal en is al even interim coach geweest van de dames. Wat denken jullie? Gaat dit een goede match worden?
 26. Alleen het als 15de geplaatste duo in het gemengd dubbelspel zijn nog actief tijdens het WK Badminton in Tokyo. Tabeling/Piek wonnen vandaag van het duo uit Indonesië met 21-19 21-16. In de derde ronde moeten ze het opnemen tegen het ijzersterke thuis spelende Japanse duo Watanabe/Higoshino. Dit duo is als derde geplaatst.
 27.  

×
×
 • Create New...