website statistics
Jump to content

Totallympics TeamNL Huis


 Share

Recommended Posts

Een onverwacht mooie dag was het zo:d! Van tevoren had ik al een goed gevoel over de kansen op een medaille voor de 3x3 basketballers, maar goud had ik niet zien aankomen met Letland en Servië erbij. Verder ook een mooie zilveren medaille voor Hassan, de 5.000m leek me de meest onzekere afstand voor een medaille. Verder heeft Bouwmeester officieus het goud binnen, lieten de teamsprinters hun klasse zien, kwalificeerden alle 3 de springruiters zich voor de finale, gaan de hockeydames naar de halve finales en heeft ook Praasterink een mooie finaleplaats.

 

Enige smetjes zijn de uitschakeling van Stam/Schoon en de ietwat teleurstellende resultaten van de triatlon estafette en Jorinde van Klinken, al waren medailles daar op voorhand ook zeker niet verwacht. Op naar morgen!

Link to comment
Share on other sites

WAT EEN DAG! Het zilver van Hassan is inmiddels weer brons geworden, maar wat maakt het uit? Gewoon goud voor de 3x3-basketballers. Ben er nog steeds niet goed van ... wat een spanning en wat een einde. Ga dit niet snel vergeten!

Link to comment
Share on other sites

Morgen echt een interessante dag waar enorm veel staat te gebeuren voor de Nederlanders. Allereerst het 10km openwaterzwemmen waar Sharon van Rouwendaal hopelijk iets moois kan neerzetten. Daarna veel atletiek tijdens de ochtendsessie, met o.a. kogelstoten, zevenkamp en de 4x100m estafettes. Mits er wind staat in de middag daarnaast ook de finales van het kitesurfen, waar Anouk Lammerts met een 4de plaats in de tussenstand begint aan de halve finales die in principe over 6 races gaan, eventueel gevolgd door de finale die ook over 6 races gaat. Ook een hele belangrijke pot in het waterpolo, winnen betekent automatisch een medaille maar het zal erg lastig worden, efficiëntie in de aanval zal hoger moeten zijn dan eerdere wedstrijden dit toernooi. 

 

Dan nog eind van de middag en in de avond baanwielrennen, met het omnium bij de mannen, keirinfinales bij de vrouwen en ook de kwartfinalesprint bij de mannen. Hopelijk komen Lavreysen en Hoogland die zonder kleerscheuren door, dan mag er gedroomd worden over 2 medailles op de sprint de dag erna. Ook bij keirin is er wat mogelijk, zeker Hetty van de Wouw zag er overtuigend uit. 

 

En dan om de dag af te sluiten om 19:00 de hockeyfinale tussen Duitsland en Nederland, en om 21:25 de finale van de 400m hordenlopen. Beiden worden denk ik een lastig verhaal om goud te pakken. Nederland verloor dit hockeytoernooi eerder al met 1-0 van Duitsland, en ik schat McLaughlin echt nog een stuk hoger in dan Femke Bol. Hopelijk kan ze wel nog een nieuw PB neer zetten, zou al een mooie prestatie zijn.

 

Al met al morgen 2 'zekere' medailles (hockey, 400mH) en heb ik mijn hoop daarnaast vooral gevestigd op de 10km zwemmen en de keirin bij de vrouwen

Link to comment
Share on other sites

Mooie dag was het inderdaad met 2x goud, 1x zilver en 2x brons. We hebben slechtere dagen gehad. 
 

Vooral de dominantie van Van Rouwendaal vond ik te gek om te zien. Ik vind echt dat er te weinig over haar gesproken wordt in de media. Wat zij allemaal heeft gelaten en de keuzes die zij heeft gemaakt om de beste te worden en te blijven in haar sport vind ik zo inspirerend. Ik hoop dat ze besluit om nog een jaartje door te gaan, maar zo te horen was dit het laatste kunststukje wat we van haar gezien hebben. En wat een manier om dan zo’n carrière te eindigen. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Ik kom net terug uit Parijs. Wat een fantastische ervaring om bij de Spelen te zijn! En dan ook nog zulke succesvolle voor de Nederlanders.

 

Ik had op het internationale deel van het forum ook al wat momenten gepost, maar ik ben nog wel weken aan het nagenieten, dus ook hier nog even wat observaties.

 

  • Place Trocadero: eerste avond waren alle 6000 plekken al vol en hebben we een uurtje buiten gewacht. Toen we uiteindelijk binnenkwamen begon net de huldiging van alle BMX medailles, incl. Manon Veenstra en de Franse podium sweep. Prachtig begin van ons bezoek aan Parijs. Daarna op het grote scherm Sifan Hassan haar eerste brons zien winnen en de 3x3 basketballers zien stunten met goud. Een onvergetelijke ervaring om met een paar plukjes oranje toegeklapt te worden door duizenden Fransen. De dag erna nog even teruggegaan voordat we naar Beach Volleybal aan de overkant van de Seine gingen en puur toevallig de huldiging van Leon Marchand voor duizenden uitzinnige Fransen meegepikt.
  • Beach volleybal: helaas geen Nederlanders in de twee kwartfinales die we zagen, maar dat betekende alleen maar meer tijd om naar de magische zonsondergang achter de Eiffel toren te kijken.
  • Hockey: overtuigende overwinning van de hockeydames op Argentinië gezien. Hele andere ervaring dan bij beach volleybal, want al vanaf de trein naar Colombes was het een grote oranjestoet. Savonds ook nog bij België - China geweest, waar ook nog vooral oranje fans in het publiek zaten. Ons gejuich voor België was helaas tevergeefs.
  • Waterpolo: we besloten spontaan tickets te kopen voor de waterpolo halve finale via het resale platform. Ondanks dat we de shootout verloren was dat volledig de moeite waard. Dit was misschien wel de allermooiste ervaring van de Spelen. Het publiek was een mooie mengelmoes van Nederlands en Spaans en nonstop enthousiast en de wedstrijd had niet  spannender kunnen zijn.
  • Atletiek: een prachtige ambiance in een vol Stade de France, zelfs voor een ochtendsessie. Leuk ook om families van atletes te spotten, vlakbij ons zaten de families Oosterwegel en Dokter naar de zevenkamp te kijken. Ook oudatlete Nadine Broersen kwamen we nog tegen.
  • TeamNL huis: gemengde gevoelens over de twee dagen dat ik in het TeamNL huis was. Het was heel leuk om gezamenlijk met andere oranje fans de beiden hockeyfinales, de 400m horden en de sprintfinale van Lavreysen en Hoogland te kijken. Maar de opzet van het huis was verder vooral bier, friet en feesten. Ik kwam naar Parijs voor de sport en niet voor middelmatige Nederlandse artiesten... Maar toch ook nog een plekje op de eerste rij voor de huldigingen bemachtigd en Marit Bouwmeester en Sharon Rouwendaal een high five gegeven.
  • Parijs in het algemeen: ik heb Parijs nog nooit zo opgeruimd en veilig gezien. Alle straatverkopers waren weg, vrijwel geen afval op straat, de metros waren schoner dan ooit. De sfeer onder alle fans was geweldig, ik heb ook leuke gesprekken gehad met Franse en andere Nederlandse fans over wat zij allemaal hadden bezocht. Ook heel leuk om in de stad sporters te spotten, zoals de delegatie van Nauru die lekker de Notre Dame aan het bezichtigen was of Tes Schouten en ik vermoed ook de rest van Fabers trainingsgroep die op een stoeprandje op hun lift zaten te wachten.

 

Al met al was het een onvergetelijke week. En wat een hoop mooie momenten voor Nederland ook nog. Met als absolute kersen op de taart marathongoud voor Hassan en Harrie's hattrick.

Link to comment
Share on other sites

Wow @Jinzha, wat een geweldig 'reisverslag' om te lezen. Het maakt me zelfs een beetje jaloers :-). Ik weet precies wat je hebt meegemaakt, want ben zelf ook bij meerdere Spelen aanwezig geweest. Er gebeuren altijd leuke, onverwachte dingen die je je leven nooit meer vergeet. Helaas koos ik ervoor om Parijs dit jaar links te laten liggen en vol in te zetten op Los Angeles, maar als ik jouw post lees en op televisie de geweldige sfeer zag, kan ik niet anders dan concluderen dat ik er graag ook in Parijs bij was geweest. 

 

Super leuk dat je je ervaringen deelt. En ook grappig om je mening over het TeamNL-huis te lezen. Ten opzichte van Londen en Rio is er dus niet veel veranderd. Alleen in Pyeongchang vond ik het (destijds nog) Holland House écht de moeite waard (want klein, gezellig en sfeervol).

Link to comment
Share on other sites

Ik heb 16 dagen aan de buis gekluisterd gezeten. Veel vrienden, familie, collega's en kennissen verklaarden me voor gek, maar ik kan tenminste zeggen dat ik ergens passie voor heb. Wat een heerlijke twee weken ... in het begin nog stroef qua Nederlandse successen, maar uiteindelijk méér dan op mijn wenken bediend. 15x Olympisch goud hield ik écht niet voor mogelijk, maar dankzij een paar fraaie verrassingen is het TeamNL toch gelukt.

 

Gelukkig kan ik ook heel erg genieten van buitenlandse sporters en hun successen. Maar gaandeweg zo'n toernooi viert chauvinisme toch weer hoogtij. 

Mijn persoonlijke NL-top 5 van deze Spelen:

1. De fenomenale eindsprint van Femke Bol op de 4x400 mixed. Toen ik las dat Bonevacia niet mee kon doen, gaf ik ze eigenlijk niet eens meer kans op een medaille, maar Klein Ikkink en/of Omalla vervingen hem ongekend knap. En Lieke Klaver levert in de estafette áltijd. Wát een sportvrouw. Ik heb mijn keel schor geschreeuwd tijdens de race en na afloop zelf een traantje gelaten. 

2. Sharon van Rouwendaal. De meest onderschatte en ondergewaardeerde atleet van Team NL en dat is ze al jaren. Vreemde eend in de bijt, maar een ongekende sportvrouw. Haar verhaal greep me aan. 

3. De huldiging van Sifan Hassan in het stade de France tijdens de sluiting. De trots en de blijdschap waren van haar gezicht af te lezen.

4. Harrie's Hattrick en dan met name de keirinfinale van gisteren. Ik heb buikpijn van de spanning gehad. Zo fantastisch dat hij zijn grote droom heeft waargemaakt.

5. Vrouwen vier-zonder bij het roeien. En dan vooral omdat de dubbelvier het een dag ervoor nog nipt moest afleggen tegen GB. Geweldige spanning en 4 leuke meiden!

 

Link to comment
Share on other sites

On 8/11/2024 at 10:03 PM, Noorderling29 said:

Wordt Leon Haan per woord en per cliché betaald? Hij heeft i.i.g. geen uit-knop, net als zijn compaan.

 

Commentaar bij sluiting exemplarisch voor niveau van NOS.

Zijn commentaar bij Hassan's goud vond ik dan wel weer mooi, niet allerlei gezochte dingen, maar pure emotie :d 

 

NOS was natuurlijk in het algemeen weer niet best. Ook zo'n Jan Roelfs bij de sluitingsceremonie, die tussen neus en lippen door even Mijain Lopez noemt en niet eens diens legendarische prestatie echt goed benoemt (legendarisch niet vanuit worstelperspectief, maar vanuit algemeen sportperspectief).

Edited by heywoodu

If you'd like to help our fellow Totallympics member Bruna Moura get to the 2026 Winter Olympics, after her car crash on the way to the 2022 Olympics, every tiny bit of help would be greatly appreciated! Full story and how to help can be found here!

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...