website statistics
Jump to content

osparijs2024

Totallympics Fanatic
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    osparijs2024 reacted to Dennis in EK Waterpolo 2022 in Split   
    Sterke openingswedstrijd van de heren en ook een hele overtuigende overwinning van de vrouwen op Hongarije. Ziet er heel goed uit tot nu toe
  2. Like
    osparijs2024 reacted to Jinzha in KNVB stuurt bondscoach Parsons weg   
    Jonker komt op mij wel goed over. Hij was een jaar geleden eigenlijk ook al de voorkeurskandidaat had ik het idee.
     
    Ik hoop dat hij iets meer met charisma en leiderschap kan coachen dan Parsons, die op mij meer overkwam als een soort psycholoog en analist.
  3. Like
    osparijs2024 reacted to Jinzha in Europees Kampioenschap Atletiek München 2022   
    Wat mij betreft ook een zeer goed resultaat deze EK. Naast de individuele fenomenen Bol en Schilder, is er in de breedte ook gewoon heel goed gepresteerd met top 5 prestaties in de estafettes en meerdere vierde plaatsen voor o.a. Visser, Koppelaar en Weerman. Tegenvallers waren er uiteraard ook, zoals het uitvallen van eigenlijk al onze kanshebbers op de meerkampen.
     
    Ik hoop dat de positieve flow waar de atletiek zich eigenlijk al sinds de opmars van Dafne Schippers in bevindt, zich ook door vertaalt in de breedte van de sport.
  4. Like
    osparijs2024 reacted to Jinzha in Europees Kampioenschap Handbal Dames 2022   
    Het is een druk sportjaar, deze had ik überhaupt niet op de radar!
    Ik denk dat de halve finale, laat staan directe plaatsing voor Parijs, wel erg veel gevraagd is. Ik hoop dat we niet te hard weggespeeld worden door Frankrijk. Ik denk dat Noorwegen, Zweden en Frankrijk in ieder geval sterkere teams zijn, maar wie weet is er met een goede kwartfinale loting nog iets mogelijk richting de halve finale.
     
    Ik vrees dat de Nederlandse vrouwenteams in het volleybal, handbal en voetbal toevallig alle drie in een fase zitten van doorselecteren en aansluiting proberen te houden bij de top, na geweldige resultaten in de periode 2015-2019.
  5. Like
    osparijs2024 got a reaction from Jinzha in Europees Kampioenschap Atletiek München 2022   
    Dat waren dan de Europees Kampioenschappen Atletiek.
    Nederland heeft het goed gedaan. Femke Bol behaalde 3x GOUD en was de absolute Koningin van deze kampioenschappen. Maar ook het goud van Jessica Schilder bij het kogelstoten was erg mooi. Deze atletes zijn nog jong en kunnen verder doorgroeien en hopelijk in Parijs2024 en LA2028 mooie dingen laten zien. Naast de gouden medailles waren er ook nog bronzen medailles voor o.a. Jorinde van Klinken en Nienke Brinkman. En ook dat beloofd veel richting de toekomst. 
     
    Het EK Atletiek werd door de NOS uitgezonden, maar was ook live te volgen via eurovisionsports.tv waarbij je je eigen regisseur kon zijn. Zo heb ik in ieder geval de vele technische nummers gezien. En was voor mij de NOS slechts een aanvulling. En ja Sedoc nam een grote rol aan tijdens de avond uitzendingen maar zorgt er voor dat Atletiek op een makkelijke manier werd uitgelegd aan de mensen die iets minder verstand hebben van deze sport. Er resten nog een aantal Diamond League wedstrijden die weer via Ziggo sport bekeken kunnen worden. Heb in ieder geval genoten van topsport! 
  6. Like
    osparijs2024 reacted to CCB in Europees Kampioenschap Atletiek München 2022   
    Ik zat er weer eens vreselijk naast. Een gouden medaille voor de estafetteploeg, vol ongeloof en met veel plezier zitten kijken. Wát een race! Om op Olympisch niveau voor een medaille te gaan, zullen de dames zich wel moeten blijven verbeteren. De top blijft toch wat smal, met alleen Bol en Klaver als echte steunpilaren. De rest van de dames blijft wisselvallig. Je zou er eigenlijk één bij moeten hebben die ook consequent in de 50 loopt, dan maak je op de OS echt kans op zilver of brons.
     
    Jammer dat de atletiekavonden bij de NOS tegenwoordig wel heel veel om Sedoc en de studio draaien. Ikzelf ben meer fan van live atletiek laten zien. Omdat Sedoc zo nodig Rivka een polsstok moest laten vasthouden, hebben we het met zeer summiere flitsen van de veldonderdelen moeten doen, terwijl het speerwerpen en polsstokhoogspringen spannend waren. Gelukkig biedt Sporza dan altijd wel soelaas.
  7. Like
    osparijs2024 reacted to AsensioWillemsen in Europees Kampioenschap Atletiek München 2022   
    Als liefhebber van de veldnummers baal ik wel van de beperkte aandacht van de NOS daarvoor. Ik hoop daarom nog altijd op wat komende veldtoppers. Misschien dat we er op hoog ook langzaam bij kunnen gaan zitten bij de dames.
  8. Like
    osparijs2024 reacted to Jinzha in Europees Kampioenschap Atletiek München 2022   
    Atletiekavonden met Bol en Klaver op de baan en Sedoc in de studio zijn echt een genot om naar te kijken!
     
    Een prachtige estafette gisteren, met ook heel stabiele splits van Saalberg en De Witte. Willen we in Parijs een medaille winnen, dan zullen Saalberg, De Witte en/of Bouma ook echt op de top van hun kunnen moeten zijn. De tijd van gisteren zou in ieder geval zeer concurrerend zijn, alleen de VS zit daar consistent onder volgens mij.
  9. Like
    osparijs2024 reacted to AsensioWillemsen in EK Turnen 2022 in München   
    Bij de vrouwen geen succes, maar bij de mannen wel een medaille. 14.7 op voltige voor De Munck is een mooi resultaat. Natuurlijk, Fraser en Rhys (in de Q) brachten niet wat gewenst was, maar je moet er maar wel staan. Zilver.
  10. Like
    osparijs2024 reacted to Jinzha in Europees Kampioenschap Atletiek München 2022   
    Heel leuk dat er een goede generatie werpers van 20-25 jaar in opkomst is bij de dames, met Schilder als een prachtige en bescheiden aanvoerder! Hele mooie medaille dit!
  11. Like
    osparijs2024 reacted to Jinzha in EK Roeien 2022 München   
    Ik was vandaag de hele dag van huis. Wat een hoop hoogtepunten heb ik gemist vandaag! Vooral de twee roeigoud in de skiffs, maar ook Steenbergen, Jakobsen en Van der Vleuten.
  12. Like
    osparijs2024 reacted to Jinzha in Europees Kampioenschap Zwemmen Rome 2022   
    Wat een enorm vol programma hebben EKs en WKs zwemmen ook eigenlijk, een week lang 2 races per dag zo voor Steenbergen en sommige anderen. 
     
    Geweldig om haar zo te zien uitgroeien van talent tot winnaar en favoriet op dit toernooi. 
  13. Like
    osparijs2024 reacted to CCB in Springruiters kunnen tijdens het WK nominatie in de wacht slepen voor Parijs2024   
    Dit was ook weer even een 'zweet in de handen'-momentje. Leuk dat Van der Vleuten het brons nog meepakt. Maar alle lof voor de Zweedse winnaar, alle omlopen deze week foutloos geweest. Van der Vleuten had eerder deze week een pechfoutje als enige fout, maar zelfs als hij die niet had gemaakt, was de Zweed winnaar geweest. Dus het lijkt me dat hij hier vrede mee kan hebben. 
     
    Wát een dag voor de Nederlandse sport. Deze bronzen valt misschien een beetje in het niet, maar het is echt een héle knappe prestatie!
  14. Like
    osparijs2024 reacted to CCB in EK Roeien 2022 München   
    Wow, wat een fantastische ontknoping van het - voor Nederland - zilveren roeitoernooi. 
     
    Eerst Florijn met een magnifieke race en daarna de spanning in de skiff bij de mannen. Wát een eindsprint van Ntouskos, Zeidler en Twellaar. En de Bulgaar in baan 6 kwam op de laatste meters ook nog heel rap opzetten. Heerlijke apotheose.
  15. Like
    osparijs2024 reacted to CCB in Springruiters kunnen tijdens het WK nominatie in de wacht slepen voor Parijs2024   
    Geweldig dat Olympische kwalificatie is veiliggesteld. Daar waren later nog voldoende kansen voor geweest (o.a. EK 2023), maar het is toch lekker dat het ticket binnen is. En buiten dat een fraaie zilveren plak.
  16. Like
    osparijs2024 reacted to CCB in EK Roeien 2022 München   
    Ik gok op brons voor Clevering/Meester, zilver voor Rienks/Knab/de Graaf/Rienks en zilver voor De Jong/Youssifou.
  17. Thanks
    osparijs2024 got a reaction from Dennis in Springruiters kunnen tijdens het WK nominatie in de wacht slepen voor Parijs2024   
    En het is zilver! Daarnaast Olympische kwalificatie voor Zweden, NEDERLAND, Ierland, Groot Brittannië en Duitsland.
    Dat had ik niet meer verwacht. Het parcours zorgde voor veel fouten. Een erg spannende wedstrijd. Het was weer genieten.
  18. Love
    osparijs2024 got a reaction from Jinzha in Springruiters kunnen tijdens het WK nominatie in de wacht slepen voor Parijs2024   
    En het is zilver! Daarnaast Olympische kwalificatie voor Zweden, NEDERLAND, Ierland, Groot Brittannië en Duitsland.
    Dat had ik niet meer verwacht. Het parcours zorgde voor veel fouten. Een erg spannende wedstrijd. Het was weer genieten.
  19. Like
    osparijs2024 reacted to Timsa in Europees Kampioenschap Zwemmen Rome 2022   
    Bij de vrouwen juist op de vlinderslag (nog). Maar als Giele nog wat stappen kan maken, kunnen we ook daar de aansluiting maken. Op school hebben we Schouten, die steeds constanter wordt en vandaag ook de finale van de 100 school heeft gehad.

    Bij de mannen hebben we inderdaad niemand op rug, maar dat is al zo sinds Driebergen gestopt is.
  20. Like
    osparijs2024 reacted to CCB in EK Roeien 2022 München   
    De gouden Olympische boot, de mannen dubbelvier, loopt de finale op het EK mis. Ze roeien weliswaar de vierde tijd van alle halve finalisten, maar eindigen niet bij de beste drie in hun halve finale (die echt wel veel sterker was dan de andere halve finale). Maar ja, ze hadden gisteren in de voorwedstrijd gewoon beter moeten roeien. Ondanks dat alleen Stef Broenink als grote (en bekende roei-)naam in de boot zit, is dit toch wel echt een grote tegenvaller. De coaches zullen naar aanleiding van dit resultaat wel weer gaan schuiven, want de dubbelvier is toch (nog steeds) het vlaggenschip van de KNRB. 
     
    Roos de Jong en Laila Youssifou hebben de finale wel gehaald, overtuigend zelfs. Roemenië is normaal gesproken een flinke maat te groot, maar als ze GB voor kunnen blijven voor zilver zou dat al een mooie prestatie zijn. De vierzonder bij de dames haalt via de herkansingen ook de finale. Al met al doen de damesboten het vrij redelijk, maar valt het bij de mannen tegen. Alleen skiffeur Melvin Twellaar en de vierzonder (met de broertjes Rienks) maakten indruk. 
  21. Like
    osparijs2024 reacted to Jinzha in Ireen Wüst aan slag als talentenbegeleider bij TalentNED   
    Mooi dat Wust voor de topsport behouden blijft!
     
    En volgens mij begreep ik bij een Avondetappe aflevering begin van de zomer dat het een kwestie van tijd is voordat Kramer bij Jumbo Visma aan de slag gaat. Beide organisaties spelen een belangrijke rol in opleiden van zowel schaatsers als wielrenners. Mooie ontwikelingen!
  22. Like
    osparijs2024 got a reaction from Jinzha in Europees Kampioenschap Zwemmen Rome 2022   
    Klopt inderdaad, deze landen zwommen op het afgelopen WK in Boedapest een stuk sneller dan de Nederlandse dames. 
    Verenigde Staten 7:41.45 Australië 7:43.86 Canada 7:44.76 China 7:45.72 Daarna kwam Hongarije pas. Maar nogmaals het is natuurlijk geweldig om de beste van Europa te zijn en er zit nog groei in deze groep, dus wie weet kunnen ze zich kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs.
  23. Like
    osparijs2024 got a reaction from Dennis in Europees Kampioenschap Zwemmen Rome 2022   
    Klopt inderdaad, deze landen zwommen op het afgelopen WK in Boedapest een stuk sneller dan de Nederlandse dames. 
    Verenigde Staten 7:41.45 Australië 7:43.86 Canada 7:44.76 China 7:45.72 Daarna kwam Hongarije pas. Maar nogmaals het is natuurlijk geweldig om de beste van Europa te zijn en er zit nog groei in deze groep, dus wie weet kunnen ze zich kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs.
  24. Like
    osparijs2024 got a reaction from Dennis in Europees Kampioenschap Zwemmen Rome 2022   
    was echt een mooie race, net terug gekeken, moest helaas werken :-( Wat een geweldige prestatie van dit Nederlands team. Dit smaakt naar mee. Tijd nog wel ver verwijdert van de wereldtop, maar dat doet niets af aan deze prestatie. 
  25. Like
    osparijs2024 reacted to CCB in EK Roeien 2022 München   
    Het Nederlandse roeien zit al jaren in de lift, met als absolute hoogtepunt natuurlijk de gouden Olympische medaille in de dubbelvier bij de mannen. Ik vraag me trouwens wel af waar Tone Wieten en Koen Metsemakers zijn gebleven. Van Dirk Uittenbogaard was bekend dat hij zou stoppen en Abe Wiersma zit nu in de Acht. 
     
    Op dit EK vind ik de teamsamenstellingen opvallend. De tweetjes bij de dames zijn weliswaar heel sterk, maar hebben vooral uit GB, Roemenië en Griekenland (!) enorme concurrentie. Zeker de Roemeense ploegen zijn praktisch onklopbaar. Waarom zijn de beste Nederlandse roeisters niet bij elkaar gezet in de dubbelvier of de vier-zonder (waar op de OS nog bijna goud werd gepakt en waar er uiteindelijk meer kans op succes lijkt)? De bondscoach zal het wel weten :-).
     
    Karolien Florijn gooit hoge ogen in de skiff, maar ook daar zijn een Grieks megatalent en een Duits megatalent waar ze de komende jaren een zware kluif aan gaat krijgen. 
     
    Heel benieuwd hoe (hoog) de medaille-oogst uit gaat pakken. Mijn inschatting is dat er veel zilver en brons gewonnen zal worden. 
×
×
  • Create New...