website statistics
Jump to content

osparijs2024

Senior Member
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  osparijs2024 reacted to CCB in Springruiters kunnen tijdens het WK nominatie in de wacht slepen voor Parijs2024   
  Geweldig dat Olympische kwalificatie is veiliggesteld. Daar waren later nog voldoende kansen voor geweest (o.a. EK 2023), maar het is toch lekker dat het ticket binnen is. En buiten dat een fraaie zilveren plak.
 2. Like
  osparijs2024 reacted to CCB in EK Roeien 2022 München   
  Ik gok op brons voor Clevering/Meester, zilver voor Rienks/Knab/de Graaf/Rienks en zilver voor De Jong/Youssifou.
 3. Thanks
  osparijs2024 got a reaction from Dennis in Springruiters kunnen tijdens het WK nominatie in de wacht slepen voor Parijs2024   
  En het is zilver! Daarnaast Olympische kwalificatie voor Zweden, NEDERLAND, Ierland, Groot Brittannië en Duitsland.
  Dat had ik niet meer verwacht. Het parcours zorgde voor veel fouten. Een erg spannende wedstrijd. Het was weer genieten.
 4. Love
  osparijs2024 got a reaction from Jinzha in Springruiters kunnen tijdens het WK nominatie in de wacht slepen voor Parijs2024   
  En het is zilver! Daarnaast Olympische kwalificatie voor Zweden, NEDERLAND, Ierland, Groot Brittannië en Duitsland.
  Dat had ik niet meer verwacht. Het parcours zorgde voor veel fouten. Een erg spannende wedstrijd. Het was weer genieten.
 5. Like
  osparijs2024 reacted to Timsa in Europees Kampioenschap Zwemmen Rome 2022   
  Bij de vrouwen juist op de vlinderslag (nog). Maar als Giele nog wat stappen kan maken, kunnen we ook daar de aansluiting maken. Op school hebben we Schouten, die steeds constanter wordt en vandaag ook de finale van de 100 school heeft gehad.

  Bij de mannen hebben we inderdaad niemand op rug, maar dat is al zo sinds Driebergen gestopt is.
 6. Like
  osparijs2024 reacted to CCB in EK Roeien 2022 München   
  De gouden Olympische boot, de mannen dubbelvier, loopt de finale op het EK mis. Ze roeien weliswaar de vierde tijd van alle halve finalisten, maar eindigen niet bij de beste drie in hun halve finale (die echt wel veel sterker was dan de andere halve finale). Maar ja, ze hadden gisteren in de voorwedstrijd gewoon beter moeten roeien. Ondanks dat alleen Stef Broenink als grote (en bekende roei-)naam in de boot zit, is dit toch wel echt een grote tegenvaller. De coaches zullen naar aanleiding van dit resultaat wel weer gaan schuiven, want de dubbelvier is toch (nog steeds) het vlaggenschip van de KNRB. 
   
  Roos de Jong en Laila Youssifou hebben de finale wel gehaald, overtuigend zelfs. Roemenië is normaal gesproken een flinke maat te groot, maar als ze GB voor kunnen blijven voor zilver zou dat al een mooie prestatie zijn. De vierzonder bij de dames haalt via de herkansingen ook de finale. Al met al doen de damesboten het vrij redelijk, maar valt het bij de mannen tegen. Alleen skiffeur Melvin Twellaar en de vierzonder (met de broertjes Rienks) maakten indruk. 
 7. Like
  osparijs2024 reacted to Jinzha in Ireen Wüst aan slag als talentenbegeleider bij TalentNED   
  Mooi dat Wust voor de topsport behouden blijft!
   
  En volgens mij begreep ik bij een Avondetappe aflevering begin van de zomer dat het een kwestie van tijd is voordat Kramer bij Jumbo Visma aan de slag gaat. Beide organisaties spelen een belangrijke rol in opleiden van zowel schaatsers als wielrenners. Mooie ontwikelingen!
 8. Like
  osparijs2024 got a reaction from Jinzha in Europees Kampioenschap Zwemmen Rome 2022   
  Klopt inderdaad, deze landen zwommen op het afgelopen WK in Boedapest een stuk sneller dan de Nederlandse dames. 
  Verenigde Staten 7:41.45 Australië 7:43.86 Canada 7:44.76 China 7:45.72 Daarna kwam Hongarije pas. Maar nogmaals het is natuurlijk geweldig om de beste van Europa te zijn en er zit nog groei in deze groep, dus wie weet kunnen ze zich kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs.
 9. Like
  osparijs2024 got a reaction from Dennis in Europees Kampioenschap Zwemmen Rome 2022   
  Klopt inderdaad, deze landen zwommen op het afgelopen WK in Boedapest een stuk sneller dan de Nederlandse dames. 
  Verenigde Staten 7:41.45 Australië 7:43.86 Canada 7:44.76 China 7:45.72 Daarna kwam Hongarije pas. Maar nogmaals het is natuurlijk geweldig om de beste van Europa te zijn en er zit nog groei in deze groep, dus wie weet kunnen ze zich kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs.
 10. Like
  osparijs2024 got a reaction from Dennis in Europees Kampioenschap Zwemmen Rome 2022   
  was echt een mooie race, net terug gekeken, moest helaas werken :-( Wat een geweldige prestatie van dit Nederlands team. Dit smaakt naar mee. Tijd nog wel ver verwijdert van de wereldtop, maar dat doet niets af aan deze prestatie. 
 11. Like
  osparijs2024 reacted to CCB in EK Roeien 2022 München   
  Het Nederlandse roeien zit al jaren in de lift, met als absolute hoogtepunt natuurlijk de gouden Olympische medaille in de dubbelvier bij de mannen. Ik vraag me trouwens wel af waar Tone Wieten en Koen Metsemakers zijn gebleven. Van Dirk Uittenbogaard was bekend dat hij zou stoppen en Abe Wiersma zit nu in de Acht. 
   
  Op dit EK vind ik de teamsamenstellingen opvallend. De tweetjes bij de dames zijn weliswaar heel sterk, maar hebben vooral uit GB, Roemenië en Griekenland (!) enorme concurrentie. Zeker de Roemeense ploegen zijn praktisch onklopbaar. Waarom zijn de beste Nederlandse roeisters niet bij elkaar gezet in de dubbelvier of de vier-zonder (waar op de OS nog bijna goud werd gepakt en waar er uiteindelijk meer kans op succes lijkt)? De bondscoach zal het wel weten :-).
   
  Karolien Florijn gooit hoge ogen in de skiff, maar ook daar zijn een Grieks megatalent en een Duits megatalent waar ze de komende jaren een zware kluif aan gaat krijgen. 
   
  Heel benieuwd hoe (hoog) de medaille-oogst uit gaat pakken. Mijn inschatting is dat er veel zilver en brons gewonnen zal worden. 
 12. Like
  osparijs2024 reacted to Jinzha in EK Roeien 2022 München   
  Opvallend dat in de Dames acht roeisters zitten die ook als tweezonder en dubbeltwee varen. Volgens mij is dat nieuw, dat roei(st)ers meerdere nummers op een toernooi combineren?
   
  Benieuwd wat de skiffs gaan doen, interessant om daar eens kanshebbers in te hebben.
 13. Like
  osparijs2024 reacted to Dennis in EK Turnen 2022 in München   
  European Gymnastics heeft ook geen vertrouwen in de Nederlandse dames. 
   
  https://www.europeangymnastics.com/news/preview-2022-womens-artistic-gymnastics-european-championships-munich-ger
 14. Like
  osparijs2024 reacted to Dennis in EK Turnen 2022 in München   
  Na alles wat er de afgelopen tijd heeft afgespeeld zijn m’n verwachtingen heel laag. Misschien dat Vera van Pol iets kan op sprong?
 15. Like
  osparijs2024 reacted to Dennis in Europees Kampioenschap Atletiek München 2022   
  Ben ook wel benieuwd wat Lieke Klaver kan. Die wordt ook alsmaar beter en hopelijk kan ze mee in de voetsporen van Bol op de 400m. 
   
  En ik zou het Menno Vloon ook wel een keer gunnen. Doet het vaak goed in kleinere wedstrijden en NKs, maar op internationale toernooien komt het er nooit uit. 
 16. Like
  osparijs2024 reacted to CCB in Europees Kampioenschap Atletiek München 2022   
  Femke Bol gaat in elk geval voor 3x goud. Leuk dat ze het een keer probeert: als het ergens een keer kan, is het op dit EK. Uiteindelijk hoeft ze 'maar' vijf keer te lopen (zij liever dan ik :-)). De 400 meter vlak wordt close met de Poolse concurrentes, de 400 horden zou 'easy' moeten zijn en de 4x400 meter hangt vooral af van de vorm van de derde en vierde loopster (ik vermoed Lisanne de Witte en Eveline Saalberg). 
   
  Verder ben ik erg benieuwd naar Jorinde van Klinken. Zij leek toch altijd een groter talent te zijn dan Jessica Schilder, dus als ze dat ook op seniorenniveau gaat bewijzen, gaan er mooie dingen volgen. Op de marathon heeft Nienke Brinkman by far de snelste tijd staan, maar wat mij betreft zegt dat ook weer niet zó veel. Tot slot ben ik ook benieuwd of Anouk Vetter wéér een goede meerkamp kan afleveren. Zij is de laatste jaren wel lekker steady geworden.
   
  Oh ... en een medaille voor Tony van Diepen zou fantastisch zijn!
   
   
 17. Thanks
  osparijs2024 got a reaction from CCB in Equestrian FEI World Championships 2022   
  good job from Dinja van Liere for the Dutch team. Even with the two best riders from the Netherlands (Gal en Minderhout) not taking part, should be possible to get a place at the top 6. Germany, UK and Denmark will go for the medals.
  The dutch team have 2 riders in action today: Emmelie Scholtens will score between the 72% and 73% as she did in Rotterdam a few weeks ago. And Marieke van der Putten wil score between 73% and 74% as she did in Ermelo a few weeks ago. 
 18. Like
  osparijs2024 reacted to Jinzha in Athletics at the European Championships 2022   
  I respect her for trying to regain her level and becoming fit again, but by now you'd think her body has given enough hints that it doesn't want to do the whole sprinting business anymore.
 19. Like
  osparijs2024 got a reaction from Jinzha in Athletics at the European Championships 2022   
  a big dutch squad will participate at the European Championships. 60 athletes have qualify for the Dutch team. 
  How many medals will they bring home? My prediction:
   
  Femke Bol at the 400 hurdles (gold), Lieke Klaver 400 metres (silver) Anouk Vetter heptathlon (silver), Nadine Visser 100 hurdles (silver), Jessica Schilder shot-put (silver), Jorinde van Klinken discus throw (bronze) 4x400 woman (silver)
   
  Liemarvin Bonevacia 400 meter (bronze), Tony van Diepen 800 metres (silver), 4x400 men (gold)
   
   
×
×
 • Create New...