website statistics
Jump to content

Квалификационо пролеће 2024. Road to Paris 2024


 Share

Recommended Posts

Нико од атлетичара није искористио шансу на националном да се докопа Париза. Слично је било и на ЕП у воденим спортовима.

 

Ако сам ја добро рачунао, имаћемо 111 такмичара. Квоте су сигурне за Синанчевића у кугли и за Ању на 400 мешовито. Колашинац ће врв испасти са те последње позиције на листи. Од осталих нико нема шансу ни у атлетици, ни у пливању. 

 

Само 5 атлетичара и 3 пливача (рачунајући само сингл трке) је по мени јако јако слабо

Link to comment
Share on other sites

Što se tiče Asmira - nije baš celu godinu loš, imao je 4 ili 5 takmičenja preko 20 metara, doduše najduže samo 20.41 što je daleko od ranijih godina, ali je glavni problem bio što su to bila ili takmičenja slabog ranga ili je bila B kategorija, a slab plasman. Od kada se računa ovaj prosek najboljih takmičenja - mora se postizati najbolji rezultat na najvažnijim takmičenjima jer se samo tako postiže maksimalni prosek za određeni nivo rezultata. Imao je npr 2. juna na nekom malo poznatom takmičenju u Sarajevu 20.27, a onda na 2 uzastopna velika takmičenja, evropsko i državno bacao katastrofalno. Ukoliko postoji neki zdravstevni problem onda je šteta što nije mogao bolje, ukoliko je slaba forma onda bolje i da ne ide.

 

Što se tiče samog plasmana, proveravao sam neke takmičare iza njega, mislim da su ga najmanje dvojica već prešla, jer su pobednici državnih prvenstava u Portugaliji i Švedskoj bacili debelo preko 20 metara, a bili su između 33 i 40 na listi.

Link to comment
Share on other sites

Nema pouzdane informacije kada rade "update" na rang listi atletičara za OI, ali izgleda da je završeno danas i ovo je poslednja lista, do četvrtka se potvrđuje ko sigurno učestvuje, a u petak i subotu popunjavaju prazna mesta po disciplinama i u nedelju izlazi konačan spisak.

 

Od naših trenutno Strahinja Jovančević 35/32 (treća rezerva), Armin Sinančević 17/32 (prošao na OI), Asmir Kolašinac 34/32 (druga rezerva), Elzan Bibić 44/42 (druga rezerva), Marija Vučenović 36/32 (4. rezerva), ...

Link to comment
Share on other sites

Za tenis konačna lista mora da izađe do ponedeljka 8. jula (za singlove i dublove), a onda se prave od istih igrača i miks dublovi do 24. jula. Postoje najave da će ITF objaviti i malo ranije ovaj prvi spisak, tj. u četvrtak ili petak.

 

Za atletiku do četvrtka moraju da odbiju oni koji su trenutno upali preko kvote ili rang liste. Onda u petak i subotu određuju zamene i u nedelju konačna lista.

 

Za streljaštvo je već prošla procedura 28. juna. Ostaje samo univerzalni datum 08. jul - primetio sam da u skoro svim sportovima ima taj datum  - verovatno je u pitanju datum posle koje nema promene spiskova, moguće zbog administrativnih poslova.

Link to comment
Share on other sites

Neki najbolji scenario po meni je sledeći: 

 

Atletika (Španovićka)

Basket 3x3

Košarka muškarci

Odbojka žene

Tenis Đoković

Rvanje

Streljaštvo

 

Ostalo bi bilo bonus:

 

još jedna do dve medalje iz borilačkih sportova (rvanje, tekvondo, džudo)

druga medalja iz streljaštva (mada realnije je da tu bude 0 nego 2)

druga medalja iz atletike (gde mi opet realnije da ni ivana ne uzme nego da uzmu i ona i angelina)

neki totalni bonus neočekivani kao recimo kajak

 

Mislim da je ipak realnije malo da imamo loš ciklus i da završimo sigurno ispod onih 9 medalja iz Tokija. Nekih 7 medalja mislim da bi bilo realno. 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...