website statistics
Jump to content

Квалификационо пролеће 2024.


 Share

Recommended Posts

Posted (edited)
13 hours ago, Jesse_Pinkman) said:

Na POI za sada imamo 18 kval sportista

 

-Atletika 7

Zeljko Dimitrijevic

Nebojsa Djuric

Nemanja Matijasevic

Stefan Dimitrijevic

Saska Sokolov

Aleksandar Radisic 

Filip Graovac

 

-Stoni Tenis 2

Borislava Peric Rankovic

Nada Matic

 

-Kajak 1

Strahinja Bukvic

 

-Streljastvo 4

Dragan Ristic

Zivko Papaz

Dejan Jokic

Laslo Suranji

 

-Tekvondo 3

Nikola Spajic

Marija Micev

Jelena Rasic

 

- Plivanje 1

Katarina Draganov Cordas

 

 

 

 

Fin rezultat, racunam da ce biti jos neka kvota u stonom tenisu, streljastvu, mozda i u powerliftingu i biciklizmu.

Lazar Filipovic nije blizu u triatlonu, nadao sam da ce se i on plasirati.

Edited by ChandlerMne
Link to comment
Share on other sites

Jedva pogledah prvi set protiv Japana koji inače mislim da igra bez bar 2 redovna igrača. Od prvih 10 poena, Japan je imao 2 asa i naše 4 servis greške. Nemamo servis, nemamo prijem i nemamo napad nikakav. Odbranu nikad nismo ni igrali. Realno je da nemamo tim za OI. I ako se kvalifikujemo mislim da to više govori o drugima. 

Link to comment
Share on other sites

Дефинтивно је да немамо тим за ОИ у мушкој одбојци, и што рече Ненад, тамо се можемо пласирати више грешкама других него својим заслугама. Можемо их лагано прецртати са списка

Link to comment
Share on other sites

Ametović i Mirončikov su ispali u preliminarnoj rundi. Ametović je čak uspeo biti nokautiran. Mirončikov je ispao od domaćeg takmičara. Sutra nastupa Šendrik. 

Link to comment
Share on other sites

Nastavljaju se katastrofe u kvalifikacijama. Sendrik porazen, odbojkasi su sustinski vec van Igara. Ono sto je trebala da bude rutina, za nesposobne igrace i uzasnog trenera se pokazalo kao preveliki zadatak. 

Ako Slovenija koja je 4 puta manja ima 3 tima, vjerovatno i sva 4 u Parizu, uz maltene isti broj takmicara kao mi, moramo da se zapitamo - kuda ovo sve vodi. Da li neko u OSS namjerava da se preuzme odgovornost za neodlazak na 3 uzastopne Igre... Naravno da ne. I to je najgore od svega, apsolutni nedostatak odgovornosti.

 

Link to comment
Share on other sites

Ako pogledamo celokupne kvalifikacije mislim da imamo košarkašice i kajakaše koji su premašili neka očekivanja. Ostali su bili ili na istom nivou ili su podbacili. Problem je što ne možemo reći da su košarkašice i kajak neko masivno iznenađenje. Za mene košarkašice istina jesu ali opet to je bila ekipa koja se borila za medalju na prošlim igrama pre samo 3 godine a sad se šutamo u dupe što smo se plasirali. Opet uspeh, nemojte me pogrešno shvatiti. Ali nemamo nekoga ko iskoči i kvalifikuje se iz neba pa u rebra ko stoni tenis prošli put a imamo dosta podbačaja zato. Tekvondo, streljaštvo recimo. Meni je interesantno videti da se kvalifikuje neko u nekom novom sportu tipa dizanje tegova, mačevanje, penjanje. O ovim proširenim sportovima isto nas nema ni na mapi.

 

Treba biti realan i shvatiti da nas nema puno i da ne možemo da budemo najbolji ili blizu vrha u svemu ali generalno mislim da je sport samo refleksija stanja u državi. Daju se enormne nagrade na nivou najrazvijenijih zemalja u svetu za medalje ali nema ulaganja u osnovu, u sistem školskog sporta, u bazične sportove, u školice sporta itd. Nego devojčice od 7 godina na odbojku, dečaci na fudbal ili košarku eventualno i to je to. Mame i tate da plaćaju članarine, treneri tako da zarađuju i eto. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...