website statistics
Jump to content

Varljivo leto 2023. Road to Paris 2024


 Share

Recommended Posts

Иначе, на СП у мачевању, сестре Гријак и Анђела прошле групу, али изгубиле на старту елиминационе фазе.

Јанин пораз је помало разочаравајућ (изгубила од 190. на свету)

Edited by Майкл
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Jesse_Pinkman) said:

Pa sve devojke su se uvek odazivale, dok je sastavljanje muske ekipe uvek problem! Mislim da Pesic mora da ide odmah posle SP, on je glavni problem ovde

 

Zašto misliš da je Pešić problem? Pešić je tu najmanji problem. 

Link to comment
Share on other sites

Таман да је Исус селектор, ови не би играли. Односно Јокић би играо да је селектор Бил Гејтс и да плаћа пар милиона по утакмици. Тада би јошнабио шајкачу на главу и на паркет излазио огрнут заставом, крстећи се и певајући опус Баје Малог Книнџе. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, nenad said:

 

Zašto misliš da je Pešić problem? Pešić je tu najmanji problem. 

Meni je iskreno Pesic problem od kad je dosao, naklon do poda za njegove rezultate ali mislim da trenutno nije za mesto selektora, nema autoritet, atmosfera u ekipi je losa sto zbog medijskog guranja Jokica za koga se znalo da ga boli k*** da se lomi ovo leto za repr, sto zbog ovoliko otkaza! Pokusevski je na spisku ali verovatno nece da igra zbog povrede, ne znam meni je sve ovo mlako, bilo bi lepo da iznenade!! 

Samo da nas Sale ne iznenadi sa Kinom:d

Link to comment
Share on other sites

Problem je ipak uglavnom sistemski, treneri su od manjeg znacaja. Uglavnom su oni odraz loseg stanja na vrhu. 

Danilovic ne drzi konce kako treba. Rad sa mladjim kategorijama nikakav. Domaca liga ne postoji. Selektori se biraju ad hoc. U tom sistemu reprezentacija ne moze ni da razvije onaj cuveni kult. A ako nema kulta, nema ni izgaranja za nesto sto milenijalci ne mogu da osjete. Jokic je u NBA vec godinama, psihu je prilagodio americkim standardima. Bas njega briga da se lomata po planini mjesec dana za nesto za sta nema izgradjeni osjecaj. On radi sve oportunisticki, nista mimo toga. Ima svoju licnu agendu i nece odstupiti od nje ako nema neki licni interes, bilo to sponzorsko pojavljivanje ili nesto drugo.

Kad vide njega, ni drugi igraci nece da se trude, vodjeni logikom - kad nece glavni igrac, zasto bi se mi mucili.

Svi oni su samo lezilebovici koje zanima iskljucivo licna korist, a ne podredjenost visem cilju. Cak i da budu u ovom timu, ne bi davali sve od sebe jer bi to bila ego bitka. I to je razlog zasto ove koji su sada odustali ne treba zvati u tim. Zahvaliti se ovim koji su se odazvali i pokusati cudo.

Pesic tesko da moze da napravi neki rezultat ali Bogdan mozda moze da napravi tu razliku, pa da se nadamo nekom solidnijem plasmanu.

I da, pozvati strance. Prvi sam bio protiv toga ali je jasno da ovakav nedostatak volje autohtonih igraca moze biti nadoknadjen jedino sa strane. Zao mi jeste ali nasa kosarka bez ovakvog poteza ide ka propasti.

Link to comment
Share on other sites

Pešić je najmanji problem jer on ne može naterati nekog da igra kome šište jaja za to realno. Čovek je svetski i evropski višestruki prvak, nema šta nije osvojio na svetu, ima 70+ godina, bez obzira šta ljudi pričaju, lično sam se uverio da i dalje ima energije a i nije zaboravio sve što je znao. E takav kakav je nije mu bilo ispod časti da sedne u avion i ode u Ameriku tokom sezone da pokušava tamo da se sprijateljuje sa Jokićem i ekipom. I to je danas normalno, a on je lagano mogao da iskulira i kaže koga bre boli ona stvar, ja da se lomatam, ne pada mi na pamet. I ovaj ga je opet ispalio, njemu na čast. Da li je najbolji selektor, nije, ali je pitanje koga boljeg, pogotovo domaćeg mi možemo da dovedemo? Ipak je on osvajao nešto i ima kakav takav autoritet, što se pokazalo na primeru Teodosića, nije dozvolio da mu bilo ko bude iznad njega. 

 

Problema u košarci ima milion. Pogledajte kraj konferencije i čućete esenciju priče šta kaže Pešić. To je da je košarka nekad bila cilj a sad je sredstvo za ostvarenje cilja. Odnosi se podjednako i na razne Jokiće i na klubove i državu kod nas. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...