website statistics
Jump to content

Јесен и зима 2023/24. Road to Paris 2024


Майкл
 Share

Recommended Posts

2 hours ago, Jesse_Pinkman) said:

To imas neku informaciju ili? Ja podrzavam dovodjenje nekog ko moze da napravi rezultat, dovodjenjem onog brazilca nista nisu postigli

 

Више је закључак на основу доступних информација, него поуздана информација. Пасионирано пратим Црвену звезду у скоро свим спортовима, па знам ко је све тренирао у џудо клубу, неки су се већ појављивали и на такмичењима. А од конкретно тих странаца клуб има користи само ако се такмиче под српском заставом, па сам из тога извукао закључак. Наравно, не мора да значи да ће свако од њих добити држављанство.

 

Што се тиче потенцијала за остваривање резултата, ту довођење Багајева има највише смисла, прво, јер је врхунски џудиста, друго, јер је се такмичи у квалитетом дефицитарној категорији у Србији. Он је још у мају радио клупско такмичење за Звезду. Иначе, био је шампион Русије 2021. Остали ми већ имају нешто мање смисла.

Теодор Сехниашвили (-66, 2002), за њега сам први пут чуо кад се појавио у Србији. Тешко је и пронаћи нешто на интернету због језичке баријере. Оно што сам успео да сазнам је да је прошле године испао у првом колу на првенству Грузије. Ту рецимо не видим никаквог смисла, упитан квалитет, категорија у којој и клуб и репрезентација имају Страхињу Бунчића.

Ислам Шогенов (-90, 1998), шампион Русије 2022. Као ни Багајева, нисам га виђао на Светском туру, али сам га гледао на поменутом првенству Русије (колико се сећам, све борбе завршио бацањем) и на једној Лиги Европе. Добар џудиста, али ако нам нечега у Србији не недостаје то је -90.

Александар Дзуцев (+100, 1999), први пут сам га гледао када је дебитовао за Звезду у пријатељском мечу против Лиаонинга, он је изгубио свој меч. Не знам о њему ништа, али тешкаша је у Србији мало, ако ништа друго, било би добро имати га на тренинзима.

Дилбара Салкрабек (-63, 1997), у својој генерацији међу бољима у Русији, шампионка у некој од млађих категорија; наступала спорадично на Туру и то у -57, без запажених резултата. Ове године је променила категорију. Пратио сам је овог лета након припрема у Србији. На два турнира у Русији, освојила је злато и сребро. Опет, категорија где можда имамо и највише квалитетних џудисткиња.

Видећемо брзо шта ће бити од тога, јер Звезда има рок за пријаву екипе који је негде средином новембра.

 

Иначе, немам појма откуд тај Бразилац у Србији. Тврдим да у овом тренутку није ни међу 3 најбољих у -81 у Србији.

Link to comment
Share on other sites

Koliko ce nas skupo kostati onaj poraz od Turske... 

Nesto bolja igra ali i dalje vidljivi problemi na svim pozicijama. Libero i prijem standarno uzasni, blokeri solidni, napad uglavnom slab. O Kolakovicu sam vec pricao. 

Ostaju nam 3 meca i 9 bodova. Sve 4 top ekipe igraju meceve medjusobno, to nam donekle odgovara. 

Za neku nadu su nam potrebna makar dva trijumfa, i to najmanje od 3 - 1. Japan igra lose, oni se moraju dobiti sto ubjedljivije. Protiv SAD nemamo sanse, vjerujem da ce trener odmarati prvu postavu za Sloveniju.

Slovenci nam nikako ne leze. Zadnjih godina nas pobjedjuju lagano. Poslednja dva meca smo osvojili samo jedan set. Tu se bas mora odigrati na 200%, i nadati se da ce i protivnik imati los dan.

Koliko vidim, sada se i sanse za plasman  preko renkinga smanjuju pa smo pod dodatnim pritiskom... treba nam cudo za Pariz.

Link to comment
Share on other sites

58 minutes ago, ChandlerMne said:

Kosarkasice u grupi sa Brazilom, Australijom i Njemackom na OQT.

Nije losa grupa, svakako nismo mogli u grupu sa Senegalom i Nigerijom a izbegli smo Madjarsku iz 4. sesira! 

Sa svima mozemo da igramo ovde tako da je na Marini da ih dobro pripremi

Link to comment
Share on other sites

На страну овај ужас од игре данас, не слажем се да је Колаковић унаказио тим. И бољи тренери од њега нису са нашом репрезентацијом имали боље резултате. О игри да не причам, ми јесмо били прваци Европе, али са мање од 20% позитивног пријема. Ти неки спорадични добри резултати су створили лажну слику како смо у још увек у светском врху, а то једноставно није случај најмање последњих 10 године. Тако да је негде и реално да нас сваки пут лупи реалност у олимпијским квалификацијама, нама остаје само да прихватимо ту реалност. Није нам место на Олимпијским играма, све и да се на крају некако квалификујемо.

Link to comment
Share on other sites

Realno je da je za broj dece koji postoji u Srbiji i koji opada iz godine u godine i generalno starost populacije, bilo bi bukvalno ravno čudu da imamo i košarkašku i odbojkašku reprezentaciju u muškoj konkurencij u samom svetskom vrhu. U ženskoj odbojci masovnosti ne manjka, pa čak ni u košarci donekle, ali bih voleo da vidim neke podatke za mušku odbojku u mlađim kategorijama. 

 

Realno je i da neki broj medalja koji smo osvajali na prethodnim OI, odnosno da kažemo ajd poslednja 2 puta isto nerealan u smislu postojanja nekog sistema u sportu u Srbiji. Sistem jednostavno nije postavljen odozdo nego odozgo, odnosno država pokušava stipendiranjem vrhunskih sportista i za naše uslove basnoslovnim premijama za medalje da da motivaciju sportistima, a u stvari je potrebno da se deca preko školskog sporta i bazičnih sportova stimulišu za bavljenjem sportom uopšte pa tek onda kroz proces prirodne selekcije i selekcije po sportovima, pretežno individualnim dolaziti do rezultata na najvišem nivou. 

 

Danas se deca bave sportom obično timskim jer roditelji nemaju vremena a imaju para da deca ne budu sa njima neko vreme tokom dana. Razni otimači para i članarina to koriste jer to se prodaje u stvari ničega sportskog tu nema. A kamoli vrhunskog rada. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...