website statistics
Jump to content

Квалификационо пролеће 2024. Road to Paris 2024


 Share

Recommended Posts

Posted (edited)
13 hours ago, Jesse_Pinkman) said:

Na POI za sada imamo 18 kval sportista

 

-Atletika 7

Zeljko Dimitrijevic

Nebojsa Djuric

Nemanja Matijasevic

Stefan Dimitrijevic

Saska Sokolov

Aleksandar Radisic 

Filip Graovac

 

-Stoni Tenis 2

Borislava Peric Rankovic

Nada Matic

 

-Kajak 1

Strahinja Bukvic

 

-Streljastvo 4

Dragan Ristic

Zivko Papaz

Dejan Jokic

Laslo Suranji

 

-Tekvondo 3

Nikola Spajic

Marija Micev

Jelena Rasic

 

- Plivanje 1

Katarina Draganov Cordas

 

 

 

 

Fin rezultat, racunam da ce biti jos neka kvota u stonom tenisu, streljastvu, mozda i u powerliftingu i biciklizmu.

Lazar Filipovic nije blizu u triatlonu, nadao sam da ce se i on plasirati.

Edited by ChandlerMne
Link to comment
Share on other sites

Jedva pogledah prvi set protiv Japana koji inače mislim da igra bez bar 2 redovna igrača. Od prvih 10 poena, Japan je imao 2 asa i naše 4 servis greške. Nemamo servis, nemamo prijem i nemamo napad nikakav. Odbranu nikad nismo ni igrali. Realno je da nemamo tim za OI. I ako se kvalifikujemo mislim da to više govori o drugima. 

Link to comment
Share on other sites

Дефинтивно је да немамо тим за ОИ у мушкој одбојци, и што рече Ненад, тамо се можемо пласирати више грешкама других него својим заслугама. Можемо их лагано прецртати са списка

Link to comment
Share on other sites

Za odbojkase nemam da dodam nista sto vec nisam rekao. Trener, igraci, jedna velika sramota.

VSS po ocekivanju nastavlja da se blamira saopstenjima. 

Pokusavaju da nam kazu da je 2 vece od 3. :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Ametović i Mirončikov su ispali u preliminarnoj rundi. Ametović je čak uspeo biti nokautiran. Mirončikov je ispao od domaćeg takmičara. Sutra nastupa Šendrik. 

Link to comment
Share on other sites

Nastavljaju se katastrofe u kvalifikacijama. Sendrik porazen, odbojkasi su sustinski vec van Igara. Ono sto je trebala da bude rutina, za nesposobne igrace i uzasnog trenera se pokazalo kao preveliki zadatak. 

Ako Slovenija koja je 4 puta manja ima 3 tima, vjerovatno i sva 4 u Parizu, uz maltene isti broj takmicara kao mi, moramo da se zapitamo - kuda ovo sve vodi. Da li neko u OSS namjerava da se preuzme odgovornost za neodlazak na 3 uzastopne Igre... Naravno da ne. I to je najgore od svega, apsolutni nedostatak odgovornosti.

 

Link to comment
Share on other sites

Ako pogledamo celokupne kvalifikacije mislim da imamo košarkašice i kajakaše koji su premašili neka očekivanja. Ostali su bili ili na istom nivou ili su podbacili. Problem je što ne možemo reći da su košarkašice i kajak neko masivno iznenađenje. Za mene košarkašice istina jesu ali opet to je bila ekipa koja se borila za medalju na prošlim igrama pre samo 3 godine a sad se šutamo u dupe što smo se plasirali. Opet uspeh, nemojte me pogrešno shvatiti. Ali nemamo nekoga ko iskoči i kvalifikuje se iz neba pa u rebra ko stoni tenis prošli put a imamo dosta podbačaja zato. Tekvondo, streljaštvo recimo. Meni je interesantno videti da se kvalifikuje neko u nekom novom sportu tipa dizanje tegova, mačevanje, penjanje. O ovim proširenim sportovima isto nas nema ni na mapi.

 

Treba biti realan i shvatiti da nas nema puno i da ne možemo da budemo najbolji ili blizu vrha u svemu ali generalno mislim da je sport samo refleksija stanja u državi. Daju se enormne nagrade na nivou najrazvijenijih zemalja u svetu za medalje ali nema ulaganja u osnovu, u sistem školskog sporta, u bazične sportove, u školice sporta itd. Nego devojčice od 7 godina na odbojku, dečaci na fudbal ili košarku eventualno i to je to. Mame i tate da plaćaju članarine, treneri tako da zarađuju i eto. 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...