website statistics
Jump to content
Јесен и зима 2023/24.
Posted (edited)

Sedmo mesto i ništa od kvote. Pucala 9,5 jbg u drugoj eliminaciji. 

Tih 9,5 je bio najlošiji hitac od svih takmičarki od svih hitaca u finalu. 

Edited by nenad

Јесен и зима 2023/24.
Posted (edited)

Teodora je u finalu. Za 2 kvote sa tim da Norvežanka i Švajcarkinja već imaju kvote. Tu je i Francuskinja, ne znam dal se ona računa. Ali hajde da kažemo borba za 2 mesta 6 takmičarki. 

Što se muškaraca tiče, Sebić je imao jednu lošu seriju koja ga je koštala možda finala. Lazar je trenutno sedmi, neće to biti dovoljno za finale posle druge grupe. 

Sad vidim da i Poljakinja ima kvotu. Znači 2/5

Edited by nenad

Јесен и зима 2023/24.
Posted (edited)

Sada je vrlo verovatno da ćemo imati više sportista nego u Tokiju. Međutim, broj medalja će biti praktično nemoguće ponoviti. 

Gledajući onako optimistično možemo računati na basket 3x3, žensku odbojku, španovićku, novaka.. Best case scenario još uključuje mušku košarku, streljaštvo i jednu medalju iz borilačkih sportova, verovatno rvanje. Ako bi išli i preko toga onda 2 medalje borilački sportovi i recimo kajak neko nešto da uradi. Ne vidim neke opcije van toga. Vaterpolo je realno došao iz kategorije sigurna medalja do nemamo šansu. 

Edited by nenad

Јесен и зима 2023/24.
Posted (edited)

Nije problem u različitim terminima, igra se u jednoj hali, problem je što je sistem takmičenja takav da pogoduje mešetarenju. Ako 3 od 4 idu dalje iz grupe, to se lako namesti. Mislim, koji je motiv danas Australiji da igra protiv nas recimo? Veća je šansa mnogo da mi dobijemo Australiju nego da ovi odigraju na 7 razlike. Ne sumnjam da ako bi bilo 7 razlike na 20 sekundi do kraja i jedna od ekipa da ima loptu da će ostati 7, to je zdrav razum, zašto bi neko rizikovao, ali namestiti košarkašku utakmicu na tačan broj poena je naučna fantastika bukvalno. 

A i mi smo među poslednjima koji trebaju da pričaju nešto o nameštanju, medalju u Riju smo osvojili jer smo namerno izgubili, mlađe kategorije su takođe imale takve slučajeve, pola KLS je bilo pod istragom FIBA zbog nameštanja, javna je tajna da se godinama utakmice u KLS nameštale jer su igrači više zarađivali od kladži nego od plata u klubovima. Sad je malo drugačije jer ima više para u klubovima i kontrola FIBA je dosta jača ali nameštanja je kod nas uvek bilo i biće, samo sačekajte kraj sezone i borbu za opstanak i videćete koliko klubova koji cele sezone nisu uspeli da pobede po 5,6 utakmica ulazi u serije gde dobije bolje plasirane u serijama. Pa niže lige se nameštaju, sudije, klubovi, svi, bez neke preterane finansijske koristi ćisto eto da se igra godinama jedna te ista treća liga recimo da bi se uzele neke pare od grada. I to sve u košarci, a o fudbalu bi roman mogao da se namesti sigurno, tamo se namešta i sedma liga. Ali valjda mi mislimo da ako je normalno nešto kod nas, da je tako i u ostatku sveta. 

Pade mi na pamet situacija, moja ekipa vodi 7 i imam jedno slobodno bacanje a npr 20sek do kraja. Pa naravno da ću promašiti jer onda protivnička ekipa neće imati motiv da napadne poslednji napad i da me izbaci. Ako odem na 8, oni ispadaju, oni moraju na koš. Ako ostane 7 idemo dalje i jedni i drugi, to su neke stvari kako može da se namesti bez želje unapred, jednostavnom logikom. 

Edited by nenad

Јесен и зима 2023/24.
Posted
  On 2/11/2024 at 10:33 AM, ChandlerMne said:

Ne mirisu nas ni Brazil ni Njemacka. Nazalost, ako izgubimo sanse su za kvotu vrlo male.

Expand  

Ma daj, sad već preteruješ, počev od teze da nas ne mirišu. Kako možeš da kažeš da su šanse za kvotu vrlo male, bukvalno šanse da ne odemo su 1%

Јесен и зима 2023/24.
Posted

Ipak je nebitna utakmica sa Australijom, odnosno razlika je nebitna ako izgubimo. U krugu 3 ekipe ako je koš razlika 0 za sve 3, gleda se koja je ekipa postigla najveći broj poena u krugu. Tako da realno Brazil i Nemačka mogu da nameste. 

Јесен и зима 2023/24.
Posted

Koja je boginja Marina. Ona je razlika između toga da ova ekipa ide na OI i da ova ista ekipa ne prođu grupu na EP. 

Prošli smo. Nećemo izgubiti 35 razlike od Aus u utakmici koja im ništa ne znači a i da izgubimo neće ovi da završe tačno na 7. 

Јесен и зима 2023/24.
Posted

Ovo je nešto najgore što sam video u poslednjih 10 godina. Ovako da propustiš prednost, mentalitet nula. Nije mi jasno života mi svog. Ovo potpisujem nijedna druga reprezentacija ne bi izgubila. Kakva Farska Ostrva kakvi bakrači

Јесен и зима 2023/24.
Posted

Problem je realno što nijednoj devojčici sigurno nije san da se bavi rukometom. Ljudi je sve manje, nije realno da imamo nekoliko kolektivnih sportova u kojima ćemo da se plasiramo na OI. Ženska odbojka i košarka i da se šutiramo u dupe i sa tim, mada za košarku isto ne bih desnu ruku u vatru stavio. 

Јесен и зима 2023/24.
Posted

Dakle, imamo pedesetak kvota trenutno. Kakva su vam očekivanja, kolika je realna brojka? Od timskih sportova očekujem sigurno još samo vaterpoliste. Ženska košarka i muška odbojka bi valjalo bar jednu da ućarimo, nije nerealno. Individualno slabije pratim, šta bi nam tu bilo realno? Baš bih voleo da Staša ode recimo. 

Јесен и зима 2023/24.
Posted

Realno je da je za broj dece koji postoji u Srbiji i koji opada iz godine u godine i generalno starost populacije, bilo bi bukvalno ravno čudu da imamo i košarkašku i odbojkašku reprezentaciju u muškoj konkurencij u samom svetskom vrhu. U ženskoj odbojci masovnosti ne manjka, pa čak ni u košarci donekle, ali bih voleo da vidim neke podatke za mušku odbojku u mlađim kategorijama. 

Realno je i da neki broj medalja koji smo osvajali na prethodnim OI, odnosno da kažemo ajd poslednja 2 puta isto nerealan u smislu postojanja nekog sistema u sportu u Srbiji. Sistem jednostavno nije postavljen odozdo nego odozgo, odnosno država pokušava stipendiranjem vrhunskih sportista i za naše uslove basnoslovnim premijama za medalje da da motivaciju sportistima, a u stvari je potrebno da se deca preko školskog sporta i bazičnih sportova stimulišu za bavljenjem sportom uopšte pa tek onda kroz proces prirodne selekcije i selekcije po sportovima, pretežno individualnim dolaziti do rezultata na najvišem nivou. 

Danas se deca bave sportom obično timskim jer roditelji nemaju vremena a imaju para da deca ne budu sa njima neko vreme tokom dana. Razni otimači para i članarina to koriste jer to se prodaje u stvari ničega sportskog tu nema. A kamoli vrhunskog rada. 

Јесен и зима 2023/24.
Posted

Nisam baš siguran koliko je dobra grupa. Australija je sigurno favorit, ostaje da se koljemo sa Nemicama koje su na EP bile bez najbolje igračice i domaćinom. Nismo bez šansi ali.. 

You do not have permission to view this content.
  • Create New...