website statistics
Jump to content

About This Club

Romanian fans from everywhere are welcome and not only Romanians....!
 1. What's new in this club
 2. Credeam c-am scapat de cozmucul cu cnp masculin; vad ca nici operatiile pe creier nu reprezinta un obstacol in calea uzurparii unui loc in lotul olimpic. Sa-l bage drq in 8+1; sper din tot sufletul sa nu strice echipajul de 2- pentru nefericitul asta cu 2 medalii mondiale in 14 ani de cariera.
 3. Portdrapel în familie - Marius Cozmiuc si Ionela Cozmiuc vor fi cei care vor conduce delegatia Romaniei la parada natiunilor. 🇹🇩Portdrapel pentru Team Romania la JO Paris 2024 🇹🇩 Poveste despre taina muncii și mândria de a fi român! Au coborât din Bucovina pentru a cucerii lumea și pentru a transmite oamenilor pe care i-au întâlnit că taina muncii și respectul pentru neam și țară sunt lecțiile sfinte pe care le-au primit de la părinți. Poartă cu mândrie straie populare și au România în inimă. Au cunoscut succesul pentru că au muncit pentru el. Au trecut prin multe momente dificile, dar niciodată nu au renunțat. Nimic nu i-a îndepărtat de visul pentru care au plecat de acasă. Au împreună 7 ediții de Jocuri Olimpice și au devenit modele pentru generații întregi de canotori. Ea e focul și el e apa în familia lor. Împreună au adunat 19 medalii la marile competiții. Ea are 8 medalii în carieră, e triplă campioană mondială și triplă campioană europeană, a fost la două ediții de Jocuri Olimpice: Rio 2016 și Tokyo 2020. El are 11 medalii în carieră, e dublu campion european și campion mondial, e vicecampion olimpic la Tokyo 2020. A participat până acum la trei ediții ale Jocurilor, la Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020. Împreună, soții Ionela și Marius Cozmiuc vor purta drapelul tricolor la Ceremonia de Deschidere a JO Paris 2024 pentru Team Romania. Ei au ridicat drapelul pe toate podiumurile lumii și îl vor purta cu mândrie și la Paris 2024. E motivația supremă pentru tot ceea ce vor și ce își doresc să cucerească la Paris 2024! ”E una dintre cele mai fericite zile din viața noastră! E greu să povestești despre mândria de a fi român, noi o simțim și o trăim zi de zi. Suntem onorați până la lacrimi și, în același timp, credeți-ne vom fi și mai buni la Jocuri. Pentru că e vorba de România și asta rimează cu mândria!” - Ionela și Marius Cozmiuc Mândri de voi, Ionela și Marius! La Paris 2024, Team Romania va ține steagul sus! Palmares portdrapel: • Ionela Cozmiuc – 29 ani (03 ianuarie 1995), Club: CS Dinamo București Campionatele Europene: 3 AUR – Szeged 2024 (LW2x), Bled 2023 (LW1x), Munchen 2022 (LW1x), 1 BRONZ – Poznan 2020 (LW2x) Campionatele Mondiale: 3 AUR –Racice 2022 (LW1x), Plovdiv 2018 (LW2x), Sarasota 2017 (LW2x), 1 BRONZ – Linz 2019 (W2x) Jocurile Olimpice- Rio 2016, Tokyo 2020, Paris 2024 • Marius Cozmiuc - 32 de ani ( 07 septembrie 1992), Club: CS Dinamo București. Campionatele Europene: 2 AUR – Munchen 2022 (M2-), Poznan 2020 (M2-), 5 ARGINT – Bled 2023 (M8+), Lucerna 2019 (M2-), Racice 2017 (M4-), Sevilla 2013 (M4-), Varese 2012 (M4-), 1 BRONZ – Glasgow 2018 (M2-) Campionatele Mondiale: 1 AUR – Racice 2022 (M2-), 1 ARGINT – Plovdiv 2018 (M2-) Jocurile Olimpice: 1 ARGINT – Tokyo 2020 (M2-) Participări la Jocurile Olimpice : Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020, Paris 2024 #TeamRomania #paris2024 #COSR #toțipentru1
 4. Alex Cret (judo) si Madalina Amaistroaie (tir cu arcul) sunt sportivii cu numarul 94 respectiv 95 calificati la Jocurile Olimpice.
 5. Cuuu rezultatyul obtinut azi in finala feminina de 3000 m garduti a CE de la Roma, (9:22.36, record personal) cu care a obtinut locul 4, Stella Rutto se califica la JO. Baremul de calificare era 9:23. Alti sportivi calificati la JO intre timp, sunt: Ebru Bolat (yachting, clasa Lycra 6, feminin), Alin Alexuc-Ciuraru (lupte GR, cat. 130 kg), Incze Kriszta (lupte, cat. 62 kg), Catalina Axente (lupte, cat. 76 kg), Felix Duchampt (triatlon) si Molnar Ede (ciclism, mountain bike).
 6. Ovidiu Ionescu si Bernie Szocs s-au calificat in proba de dublu mixt la Jocurile Olimpice. Ei s-au calificat datorita clasamentului mondial.
 7. Malina Calugareanu s-a calificat pentru Paris 2024. Ea a castigat turneul de calificare europeana din Luxemburg cu scorul de 10-9. A fost 9-9 dupa timpul regulamentar, britanica (adversara din finala) a avut prioritate insa Malina a reusit tusa decisiva in minutul de aur. Din pacate la aceeasi competitie Iulian Teodosiu a ratat participarea la Olimpiada pierzand in finala turneului impotriva unui sportiv din Turcia.
 8. Ebru Bolat s-a calificat la Paris 2024 in proba de ylca 6. Avem din nou un sportiv la yachting dupa 28 de ani si este doar pentru a 3 a oara in istorie cand Romania va fi reprezentată in concursurile de yachting de la Jocurile Olimpice.
 9. Bianca Ghelber și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice Paris 2024! Sportiva noastra a reușit să îndeplinească baremul olimpic de calificare la aruncarea ciocanului, la Kip Keino Classic Nairobi (Kenya), competiție din cadrul World Athletics Continental Tour Gold . Bianca s-a clasat pe poziția a doua, cu o aruncare de 74.06 m, depășind baremul impus de World Athletics, cu 6 cm.
 10. Luptatoarea Andreea Ana s-a calificat la JO Paris 2024 la categoria 53kg, dupa ce le-a invins la turneul european de calificare de la Baku pe Tatiana Debien din Franta (4-1), Veronika Rjabolova din Macedonia (11-0) si, in meci decisiv, Annika Wendle din Germania (5-4).
 11. Haltere: Mihaela Cambei s-a calificat la JO Paris 2024 la categoria -49kg dupa rezultatele foarte bune obtinute la Cupa Mondiala de la Phuket (Thailanda): argint la 55kg (smuls, 91kg), bronz (aruncat, 110kg), argint (total, 201kg).
 12. E clar ca cei de la canotaj vor duce greul la aceste Jocuri Olimpice. La fel ca si @IoNuTzZ, anticipez si eu minim 4 medalii. Sunt increzator ca David Popovici va merge la Paris in forma maxima, dar chiar si asa, cred ca va lua maxim o medalie. Eu mizez pe medalie la proba de 200 liber. La kaiac-canoe ar fi frumos ca si baietii de la C2 sa intre in lupta pentru podium, dar sunt sanse mici. Aici mizez pe o medalie obtinuta de Catalin Chirila. Inca o medalie cred ca va veni de la haltere. Si Cambei, dar si Toma sunt capabile sa urce pe podium. Realist vorbind insa, probabil vom lua maxim o medalie. Personal, ii mai vad cu sanse de podium pe Lacramioara Perijoc (box), Bianca Ghelber (atletism), Vlad Dascalu (mountain bike), Sabina Voinea (gimnastica) si Andreea Ana (lupte). Da, la atletism consider ca Ghelber are sanse mai bune decat Alina Rotaru. Eu am mari sperante ca vom lua minim 7 medalii, ceea ce ar fi foarte bine daca am compara cu ultimele doua editii.
 13. Sabrina Voniea, locul 4 la sol intr-o finala unde au participat cele mai bune, are dificultate, executie bune; sansele sunt bune pentru medalie. Vlad Dascalu mountain bike a castigat la Jocurile Europene si are medalii si in cupa mondiala unde participa cei mai buni. Alina Rotaru bronz mondial a inceput sezonul cu o saritura foarte buna la fel si Florentina Iusco care sare constant peste 6.60. Bernadette Szocs intr-o zi buna poate bate pe absolut oricine asadar si ea are sanse destul de bune Lacramioara Perijoc clar e una dintre favorite. Canotaj W2X, W2-, W8+ la momentu acesta sunt niste medalii 90% sigur. Orice echipaj masculin poate sa ia medalie.
 14. Ca sporturi, sanse la medalii avem la: Canotaj - 4-5 medalii Kayak canoe - 1-2 medalii Inot - 1-2 medalii Haltere - 1-2 medalii Sporturi cu sanse mai mici: Gimnastica artistica - 1 medalie Atletism - 1 medalie Tenis de masa - 1 medalie Box - 1 medalie Mountain Bike - 1 medalie Lupte libere - 1 medalie Sporturi cu sanse minime Judo, Tenis, scrima.
 15. Din pacate la multe sporturi nu prea mai avem nicio sansa la medalii, ca alta data...
 16. Da, e plauzibil. Ar mai fi si luptele de luat in considerare. Si de acolo probabil o sa vina 2-3 sportivi. Asta desi la europenele de la Bucuresti ne-am prezentat, din punctul meu de vedere, slab la categoriile olimpice. Sunt curios la judo daca putem califica 2 sportivi. Acolo mi se pare ca e dezastru. Iar la scrima, acolo cred ca ne vom baza doar pe turneele de calificare. Iulian Teodosiu nu pare sa mai aiba sanse bune sa se califice pe baza clasamentului, iar Malina Calugareanu e cam inconstanta si nici ea nu cred ca se poate califica direct. Mai am mari indoieli ca vom reusi sa ne calificam la tir. Laura Ilie e total iesita din forma si nici Roxana Sidi nu pare a fi intr-o forma foarte buna. Sper totusi ca urmatoarele luni vor fi excelente pentru ai nostri si poate vom avea parte si de cateva surprize.
 17. Eu spun ca vom avea peste 100 de sportivi pentru jocurile olimpice. Deja suntem la 76 (2 judoka, 2 haltere, 2-3 tenis de camp, 1 tenis de masa baieti, 7-8 atleti, 1 triatlon, 1 tir cu arcul, +1-2 inot, 1 box feminin, 1-2 ciclism, 1 tir, 2-3 scrima)
 18. Datorita calificarii echipei de polo, cel mai probabil vom avea peste 90 de sportivi la Paris. Imi e cam greu sa cred ca vom ajunge la 100, dar 90+ e un numar decent.
 19. Echipa feminina a Romaniei de tenis de masa s-a calificat in sferturile de finala la campionatul mondial. Cu aceasta calificare echipa si-a asigurat calificarea pentru Paris 2024.
 20. O oportunitate extraordinara de-a acumula experienta la cel mai inalt nivel posibil. Am incredere ca Rath poate construi o echipa competitiva si ca, peste 4 ani, ne vom califica prin propriile merite la JO
 21. Nationala masculina de polo pe apa a Romaniei s-a calificat la Olimpiada dupa retragerea Africii de Sud. Asadar Romania va merge si cu un sport de echipa la Paris 2024.
 22. Dupa campionatul mondial de gimnastica artistica, Romania a ajuns la 60 de sportivi: Andrei Muntean - calificat pentru individual compus Echipa de fete a Romaniei - 5 locuri cota. Se mai poate califica si Gabi Burtanete care nu a participat la acest mondial fiind accidentat fie la sarituri via etapele de cupa mondiala fie la individal compus la campionatul european unde vor fi puse la bataie 3 locuri cota, insa acolo ii va avea ca adversari si pe rusi.
 23. 11 echipaje (in afara de W1x toate ambarcatiunile) calificate pentru Jocurile Olimpice, 44 de sportivi la canotaj, 54 in total pana la acest moment.
 24.  

×
×
 • Create New...