website statistics
Jump to content

Потенциални български участници за игрите в Лос Анджелис 2028 Road to LA 2028


 Share

Recommended Posts

То го има и другото... няма кой да практикува професионално спорт или ако има- няма реална конкуренция. Затова постиженията ни вече са проблясъци, а не система. И ако покрай "трансферите", особено ако са сполучливи се засилва интереса ще е единствения позитив.

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Federer91 said:

 

Катеренето е супер интересен спорт и там имаме сериозно име за бъдещето, но е жена - Александра Тоткова. Към ЛА очаквам да в топ 10 на света. В София нали отвориха нова модерна зала миналата година. Не знам как се ползва, ама това е спорт където имаме шанс за развитие на млади хора.

 

Изабела Янкова доколкото знам участва само в една дисциплина в планинското колоездене, която е не-Олимпийска. Според мен няма никакъв шанс да участва. 

 

Стрелбата с лък също е много приятен спорт. И не ми изглежда много скъп, че да кажеш, че е непрактичен за България. Във всеки среден град може да се направи стрелбище, трябва ти само една поляна и отстояние с мишени. Да, професионален лък ще струва пари, ама не е като тенис ракета дето трябва да я сменяш постоянно. Колко често ще трябва да сменяш лъкът. Бих казал, че много по-лесно би накарал някое дете да отиде да стреля с лък, отколкото да се бъхти да гребе с лодката. Просто този спорт не е популярен тука и не знам федерацията каква дейност извърва въобще. 

Не бях чувал за Александра Тоткова, но определено ще хвърлям един поглед за нея. Ще е приятно на следващите Олимпийски игри да имаме представител в спортното катерене - още по-добре, ако са тя и Николай Русев. :) 

 

А какво ще кажете за плажният волейбол. Защо според Вас не можем да сформираме една добра двойка при толкова волейболисти? 

Link to comment
Share on other sites

По отношение на плажнния волейбол това е въпрос, който сериозно трябва да се зададе на Любо Ганев и БФВ. Никакъв ангажимент и усилия от страна на федерацията. Организират се някакви аматьорски,  спонсорски турнирчета лятото и това е. Последното ни олимпийско участие в този спорт е в Атина и от тогава - нищо. И тук наистина и медии и очспортнага общественост трябва да са доста по активни в задаването на въпроси

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...