website statistics
Jump to content

Recommended Posts

То го има и другото... няма кой да практикува професионално спорт или ако има- няма реална конкуренция. Затова постиженията ни вече са проблясъци, а не система. И ако покрай "трансферите", особено ако са сполучливи се засилва интереса ще е единствения позитив.

22 hours ago, Federer91 said:

Катеренето е супер интересен спорт и там имаме сериозно име за бъдещето, но е жена - Александра Тоткова. Към ЛА очаквам да в топ 10 на света. В София нали отвориха нова модерна зала миналата година. Не знам как се ползва, ама това е спорт където имаме шанс за развитие на млади хора.

Изабела Янкова доколкото знам участва само в една дисциплина в планинското колоездене, която е не-Олимпийска. Според мен няма никакъв шанс да участва. 

Стрелбата с лък също е много приятен спорт. И не ми изглежда много скъп, че да кажеш, че е непрактичен за България. Във всеки среден град може да се направи стрелбище, трябва ти само една поляна и отстояние с мишени. Да, професионален лък ще струва пари, ама не е като тенис ракета дето трябва да я сменяш постоянно. Колко често ще трябва да сменяш лъкът. Бих казал, че много по-лесно би накарал някое дете да отиде да стреля с лък, отколкото да се бъхти да гребе с лодката. Просто този спорт не е популярен тука и не знам федерацията каква дейност извърва въобще. 

Не бях чувал за Александра Тоткова, но определено ще хвърлям един поглед за нея. Ще е приятно на следващите Олимпийски игри да имаме представител в спортното катерене - още по-добре, ако са тя и Николай Русев. :) 

А какво ще кажете за плажният волейбол. Защо според Вас не можем да сформираме една добра двойка при толкова волейболисти? 

По отношение на плажнния волейбол това е въпрос, който сериозно трябва да се зададе на Любо Ганев и БФВ. Никакъв ангажимент и усилия от страна на федерацията. Организират се някакви аматьорски,  спонсорски турнирчета лятото и това е. Последното ни олимпийско участие в този спорт е в Атина и от тогава - нищо. И тук наистина и медии и очспортнага общественост трябва да са доста по активни в задаването на въпроси

• Create New...