website statistics
Jump to content

Petar1973

Senior Member
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

 Content Type 

Forums

Events

Totallympics International Song Contest

Totallympics News

Qualification Tracker

Test

Published Articles

Everything posted by Petar1973

  1. Ne razumijem se možda u neka pravila, ali bome se razumijem kada netko nekome zada udarac i kad to uradi puno više puta od onog drugog. Ovo je bila totalna lakrdija. Ako naši ne ulože protest i reviziju meča, onda je to sramota i našeg saveza. Stvarno je boks dotaknuo dno.
  2. Gle momci, za mene je ova stranica veliko otkriće i Olimpijske igre su mi od kad znam za sebe vrhunac sporta i jednostavno bih mogao reći da mi je cijeli život na tom tragu. Komentari, razgovori i informacije koje ovdje dijelimo su fantastične i stvarno uživam pri svakom otvaranju, očekujući od vas neku kvalitetnu informaciju na koju ste me navikli. Možda je zbog toga razočaranje "lošim" vijestima i malo veće. Podržavam svakog od vas i u dobroj mjeri se slažem sa svime što napišete. I u komentarima na ovu temu, također. Ipak, ne mogu se oteti dojmu da smo svi željeli, nadali se, pa i očekivali nešto više od naših sportaša za ove Igre. Ali se i slažem da je puno tu više objektivnih faktora doprinijelo nešto skromnijem učinku. Al s Hrvatskom u srcu, teško je bili realan. Zato se ipak nadam da će nas naši sportaši kao i nebrojeno puta do sada razveseliti i natjerati da ih opet dočekujemo na Jelačić placu! Hrvatska je sportska nacija, mi smo emotivan narod i nas ta emocija hrani. još jednom vam hvala na zdravoj komunikaciji koje je na društvenim mrežama sve manje i manje. Živjeli!
  3. Nisam ja očekivao ništa. Za mene je svako pojavljivanje Hrvatske na najvišoj razini ogroman uspjeh. Šta je očekivano, a šta neočekivano dalo bi se o tome razgovarati. Bilo je dosta iznenađenja u puno sportova, ali ta iznenađenja naši sportaši nisu ostvarili. Gledam svjetske tablice u hrvanju. Tamo imamo tri-četiri hrvača u top 20. Kada se maknu oni iz iste zemlje to bude negdje i top 15 ranking. Nekako je za očekivati da se zalomi jedna kvota, al eto hrvači nisu bili ni blizu. Slično je i u boksu, s iznimkom Veočića. Rekao bih da smo i u taekwondou trebali imati još barem jednu kvotu. Streljaštvo je doživjelo totalni debakl jer po rankingu i kvaliteti trebali smo imati barem još tri kvote. Sestre Jurković, mala Hana Arapović, pa Fileš u mačevanju, reprezentacija u streličarstvu su stvarno išli preko svojih limita i malo je falilo. Pratim malo rankinge u stolnom tenisu i mislim da će Ivana Malobabić sigurno imati kvotu po rankingu jer je negdje na 7-8 mjestu, a dijeli se 15 kvota po rankingu, a u kvalifikacijama je odigrala očajno (opravdanje je bolest). Kažem, ranijih godina smo imali i iznenađenja i u plasmanu na igre, a bogme i u osvajačima medalja. Danas je toga malo ili nimalo. Za mene je jedini bljesak ovih kvalifikacija rezultat Filipa Pravdice. I opet ću ponoviti jer mislim da je važno....niti sam imao nerealna očekivanja, niti mi je želja i potreba kritizirati. Imam prilično godina i pratim olimpijske cikluse praktično od kada je Hrvatske i ovo je jedan od skromnijih rezultata u zadnjih 5-6 olimpijskih ciklusa. Možda nekad neke stvari treba zadržati za sebe, al eto ovdje se vode zdravi i kvalitetni razgovori, pa sam i ja u tom smjeru pokušao ići. I što je najvažnije, meni je uvijek žao sportaša, oni će uvijek dati maksimum, pitanje je onih koji im omogućuju uvjete da li zaslužuju odlučivati o tim sportašima. Siguran sam da nisu svi na pravim mjestima. Kao uostalom i u svemu drugome.
  4. Znam da ćete naći i olakotnih okolnosti, ali meni se čini da Hrvatska nikad lošije nije odradila kvalifikacijski ciklus za olimpijske igre. Sad već zadnjih 7-8 raznih kvalifikacija u raznim sportovima, gdje smo imali čak i prilično realne šanse nismo uspjeli dohvatiti kvotu. Ipak, nije mi namjera kritizirati, prije bih rekao da je razlog tome da se kod nas u male sportove ne ulaže ništa, a sve je manje entuzijasta i mladih sportaša koji su spremni na odricanja bez neke opipljive zarade. Mislim da nećemo imati niti jednu kvotu kao iznenađenje, prije će se dogoditi da nam još poneka planirana izmakne. Ruku na srce, sve manje je i prostora za kvote.
  5. Malobabić ispala, ali Hana Arapović je na dvije pobjede od kvote. S tim da ako dobije četvrtfinale, ima dvije šanse za kvotu. Sutra igra u 12,00 sati protiv ukrajinke Margaryte Pesotske. Ona je bolje rangirana od Hane, ali mislim da ima šansu da je dobije. Ta djevojka je stvarno zaslužila olimpijadu s obzirom na rezultate ove godine. Želim joj svu sreću sutra!
  6. U repasažu kvalifikacija u stolnom tenisu Ivana Malobabić (24.) igra u 14,40 protiv Brateyko iz Ukrajine(27. ranking), nju je jučer pobjedila Hana Arapović u drugom krugu. Ako prođe, ide na Shao (12. ranking) iz Portugala i to se igra danas u 18 sati. Ako bi to prošla sutra bi je čekale još dvije runde. Znači ona treba dobit 4 meča za kvotu. Teška misija Hana Arapović (28.) je slobodna u prvom krugu, a u drugom igra u 18,50 protiv španjolke Zhang (47. ranking). Ako to prođe ide na britanku Ho (37. ranking), Pesotsku iz Ukrajine (19. ranking) ili Madarasz iz Mađarske (20. ranking). S tim da Ho čeka bolju iz međusobnog susreta ukrajinke i mađarice. Ona će trebat dobit tri meča za kvotu. Djevojke će trebati dignuti razinu igre ako žele ostvariti kvotu. Nadam se da će barem jedna ostati u igri za sutrašnju završnicu. Home | ETTU TV ovo je link gdje se dvoboji mogu gledati uživo
  7. Malobabić igra u 12:00 sati protiv luksemburžanke De Nutte koja je 32. mjesto na europskoj rang listi. Malobabić je 24. Ako pobijedi ide na britanku Tin Tin Ho koja je 37. mjesto. Taj meč bi se igrao u 16 sati. Ako bi dobila oba meča, ušla bi među 8. Arapović koja je 28. igra protiv pobjednice dvoboja Mischek iz Austrije (41.) i ukrajinke Brateyko (27.). Njen meč je u 15,10 sati. Već tom pobjedom Hana bi ušla među 8. Malobabić bi u četvrtfinalu mogla ići na Jieni Shao iz Portugala koja je 11. u Europi i to bi bio prilično težak zadatak. Arapović bi pobjedom u osmini išla ili na Vivarelli iz Italije (49.), Potu iz Mađarske (22.), al najvjerojatnije na portugalku Yu koja je 12. Dakle, naše djevojke će trebat rješavat portugalke za prolaz u polufinale koje je u biti finale. A one su i najviše rangirane stolnotenisačice na turniru. Stvarno je trebalo imat sreće pa da se tako poklopi. Druga šansa je u subotu popodne i nedjelju, ukoliko bude trebalo.
  8. Da, vidio sam kasnije. Ne bi bilo ni logično da ide na portugalku. Sada je u dobroj situaciji. Malobabić je isto dobila. Ona će imati jedan meč prije nego uđe u osminu finala. Obje su konkurentne. Šta je odlično. Držimo palčeve Rantešu i sestrama Jurković.
  9. Pobjeda Arapović 4:2. Nisam baš skužio kako se križaju dalje. Po nekim mojim shvaćanjima trebala bi ići na portugalku Shao, ali mi se čini da je to prejaka protivnica za ovu fazu natjecanja s obzirom da je bila prva u grupi.
  10. Malobabić izgubila od Hursley ali ne bi trebalo biti problema da kao druga prođe među 24. Arapović mora uzeti barem set za prolaz. Sutra kreću prave stvari. Nadam se da će barem jedna do kvote.
  11. Prošle olimpijske igre bila je i Tot i jedan hrvač, a po rankingu je bilo realno nadati se kvoti i od hrvača i od Tot, a bome i od streljača. Navijači su tu da su optimisti. Doduše danas je u sportskim novostima Tot sama izjavila da je ona jedan od favorita za prva dva mjesta. Tako da optimizam nije bio bez pokrića. Činjenica je da od Benovićeve kvote, mislim, nemamo novu, a šansi je sve manje. Ne kritiziram nego mi je žao.
  12. Bome, slabo nam ide u zadnje vrijeme. Nema odavno novih kvota.
  13. mislim da je finale sutra popodne. Da nije ovih "AIN" sportašica kvotu bi sigurno dobila Maričić sedmi. Jel dobiva šta bodova za ranking?
  14. Uh, da. Zaboravio sam za maratonke. Mislim da je 12 ipak preoptimistično, al stvarno se nadam da će bit tako.
  15. Kako mi se sad čini situacija je prilično jasna i osrednja što se naših predstavnika tiče. Volio bih ako netko zna više da me demantira ili se složi, al čini mi se da je situacija slijedeća: Archery - Remar teoretska šansa, iako ima solidan ranking Athletics - Dvoje sigurni, dvoje blizu, ostali daleko. Optimistički bi moglo bit više od 6 kvota, pesimistički samo 2, možda 3. Basketball - veeelika želja, ali realno jako jako teško. Boxing - Jedna kvota sigurna, još jedna šansa za njih 3-4. Nadam se barem jedna kvota. To bi bilo i ok, ali teško, nažalost. Canoeing - imamo dvije kvote, jedna mirnovodaška, jedna divljevodaška. Neznam kako stoji Tot, ona bi mogla. Djeluje mi realno, al nekako se slabo to spominje. Cycling - jedna kvota bi trebala bit. Može samo manje, više nema šanse. Equestrian - mislim da tu nemamo nikakvih šansi Fencing - prošli tjedan sve šanse prokockane Gymnastics - dvije kvote, mislim da je to ok. Žao mi je one djevojke, al za nju ima vremena. Handball - unutra i velika nada za nešto više Judo - Matić unutra, nadam se barem još dvije kvote. Iako teoretski možemo ići i do 4. Modern Penthatlon - dugo je onaj mađar šta nastupa za Hrvatsku kotirao dobro, al mislim da ga više nema nigdje. Rowing - tri posade unutra, nadam se iskreno da bi i sestre Jurković mogle ući. Nadam se da nitko od jačih nije ostao u konkurenciji u njihovoj klasi. Sailing - šest posada. Tu smo dobri. Jedriličari to ok odrade. Shooting - tu sam baš razočaran osobno. Samo jedna kvota, imamo šanse, čak mislim realne za još dvije. Toplo se nadam da će se to dogodit. Još jedan trapaš barem. Swimming - tri kvote su skroz ok. Teško će tu biti nešto više od toga Table Tennis - jako ugodno iznenađenje. Muška reprezentacija, dva muška predstavnika pojedinačno i toplo se nadam barem jedna cura u pojedinačnoj. Šteta je jedino šta nije realno nadati se ničem velikom na igrama. Taekwondo - 3 kvote su ipak jedna ili dvije manje od očekivanja. Barem po meni. Tennis - totalni upitnici i totalni cirkus. Tu ne stojimo dobro ni rezultatski, a čini mi se ni motivacijski. Možda budemo konkurentni u muškom paru, sve ostalo je upitno tko će uopće nastupiti. Neznam ni predviđati, valjda po jedna pojedinačna kvota i po jedan par u svim konkurencijama. Neznam. Water Polo - kao i rukometaši, velika nadanja Wrestling - idemo sada na završne kvalifikacije sa 4 grčkorimska borca. Optimistično se nadat dvije kvote, ali bi i jedna bila veliki uspjeh. Eto, nadam se da je analiza ok. Hajde, nadam se da će me netko demantirat u pozitivnom smislu i da ćemo negdje uspjeti dobiti još koju kvotu da nas bude što više u Parizu.
  16. De Greef je 43. na svjetskoj rang listi. Llavador je bio 13. mjesto. A ova dva iz drugog polufinala su cipranin je 75., a danac je 37. mjesto. S obzirom da je Fileš 104. mjesto ovo je već sad ogroman uspjeh. Bilo bi lijepo da uđe u finale i uhvati jednu neplaniranu kvotu.
  17. Fileš dobio ukrajinca. U 13,40 protiv španjolca koji je 13. na svijetu. Teško će proć iako je bio odličan protiv ukrajinca
  18. Kakve su nam šanse za kvotu? Po rankingu Remar dobro stoji.
  19. A kako naši hrvači izgledaju na zadnja dva natjecanja, žali Bože troška. Iako se ipak nadam da će ih prijavit i da će se netko kvalificirat.
  20. I think that there is a 2 girls from Russia (Lebedeva and Bladtceva) and 1 guy from Belarus (Litvinovich).
×
×
  • Create New...