website statistics
Jump to content

Varljivo leto 2023.

Share

Recommended Posts

23 hours ago, Майкл said:

Милица ужас - само 6,51м

И у марту на ЕП у дворани скочила нешто слично. И тад је непосредно пре тог главног такмичења оборила лични рекорд. Примећујем шаблон, али не разумем зашто је то тако. Можда притисак великог такмичења, и у Минхену је имала 30цм мање у финалу него у квалификацијама. Можда је она у глави завршила сезону остваривањем норме.

Милици Жабић се ипак исплатио пут у Загреб. И даље ми се чини да ради испод свог нивоа и мислим да је финале више резултат слабије конкуренције него побољшања форме, али медаља је ту, ту су и бодови. До злата ће тешко, мислим да је Кајра и даље ниво изнад.

Генерално, јако добар наступ целе репрезентације, углавном су порази долазили од озбиљних противника. И Кукољ је ушао у финале.

2 hours ago, pedja789 said:

И у марту на ЕП у дворани скочила нешто слично. И тад је непосредно пре тог главног такмичења оборила лични рекорд. Примећујем шаблон, али не разумем зашто је то тако. Можда притисак великог такмичења, и у Минхену је имала 30цм мање у финалу него у квалификацијама. Можда је она у глави завршила сезону остваривањем норме.

Изјава за Телеграф доста појашњава приступ:

"- Kvalifikacije ko kvalifikacije, nekad prođe nekad ne. Danas nije prošlo, sledeći put će proći nadam se. Imala sam dobre skokove, zdrava sam, to mi je najbitnije. Sad ću u dogovoru sa trenerom odraditi još takmičenje dva i idem na odmor. Sezona je predugačka, svega mi je već previše, ali dobro sam. Uspeh je skakati na ovakvom takmičenju. Sa trenerom ću videti u čemu je bio problem, imamo sigurno vremena da to popravimo, tako da glavu gore. Nisam imala tremu, jednostavno su kvalifikacije vrlo često takve. Mnoge osvajačice medalja takođe nisu prošle dalje."

Чим је сезона дуга када дође СП, значи да приоритети нису добро постављени приликом припрема. Кад се приближиш 7м, само учешће на такмичењу не може бити циљ.

Edited by Майкл

Po ocekivanju, bez kvota.

Uzasno lose. Ni blizu finala. Cak i gori nego sto sam ocekivao, prije svega Lazar i Teodora.

Sada sa velikom vjerovatnocom mogu reci da je max broj kvota 3, a i to je pod znakom pitanja. 

Markovic bi morao da da ostavku. 

Sjutra počinje SP u kajaku. Savez očekuje samo dvije kvote za Pariz, jednu u muškoj, jednu u ženskoj konkurenciji. Naglašavam da se očekivanje 2 kvote odnosi na kraj ciklusa a ne na SP. Realna je njihova procjena, mada je drugo pitanje kako smo došli od onoliko kvota u Londonu do ovako skromnih nadanja. Nažalost, i ovo je jedan od saveza koji je sport doveo do niskih grana a da baš niko nije odgovarao za to. Elem...

Moje očekivanje je da samo Milica nekako dodje do kvote na SP. Trebalo bi da finale bude dovoljno mada je sistem kvalifikacija komplikovan, biće realokacija puno. Donekle šansu ima i muški četverac. 

4 hours ago, ChandlerMne said:

Sjutra počinje SP u kajaku. Savez očekuje samo dvije kvote za Pariz, jednu u muškoj, jednu u ženskoj konkurenciji. Naglašavam da se očekivanje 2 kvote odnosi na kraj ciklusa a ne na SP. Realna je njihova procjena, mada je drugo pitanje kako smo došli od onoliko kvota u Londonu do ovako skromnih nadanja. Nažalost, i ovo je jedan od saveza koji je sport doveo do niskih grana a da baš niko nije odgovarao za to. Elem...

Moje očekivanje je da samo Milica nekako dodje do kvote na SP. Trebalo bi da finale bude dovoljno mada je sistem kvalifikacija komplikovan, biće realokacija puno. Donekle šansu ima i muški četverac. 

Realno kajak u Londonu i sada ne moze da se poredi, u Londonu je imalo vise disciplina i lakse se dolazilo do kvote, sada su smanjili sve a sistem kval zakomplikovali da ubija zelju i za pracenje ovog sporta!! 

Mislim da sanse imaju Milica i muski K4 i eventualno k2 mada i tu se deli samo 6 kvota tako da su sanse min!! Ne znam zasto je kajak srozan na ovaj nivo

1 hour ago, Jesse_Pinkman) said:

Realno kajak u Londonu i sada ne moze da se poredi, u Londonu je imalo vise disciplina i lakse se dolazilo do kvote, sada su smanjili sve a sistem kval zakomplikovali da ubija zelju i za pracenje ovog sporta!! 

Mislim da sanse imaju Milica i muski K4 i eventualno k2 mada i tu se deli samo 6 kvota tako da su sanse min!! Ne znam zasto je kajak srozan na ovaj nivo

О две квоте о којима је Родић говорио су четверци и на њима је стављен акценат током припрема. Видећемо да ли ће уродити плодом.

https://www.dnevnik.rs/sport/ostali-sportovi/kajakasica-milica-novakovic-pred-sp-podmladeni-cetverac-vredi-za-olimpijsku

25 minutes ago, Майкл said:

О две квоте о којима је Родић говорио су четверци и на њима је стављен акценат током припрема. Видећемо да ли ће уродити плодом.

https://www.dnevnik.rs/sport/ostali-sportovi/kajakasica-milica-novakovic-pred-sp-podmladeni-cetverac-vredi-za-olimpijsku

Ne znam koliko se radilo sa zenskim k4 cak nisu bile ni na EI koliko se secam ali videcemo, muski k4 mi uliva vise poverenja mada i to ce biti kroz iglene usi ali mozda nas iznenade! Na EI su bili odlicni ali ne znam koliko mozemo da se oslonimo na te rezultate

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...