website statistics
Jump to content

pedja789

Totallympics Fanatic
  • Posts

    204
  • Joined

  • Last visited

 Content Type 

Forums

Events

Totallympics International Song Contest

Totallympics News

Qualification Tracker

Test

Published Articles

Everything posted by pedja789

  1. Тешко га је заборавити јер се појављује у реклами за Поштанску штедионицу, која је једно време ишла често. Појављивао се повремено и на такмичењима, последњи пут кад сам га гледао изгубио је од Врачара. Ту сам очекивао да ће озбиљнију прилику добити Јована Стјепановић (2005), јер је на првенству Србије победила у финалу Милицу Цвијић. Али је за њу изгледа план да ове године ради јуниорска такмичења. Пријављен тим за СП. У односу на ЕП, без Шогенова, Јовановића, Нишавић, Чакаревић, али са Багајевим. Њега нема међу пријављенима за Душанбе и Астану. Дакле на СП све или ништа, а тамо му ни бронза неће донети квоту.
  2. Што се тиче Врачара, он вероватно неће донети сениорску медаљу са неког великог такмичења, али мислим да има потенцијала да се бори за квоту у следећем циклусу. Иначе, овако сам размишљао о Ћулуму пре неку годину, тј надао сам се да ће се у овом циклусу борити за квоту, а њега нема више на такмичењима. Мислим да се Игору мора дати озбиљнија шанса после Париза. Ово до сад, где га пошаљу на 2 турнира годишње, а он на жребу извуче Крпалека на једном, а Саита на другом не може баш да нам да реалну слику. A -81 је код нас занимљива категорија, мислим да ту имамо највише медаља у кадетима и јуниорима, ваљда ће изаћи један конкурентан, а да не пређе у -90.
  3. Тренутно "у квоти": Армин Синанчевић (16./32) Адриана Вилагош (17./32) Асмир Колашинац (26./32) Страхиња Јованчевић (32./32) Елзан Бибић (41./45) Некако се још надам да би прво двоје могли да баце норму, мада Армина баш дуго нема на такмичењима. Због овог СП је баш тешко прогнозирати, јер је превише бодова у игри. Али некако мислим да је само Бунчић на граници, Багајев је прилично заостао, а и не знамо зашто је пропустио ЕП, могуће да је повређен. Мислим да су неки наши џудисти баш на том СП пред Токио ухватили квоту, али ће он, ако уопште оде на СП, бити у ситуацији у каквој је тада био Кукољ, да мора да освоји медаљу. Што ће теже ићи у његовој категорији. Чини ми се да је извесно да ћемо имати шесторо, јер Бунчић има шансу и за континенталну квоту, плус су увели и тај Team invitation. Нисам сигуран како тачно функционише, али би требало да ако паднемо на пет добијемо шестог за тимско такмичење. Према списку учесника који тренутно стоји на сајту ETTU на EQT у Сарајево иду Избела Лупулеску, Сабина Шурјан, Алекса Гаћев и Димитрије Левајац. У сваком случају - тешка прича. С једне стране, волео бих да се неки играчи опросте од репрезентације учешћем на ОИ, с друге стране, извесно је да би се то учешће завршило у групи.
  4. Јесте у овом формату, који је релативно нов. Док је било подељено на мушкарце и жене, женски тим је освојио бронзу 2006. године у Београду. Ту медаљу је, између осталих, освојила и Радмила Перишић, Маричина мајка.
  5. Свака част целом тиму, али какав херојски наступ Марице Перишић
  6. Пријављена је за меч против Хрватске. Надам се да није ништа озбиљно, у супротном, ово је баш непотребан ризик.
  7. Мајдов лош данас. Надам се да ће ухватити какву-такву форму до Париза. Корисно би било због жреба да се врати у првих 8, требаће му један или два добра резултата за то. Кукољ одличан до репесажа. Не могу да верујем да такмичар са 10+ година искуства на највишем нивоу гледа у судију док противник напада. Штета, деловао ми је спреман да узме медаљу. Милица Жабић бацила на вазари и упала у осаекоми, ту је имала среће да се извуче, али је било довољно да Рускиња изједначи, а касније и победи. Остало је још тимско такмичење. Ми на папиру имамо солидан тим, али то не значи много, јер пар ствари чине ово такмичење специфичним. Плус наши традиционално слабо раде тимска такмичења (за репрезентацију, клубови су већ друга прича). Надам се да ће сутра изаћи мотивисани, јер скоро нико није остварио резултат по који је дошао, а заправо је сутра фина прилика за медаљу. Нема неких традиционално јаких тимова, а и ови који су ту нису баш у најјачим саставима. У првој рунди имамо Мађарску без Тота, Сипоша, Озбас, Герчак... Ако их прођемо, а требало би, идемо на Немачку. Они су довели цео тим само за ово такмичење, само је Рене Лухт радила појединачно ЕП. На папиру нису ништа посебно, али они редовно узимају медаље и у оваквим саставима. На другим континентима углавном добри резултати за Бунчића. Ако је моја математика добра, биће први изнад црте, претекао га је Мароканац, а Киргистанац је смањио разлику. За очекивати је да га до краја квалификација престигне и Абуладзе, тако да ће му требати пар добрих резултата да би узео квоту.
  8. Добро се борио, надам се да ће наставити и у следећем циклусу. Ваљало би да каријеру употпуни барем једним одласком на Игре. У Загребу се, према очекивању, за нас други дан завршио пре финалног блока. Јована Чакаревић уписала победу. Шогенов пријатно изненадио, победио Латишева, који важи за великог талента, а и против Григалашвилија је пружио добру борбу. Мада је Тато слабио радио тај меч, личио ми је на Мајдова, ширио руке на судијске одлуке, уместо да напада покушао да навуче казне противнику. На крају Ислам није ни имао среће, није успео да ишчупа рукав, а овај му је спаковао џуџи брзином муње. Сутра седморо наших. Игор Врачар има Словенца у првој рунди, добар противник да покаже да ли је сазрео за овај ниво. Ако прође у 1/8 је без шанси. У -100 обојица имају добар жреб. Од Кукоља очекујем да дође до 1/4, где би га чекао Каниковски - Рус са две главе и четири руке. Може да се умеша у борбу за медаљу. Дошен у 1/8 има Корела, којег никад није победио, али мислим да има шансе ту, 1/4 - Адамиан. Брашњовић добио Естонца, који је класа борца коју би Брашњовић требао да почне да побеђује редовно. Надам се да га видимо фокусираног као у децембру на Лиги шампиона, ако дође такав може далеко. Мајдова је тешко оценити, опет се враћа из повреде, опет је дуго био без такмичења. Жреб је добар, као да га је бирао. Мајдова којег смо гледали у последњим појављивањима, до 1/2 не може да добије нико. Али опет, велико је питање каквог Мајдова ћемо гледати. Иначе, Јермен којег има у првом колу је био кадетски првак света, мислим да је Граховца победио тад. У -78 имамо Милицу Цвијић, слабо пратим ту категорију, не верујем да има неке шансе против Рускиње. Милица Жабић ће вероватно исто на Рускињу, која је међу неносиоцима једна од ретких која може да јој направи проблем. Против Хершко је везала неколико пораза, па ће тешко даље од 1/4. Ни потенцијално укрштање за репесаж није сјајно, али треба прво доћи дотле.
  9. Истина, више пута се десило да буде први у групи, па испадне одмах у елиминацијама, негде и разумљиво то је скоро па други спорт. Сад је кренуо добро, ушао је међу 8. Ја сам умерени оптимиста, за Токио је на овом турниру био близу, завршио као трећи. Мада биће тешко, у 1/4 иде на сребрног са Европских игара прошле године. Јана Гријак 1 од 5.
  10. Вељко Ћук 6 од 6 у групи! Погледао сам неке борбе из ранијих рунди... Лик у првом колу ладно ухватио дабл лег и бацио противника на под. Импресивно обзиром на рукавице, али ме чуди да се за то у боксу не добија дисквалификација. Мени се мало смучило после онаквог краја клупске сезоне, па делом због тога нисам ни гледао СП. Спорт им је на ивици опстанка у Србији, а они праве онакве глупости. Баш ми је драго ми је да цео тај циркус није пореметио екипу и да играју добро.
  11. Немам појма ко бојкотује, а ко је дошао са другим тимом. Данас сам се укључио, делује ми да су Руси у јаком саставу. Наш број медаља је за не поверовати. О парама нисам ни размишљао. Што се тиче такмичара, мислим да награда следује само оне у олимпијским категоријама. Али забрињавајуће је какав би утицај ово ЕП могло да има на расподелу средстава у српском спорту.
  12. Mоже ли неко да ми објасни ово ЕП у боксу? У Луксембург, на квалификације у мачевању, иду Јана Гријак, Јован Јовановић (мач), Вељко Ћук (флорет) и Богдан Стаменковић (сабља). Солидан први дан у Загребу. Милица Николић пета, супротно неким мојим очекивањима била је у игри против Понт за финале. Бунчић испао у другој рунди, можда сам ја потценио овог Мађара (узео бронзу данас), али мислим да је Страхиња пропустио лепу прилику. Срећом ни ови који га "јуре" на олимпијском ренкингу (Сец и Абуладзе) нису узели неки значајнији број бодова. Марица имала ужасно суђење данас. Везе с мозгом нема оно што су бодовали у 1/4. После су репесаж пустили да траје много дуже него што је требало, иако Монтеро није радила ништа неких 2-3 минута. На крају је дошло до тога да Монтеро предаје меч због умора, након што је судија неколико пута пропустила да јој да трећу казну. На крају и она пета. Сутра имамо још петоро џудиста. Јовановић је слабо излазио на такмичења ове године, а и кад је излазио - није блистао. Сутра му је друга рунда максимум, јер би га ту чекао Махмадбеков. Багајев отказао учешће, могуће да је нека повреда, што је вероватно крај наде да може до квоте. Шогенов се није прославио у прва два наступа за Србију. Овог пута га ни жреб није мазио, иде на бољег из меча Вахид Борчашвили - Латишев, где мислим да би против обојице био аутсајдер, али не без шанси. У 1/8 вероватно Тато, где би му требало чудо за победу. Јована Чакаревић добила противницу из своје генерације - Нино Гулбани, али Грузијка има много више искуства. У -63, Ања иде Лешки и ту је вероватно без шанси; Јована иде на Пољакињу коју мислим да нисам гледао до сад, па немам појма шта да очекујем, ако прође чека је вероватно Софи Озбас, ту већ не видим неку шансу.
  13. Сутра почиње ЕП у џудоу и то са рекордним бројем српских такмичара - 17. Првог дана имамо петоро такмичара. Први излази Бунчић, он је ове године имао добре наступе, није било великих резултата, али губио је углавном од добрих бораца, плус је у Португалу успео да победи Ан Баула. Мислим да има добар жреб овде, иако у првој рунди (Р32) има Баларџишвилија са којим има 0-2 скор. Мислим да му он уопште није непрелазна препрека, оба пута је губио кад је био у слабијој форми. Ако ту прође, у 1/8 ће бити фаворит. Писао сам већ, њему би добар резултат овде (5-7. место) био јако важан за олимпијски ренкинг. Андреа у првој рунди (Р32) има Гркињу (2006.) за коју до сад нисам чуо, ту не би смело да буде проблема, у 1/8 иде на Кошту, коју је добила прошле године у финалу Ташкента, али на основу Андреиних овогодишњих наступа нисам оптимиста. Милица Николић у 1/8 иде на Бабулфат. Генерално сам скептичан по питању ових који су већ виђени за Игре, односно не очекујем да овде пуцају од форме. Надам се да ће проћи барем прву препреку, да јој не уђе Швеђанка у главу, јер то би била трећа узастопна елиминација од исте противнице. И од Марице очекујем да темпира форму за Париз, али овде је добила добар жреб да оде до полуфинала. И њој ће прва рунда бити захтевна, умела је и да изгуби од Јилдиз, али кад је на свом нивоу Марица је дефинитивно боља. Николина Нишавић почиње од 1/8 и има Реку Пуп. Вероватно нема шансе да победи, али верујем да ће пружити добру борбу. Жао ми је што на овакво такмичење долази са баш мало сениорског искуства.
  14. Не верујем да ћемо их гледати много, мислим да су више ту због тренинга са репрезентацијом. Има ту пар девојка које су ту јер је процена да имају велики потенцијал, иако играма и нису заслужиле позив.
  15. За ту калкулацију би морали да ангажујемо онај норвешки суперкомпјутер, превише фактора. Иначе, ужасан систем квалификација у одбојци. Бедан покушај да се Лиги нација да неки значај. Али добро, да није тако вероватно не би имали шансе.
  16. Адриана Вилагош бацила 62,96. Обећавајућа форма ове године. Нa ЕП у џудоу иде цео тим од 18 такмичара, попуњене све категорије осим -60. Надам се да ћемо наступити и на екипном такмичењу. У контексту олимпијског ренкинга, ово такмичење је посебно важно за Бунчића, који је тренутно на граници. За очекивати је да ће конкуренти са других континената лакше до бодова. Мада нема ту великог броја бодова, бодује се као ГП. Остали су или увелико заостали, или су безбедно у зеленом. Од ових других не треба очекивати превише, јер су ипак Игре приоритет. Мајдов се враћа после дуге паузе, од претходног ЕП је изашао само на једно такмичење. -66 Страхиња Бунчић -73 Бајсангур Багајев -73 Филип Јовановић -81 Ислам Шогенов -90 Немања Мајдов -90 Дарко Брашњовић -100 Александар Кукољ -100 Бојан Дошен +100 Игор Врачар -48 Милица Николић -48 Андреа Стојадинов -52 Николина Нишавић -57 Марица Перишић -63 Ања Обрадовић -63 Јована Бунчић -70 Јована Чакаревић -78 Милица Цвијић +78 Милица Жабић
  17. Баш су разочарали Тибилов и Каџаја. Каџаја зато што је поклонио. Тибилов зато што није пружио никакву борбу, мада и да јесте тешко да би прошао даље од прве рунде, Башара је данас било скоро немогуће победити. Комаров од кад ради за Србију: скор 12-1 (10 у низу), европско злато и квота. Хвала његовој госпођи за све што је урадила за српско рвање.
  18. Како то мислиш "замало освојио медаљу"? Рутинирао га је Зураб. Мислим, јесте полуфинале ОИ леп резултат, али је Хуклек ту био близу медаљи колико и ови што су испали у првој рунди. У принципу се слажем добар је борац, али мислим да не би требало да ту буде много проблема за Комарова. Највише се прибојавам Бисултанова. Није имао неке резултате од пораза у финалу у Београду, али гледао сам га скоро на оном турниру у Данској, деловао је добро. Тибилов баш није имао среће скоро сви фаворити су у његовом делу жреба, плус овај Башар који може да добије сваког и то у првој рунди. https://arena.uww.org/weight-category/1eedaad3-a110-6ece-86c8-65c730caa373
  19. Важни датуми: Такмичења 05.04. Рвање EQT 11.04. Дизање тегова Светски куп 11-12.04. Стони тенис WQT (mix) 25-28.04. Веслање EQR 26.04-28.04. Мачевање EQT 08-09.05. Кајак/кану EQ 09-12.05. Рвање WQT 11-19.05. Стрељаштво WQT 15-19.05. Стони тенис EQT 19-21.05. Веслање FQR 22.05.-23.06. Одбојка Светска лига 23.05.-03.06. Бокс WQT2 23.05.-09.06. Стрељаштво EQT Закључења ренкинга и рокови за остварење норме 07.05. микс Стони тенис 18.06. сингл 09.06. Стрељаштво 10.06. Тенис 23.06. Џудо 23.06. Пливање 24.06. Одбојка 30.06. Атлетика Могуће да ми је нешто промакло или да сам написао нешто где нећемо наступити или где немамо право наступа, па слободно допуните или исправите. За април је потврђено да учествујемо у рвању, дизању тегова и стоном тенису. Рвање: Георги Тибилов (60), Виктор Немеш (77), Александар Комаров (87), Михаил Каџаја (97), Борис Петрушић (130); Дизање тегова: Тамаш Кајдочи (+109); Стони тенис: Изабела Лупулеску/Димитрије Левајац.
  20. На Првенству Србије Новак Станић победио Корнејева.
  21. Пакао су ове квалификације у теквонду. Само 16 места по категорији (на страну што има мало категорија), а наши конкуришу за само 7 места. Ту баш нема места за киксеве и грешке. Мени ту није јасно зашто нисмо попунили свих 7 категорија у овим квалификацијама, постоји неки критеријум који не испуњавамо или је нешто друго? Имам утисак да смо више светских и европских медаља оставили код куће него што их је отишло у Бугарску. У Линцу, Милица Жабић после 10 узастопних пораза успела да победи Ларису Церић и узме бронзу. Много боље је изгледала данас него у Бакуу и Ташкенту. Бојан Дошен изгубио за бронзу од истог противника као у Португалу, али солидан наступ, што је требало да победи - победио је. Јуче је Теа Тинтор пропустила велику прилику да избаци Хекер, прву носитељку, имала вазари предности, али на том нивоу сваки пропуст се кажњава. Од Брашњовића сам очекивао више овде, мислио сам да ће узети медаљу, али ок, овај Бразилац који га је избацио уопште није лош. Одржана су и прва два Европска купа за јуниоре - Сарајево и Подгорица. Наши су узели 4 злата, Јеремић и Рутовић у Подгорици, у Сарајеву Н. Нишавић и Радуљ. Рутовић је узео и бронзу у Сарајеву, њему је ово иначе прва година јуниора. Било је ту још десетак медаља и још толико петих места. Судићи према почетку, биће ово занимљива јуниорска сезона, мада ћемо наше вероватно да гледамо следећи пут тек у Ријеци. Следеће недеље крећу и кадети у већем броју, чак 35 такмичара на ЕК у Поречу.
  22. Не знам колико је њена грешка ту, ваљда репрезентација има неког ко брине о организационим стварима попут тога када и где је мерење, мислим да нема много смисла да такмичари и тренери брину о томе. У сваком случају, мало је рећи да ово није смело да се деси.
×
×
  • Create New...