website statistics
Jump to content
Varljivo leto 2023.
Posted

Лош први дан на јуниорском ЕП у џудоу. Осим Кристине Нишавић, која је била седма, сви су завршили у првим борбама. Ако је за неку утеху углавном су испадали од освајача медаља.

Код сениора, неколико занимљивих пријава за Опен у Сарајеву: Ања Обрадовић и Филип Јовановић, очекивао сам их у Бакуу, јер се још увек надам да би могли до квоте; Надежда Петровић, и то у новој категорији (-63), на основу ранијих пријава (и повлачења) се могло претпоставити да постоји проблем са скидањем кила, биће занимљиво видети је у овој категорији; Игор Врачар, надам се да ће ипак прескочити ово јер је пријављен и за Баку; Бајсангур Багајев, њему ће ово бити прво такмичење под нашом заставом.

On 9/6/2023 at 8:15 PM, ChandlerMne said:

Stevan Micic, po ocekivanju, u 57 kg, medju nosiocima. 

Expand  

Гледам носиоце за ГР, мада ни то нису коначне листе, ако све буде по "реду вожње", Мате иде у 1/4 финале на Гераија, а Виктор на Махмудова. Надам се да ће ипак доћи до померања у 67, Кинез који је 3. у ренкингу је на списку учесника, али га нема међу носиоцима. 

Код жена су неке неолимпијске категорије толико "празне" да чак имамо и носиоца! Маша Перовић 6. у 65.

Varljivo leto 2023.
Posted

Јасна ствар, безгрешних нема (барем не у последњих 1990 година). Мени увек смета тај наратив, који се често јавља у свим колективним спортовима, да нам само бољи селектор недостаје за велики резултат, што у 9 од 10 случајева није тачно. Ово данас је била Пешићева победа, дакле нити је посенилио, нити га је прегазило време.

Што се тиче капитена, могли су коме год да дају траку, вођа овог тима би опет био Богдан, јер просто има ту харизму и ауторитет, плус је најбољи играч у тиму. Живо ме занима кога би аутор коментара поставио за капитена.

Varljivo leto 2023.
Posted

Биће да Пироћанац ипак није потпуно посенилио. Ја бих некако волео једно епско полуфинале са Словенијом, чисто да се не опуштамо превише.

Varljivo leto 2023.
Posted

Нама су та 2 чамца стандард, не памтим да је било мање или више.

Иначе, данас ће бити тачно 6 година од како је Немања Мајдов освојио Светско првенство. Резултат који сматрам једним од највећих у историји нашег борилачког спорта. Тад је за мало измакло и српско финале...

On 8/29/2023 at 1:12 PM, pedja789 said:

Ивана и Милица скачу у Цириху за викенд.

Expand  

Сјамен, не знам одакле ми Цирих.

Varljivo leto 2023.
Posted

Одбојкашице без отпора до полуфинала, волео бих да смо имали неки тежи меч. То би могао да буде проблем у завршници такмичења.

Одбојкаши вечерас играју меч који ће нам рећи доста тога у погледу шанси за пласман у четвртфинале. Оно што је могло да се види против Швајцарске не даје много разлога за оптимизам.

Јел се надамо неким квотама на СП у веслању?

Varljivo leto 2023.
Posted

Ја сам Стевана очекивао назад у 57, као и прошле године на СП, или барем у 65 зато ме и збунило ово. Мислим да Нађ уопште нема шансе. У 67 ће скоро сигурно Мате, он нам је, након повлачења Датунашвилија, једина нада за медаљу у Паризу. Евентуално 63, али ту су пријављена друга двојица. Зато ми и није јасно зашто је на списку. Исто важи и за остале категорије где су ставили по двојицу, Димитријевић, Илић и Катић могу на СП само у случају да је неко повреди. Више смисла је имало да ставе резерве за Лошонца, који цео живот ради 55, а сад су га ставили у 60. 

Varljivo leto 2023.
Posted

Ивана и Милица скачу у Цириху за викенд.

Гледам овај списак за СП у рвању и неке ствари ми немају смисла. Мићић у неолимпијској категорији, а целе године је радио 65 која је олимпијска; по двојица рвача у категоријама где се апсолутно зна ко ће на СП (67 М. Немеш, 77 В. Немеш, 97 Каџаја); код жена нема Ане Фабиан.

- грчко-римски стил

Саболч Лошонц 60

Перица Димитријевић 63

Георги Тибилов 63

Себастијан Нађ 67

Мате Немеш 67

Али Арсалан 72

Алекса Илић 77

Виктор Немеш 77

Бранко Ковачевић 82

Марио Вуковић 87

Лука Катић 97

Михаил Каџаја 97

Борис Петрушић 130

- слободни стил

Стеван Мићић 61

Виктор Воиновић 70

Хетик Цаболов 74

Страхиња Деспић 97

Магомедгаџи Нурасулов 125

- жене

Марија Игњатовић 57

Јована Радивојевић 59

Маша Перовић 65

Емилија Јаковљевић 68

Фани Нађ 72

Varljivo leto 2023.
Posted
  On 8/26/2023 at 3:18 PM, ChandlerMne said:

Moguce, letimicno sam vidio listu, ne upamtih prezime, a ime mi je zazvucalo Iransko.

Expand  

Име је јесте иранско, али азерска варијанта, па је момак је вероватно пореклом отуд.

On 8/26/2023 at 3:21 PM, ChandlerMne said:

Vrijedi pomenuti i odbojkase.

Pratio sam pripreme, vrlo lose ovo izgleda.

Dva poraza od Turaka, pobjeda 3-2 nad Ceskom. Igra spora, odbrana ne postoji, korektori solidni. Sve u svemu, cetvrtfinale bi bilo neopisivi uspjeh.

Expand  

Ми укрштамо са Ц групом, где би нам, ако будемо 2-3, противник била Чешка или Холандија, а ако будемо 4. (што уопште није немогуће) Пољска. 

Нама приоритет треба да буду олимпијске квалификације, јер нам је жреб уделио шансу коју нисмо заслужили. Није нешто велика шанса, али реално бољи жреб тешко да смо могли да имамо.

Одбојкашице изгледају доста добро, са изузетком неколико сетова које су одиграле незаинтересовано. А и жреб им се фино отворио, очекујем да уђу у финале.

On 8/26/2023 at 3:36 PM, Jesse_Pinkman) said:

Odlicni su kadeti imamo ja mislim i cetvoro na 5. mestu, videcemo da li mogu i juniori nesto na SP

Expand  

Јуниори пре СП имају ЕП у септембру. Солидно је то изгледало на европским куповима, мислим да је свако из репрезентације освојио по неку медаљу. Мада је томе доста допринео онај турнир у Скопљу.

Имаћемо фаворите, Н. Нишавић, Радуљ, Булаја... Потенцијални проблем би могла да буде конкуренција која је дебело загазила у сениорски џудо, учествују Латишев, Талибов, Терашвили, Карна, Тониоло, Деркс... Зато сам и писао раније да нашима фали сениорског искуства.

Varljivo leto 2023.
Posted

Још једно злато у Загребу. Запамтите име Александра Андрић, 2008. годиште! Са 15 година је доминантно освојила светску титулу.

Од црних прогноза за ово СП у кајаку дошли смо до тога да комбинујемо како да их све пошаљемо на ОИ.

Ово ЕП у теквондоу нисам испратио уопште, а ни овде га нико не помиње. Видим да је освојено неколико медаља.

Varljivo leto 2023.
Posted

Борис Рутовић кадетски шампион Европе и света! И једно и друго су за мене велика изненађења, обзиром да је на првенству Београда изгубио од Јововића, на првенству Србије од Граховца, имао је и слаб наступ на ЕК у Словачкој. Од тада je везао 16 победа на 3 јака међународна турнира, ЕК у Пољској, Европско и сада Светско првенство.

Овакве резултате сам очекивао пре од Граховца, који је нажалост изгубио меч за бронзу. Он је и претходних година узимао европске и светске медаље и то док је конкуренција била старија од њега. Ове године је постао чак и сениорски вицешампион Србије у једној од јачих категорија. Свакако таленат вредан пажње, а то што је добио конкуренцију и није тако лоше.

On 8/25/2023 at 1:42 PM, Майкл said:

A гледајући Ангелину како скаче у овим годинама, мислим да свакако неће Ивана бити једина светска шампионка задуго.

Expand  

На Иванином примеру смо могли да научимо колико је тешко бити шампион света у атлетици. А кад је Ангелина у питању увек су велика очекивања, за недељу се надам обарању државног рекорда, што би било и остваривање норме. Трећи покушај на 192 од јутрос је изгледао јако добро, чини се да је спремна за велики резултат.

Varljivo leto 2023.
Posted

Ја сам још увек под утиском Иваниног наступа. Не само због доминантно освојене титуле, већ и због тога што сам, после Лондона и пеха са стартним бројем, помало изгубио наду да ћу дочекати да имамо светског шампиона у атлетици. Мало ми је жао што је то код нас испраћено као свакодневни догађај, обзиром да се ради о једном од највећих успеха нашег спорта.

Вест која ми је некако промакла, или се о томе није ни причало: Зураб Датунашвили се пензионисао. То ми је помало шок, он је требало да нам буде највећи фаворит за злато у Паризу.

У Загребу, на кадетском СП у џудоу, добили смо првог освајача медаље, европски шампион Борис Рутовић (-81) се пласирао у финале. Близу смо били да имамо српско финале, али је Душан Граховац изгубио полуфинале па ће се борити за бронзу. Има прилику да комплетира бронзе са овогодишњих великих такмичења (ЕЈОФ, ЕП, СП). И Богдан Величковић (-73) ће се борити за бронзу.

Које су опције за гледање СП у кајаку?

Varljivo leto 2023.
Posted
  On 8/19/2023 at 12:38 PM, Майкл said:

Милица ужас - само 6,51м

Expand  

И у марту на ЕП у дворани скочила нешто слично. И тад је непосредно пре тог главног такмичења оборила лични рекорд. Примећујем шаблон, али не разумем зашто је то тако. Можда притисак великог такмичења, и у Минхену је имала 30цм мање у финалу него у квалификацијама. Можда је она у глави завршила сезону остваривањем норме.

Милици Жабић се ипак исплатио пут у Загреб. И даље ми се чини да ради испод свог нивоа и мислим да је финале више резултат слабије конкуренције него побољшања форме, али медаља је ту, ту су и бодови. До злата ће тешко, мислим да је Кајра и даље ниво изнад.

Генерално, јако добар наступ целе репрезентације, углавном су порази долазили од озбиљних противника. И Кукољ је ушао у финале.

Varljivo leto 2023.
Posted

Милица у 13 сениорских финала на међународном нивоу има 3 победе и 10 пораза, док у борбама за бронзу има сасвим пристојан скор. Марица данас доминантна, само јој је Немица у полуфиналу правила проблем.

On 8/18/2023 at 5:37 PM, Jesse_Pinkman) said:

Inace kako se dobija organizacija Grand Prix i Grand Slam turnira, steta sto mi nemamo neki turnir sem onog Opena koji je najnizi u rangu bodova?

Expand  

Нема више Србија Опена, барем нема сениорског. Укинут је мислим 2018. или '19. Само једном је имао ранг "Континентални Опен", углавном је био "Европски куп". Тако да углавном није ни бодован за листу, јер се Опени бодују, а Купови не.

Немам појма како се добија организација, али ваљало би да имамо турнир, па макар био и ЕК. Гледам земље у окружењу, Хрватска има Гран при, ЕК и кадетски ЕК; БиХ има Опен, ЕК, јуниорски ЕК; Словенија има сениорски, јуниорски и кадетски ЕК; Македонија има јуниорски ЕК; Бугарска има Опен; Мађарска организује шта и кад пожели, јер тако су у могућности.

Код нас ће ове године бити клупска такмичења у децембру, Лига шампиона и Лига Европе.

Varljivo leto 2023.
Posted

За сада одличан први дан у Загребу. Милица и Марица ће се борити за злато, а Андреа за бронзу. Чак је и Николина Нишавић победила један меч. Само је Бунчић испао рано. Помало је безвезе изгубио, има вазари предности, али како је борба одмицала видело се да пада. Штета, имао је добар жреб.

Varljivo leto 2023.
Posted
  On 8/12/2023 at 4:02 PM, ChandlerMne said:

Evo ga sastav za SP koje pocinje sledece nedjelje. Ocekivan sastav. I dalje salju Petrova... Osim njega, najbolji sastav koji imamo.

Ocekivanja su mala, ocekujem jedno finale i 0 kvota. 

Expand  

Ако добро тумачим систем квалификација, после СП наши имају још само 2 турнира (још 8 квота по дисциплини). Како ти се чини, да ли има неко шансе да дође до квоте до краја циклуса? Ово тренутно прети да буде историјски минимум.

За викенд на јуниорском ЕК у Скопљу наши узели 10 медаља (4 златне) и завршили као први на табели. Јесте да је ово један од најслабијих ЕК-ова ове године, али лепо је видети наше на врху. Неки од освајача медаља су још увек кадети.

Кренуло U20 СП у рвању, за нас почиње у среду кад крене женско рвање, пошто у слободном стилу нисмо имали такмичаре. У ГР ће наступити четврица: Огњен Јаковљевић, Антал Вамош, Бранко Дукић, Урош Крстин, а код девојака 5: Милица Секуловић, Јана Петровић, Јована Радивојовић (5. на ЕП), Дуња Лукић, Маша Перовић (3. на ЕП). Већини је прва година у јуниорима, Милица је чак и кадеткиња, па не очекујем велике резултате, али вреди испратити, посебно женско рвање.

Varljivo leto 2023.
Posted

Јесте неуобичајено да неко са те позиције даје очекивање утемељено у реалности, обично воле да зачине те бројке.

Овај потенцијални тим од 6-7 би имао више конкурентних такмичара него они "двоцифрени" из Пекинга и Лондона заједно. Тако да сам ја задовољан што се тиче атлетике у тренутном циклусу.

On 8/10/2023 at 4:31 PM, Майкл said:

Тим за СП:

Ивана Вулета

Милица Гардашевић

Ангелина Топић

Адриана Вилагош

Армин Синанчевић

Асмир Колашинац

Елзан Бибић

Славко Стевић

Expand  

Моја нека оптимистична очекивања за СП:

- 4-5 финала (Вулета, Гардашевић, Топић, Вилагош, Синанчевић)

- једнa медаљa (Вулета или Топић)

- једна норма (Топић)

- два државна рекорда (Бибић и Топић) и један лични (Стевић)

Varljivo leto 2023.
Posted
  On 8/7/2023 at 5:15 PM, Jesse_Pinkman) said:

Sve tri devojke prosle u finale troskoka, Boberic sa LR 13.51:yes

Expand  

Ово ме баш пријатно изненадило! Више од пола метра боље у односу на првенство Србије, које је било недавно. Александрија пребацила квалификациону норму из првог покушаја 13.48, један цм испод личног рекорда.

Varljivo leto 2023.
Posted

Одбојкаши U19 после два пораза (Египат, Аргентина), победили Костарику и САД. Сутра у 1/8 против Ирана.

On 8/7/2023 at 10:07 AM, Jesse_Pinkman) said:

Kao juniorka je bila bolja od Fazliu a ova sada osvaja master, ne znam u cemu moze biti problem, nedostatak motiva posle osvajanja bronze na SP ili sta

Expand  

Али је у међусобним дуелима углавном Фазлиу била боља. Мислим да је рано да јој понестане мотива, има само 23 године, сем те бронзе на СП, од резултата вредних помена на сениорском нивоу има једно пето место на Туру.

On 8/7/2023 at 1:10 PM, ChandlerMne said:

Jovanu bas odavno nisam pratio, znam samo da se udala i promijenila prezime.

Ovo poslednje sto sam pratio, djelovalo je poprilicno slabo. 

Expand  

Од повратка после порођаја, на домаћој сцени нема пораз, ни у -63, ни у -70. На међународној, слично као Ања у овом циклусу, на континенталним опенима и куповима узима медаље, на ИЏФ туру не иде даље од другог кола. Једино што је Ања била активнија.

On 8/7/2023 at 1:10 PM, ChandlerMne said:

Volio bih da posaljemo tim, to bi bilo sjajno.

Sta nam zapravo treba za to?

Expand  

Треба нам по један такмичар у свакој од 6 група категорија: Ж-57 (-48, -52, -57), Ж-70 (-57, -63, -70), Ж+70 (-70, -78, +78), М-73 (-60, -66, -73), М-90 (-73, -81, -90), М+90 (-90, -100, +100). Једино не знам да ли је ограничен број тимова, или свако ко оствари норму има тим на ОИ.

Ми то имамо и без Ање, јер Марица Перишић упада и у -70 групу, а за -57 имамо кога већ одаберу из -48. Али онда долазиш у ситуацију да или почнеш меч без -70, и да одмах губиш 0-1, или да -48 ради против -57, а Марица да ради против -70 и да вероватно изгубиш обе борбе. Нама је за то такмичење хендикеп и недостатак правог тешкаша, али и сам наступ тамо би била сјајна ствар. То је и један од разлога због којег би више волео да видим Дошена на ОИ него Кукоља. Дошен има више искуства против тешкаша, јер сваке године за свој клуб у Лиги шампиона ради против тешкаша. Док Кукољу у овој фази каријере ни најмање не требају сусрети са људима од 150 кг.

Кад сам код тешкаша, Игор Врачар је пријављен за Загреб, солидне резултате је имао на Европским куповима ове године (злато у Дубровнику, бронза у Мадриду).

Сад кад је Дошен у "зеленом", Ања је у континенталној квоти. Писао сам раније, идеалан сценарио би био да и Ања уђе у "зелено", да би се та континентална квота отворила за Филипа Јовановића, јер нам тренутно -73 групу попуњава -66 (Бунчић).

Varljivo leto 2023.
Posted
  On 8/7/2023 at 8:20 AM, ChandlerMne said:

Mogu oni da budu sjajni i u narednim godinama ali treba dodavati te mlade takmicare, ako postoje uslovi za to. Znam da imamo i sasvim dobre juniore muskarce, osvajali su medalje na juniorskom turu. Pa pokusati povremeno i sa njima.

Expand  

Мајдов написао да није био спреман и да је ишао у Будимпешту само по бодове. Враћа се за 2 месеца, значи прескаче Загреб. Лепо би било да Радуљ добије шансу. Он је најбоље рангиран међу јуниорима, а јако мало сениорског искуства има, не сећам се да сам га гледао чак ни на првенству Србије. Ишао је у Линц на ГП, али тамо баш није имао среће са жребом, тако да има само једну сениорску борбу.

On 8/7/2023 at 8:20 AM, ChandlerMne said:

Anja nazalost tesko moze da ponovi Tokio, treba onda vec razmisljati o 2028 i nekim drugim imenima.

Expand  

Ја се још увек надам да ће Ања (или њена сестра) да дођу до квоте, због тимског такмичења. 

Varljivo leto 2023.
Posted

Aко се добро сећам, Дошен је за Токио био у "зеленом" све до Светског првенства кад је Кукољ узео сребро, а то је било последње такмичење пред ОИ. Биће ту још борбе између њих двојице, за сада Дошен има више аргумената, бољи на СП, бољи на Мастерсу. Иначе, обојица су пријављени за Загреб, волео бих да их видим у директном дуелу. Од како су у истој категорији срели су се само једном и то пре скоро 3 године.

Кукољ данас да батали џудо, може да се каже да је направио велику каријеру. Има ту доста фактора зашто није конкурентан у -100, као што је био годинама у -90. Мислим да је највећи истрошеност. Он је старији од Дошена само годину дана, али "километража" му је далеко већа. За Токио скоро да је у две категорије остварио норму.

Иначе, за Загреб на списку учесника за сад нема Ање Обрадовић, а њој највише требају бодови. Ту је Николина Нишавић (-52, 2004), за коју већ неко време мислим да би требало да добије шансу на сениорским турнирима. Неколико девојака 2003-04, не само да активно учествују, већ и праве солидне резултате на ИЏФ туру.

Varljivo leto 2023.
Posted
  On 8/6/2023 at 12:00 PM, ChandlerMne said:

Pohvale za Dosena, mada ce vjerovatno zavrsiti 5. Dobar nastup, steta za polufinale. Zabicka bas podbacila, Kukolj i Majdov po ocekivanju.

Expand  

Баш слаб Миличин наступ. Не знам да ли је само лоша форма или има и неку повреду, у сваком случају мислим да би било паметно да прескочи Загреб и да се фокусира на ЕП и јесење Грен слемове.

Дошену се су све поклопило; Костоев се није борио (пао вагу вероватно), овај Немац избацио Фонсеку, у другом делу групе Коцојев се такође није борио, а Мађар избацио Фару. Лепо што је ово искористио. Нисам рачунао, али од сутра би требало да буде у "зеленом" на олимпијској листи и што је за њега подједнако важно прескочиће Кукоља.

Varljivo leto 2023.
Posted

Елзан Бибић оборио национални рекорд (и рекорд митинга у Берну) - 3:34,20.

Ујхељи ипак изгубила од Казмине. Рускиња усавршила побеђивање са минимумом борбе, у два меча данас имала један смислен напад и иде кући са медаљом.

У Будимпешти углавном према очекивању. Марица Перишић пружила добар отпор Јапанки, али је ова доктор за борбу у партеру, тешко да је могло боље од овог.

Милица Николић на крају пета. Вероватно сам пристрасан, али заслужила је финале. Мислим да је Лаборде морала да добије трећи шидо. У 2,5 минута од вазарија до краја меча било је и бежања и раскидања гарда и лажних напада.

Varljivo leto 2023.
Posted

Гледао сам сва три меча. Прва два меча је завршила тушем продавши им исту технику. Пробала је то и у полуфиналу, али је било у последњих пар секунди, па није било времена. Делује спорије у односу на противнице, али је чини ми се највиша у категорији, па је то негде и природно. Већи је проблем што уме да буде статична, али се то да решити, стицањем искуства пре свега. Иначе, оба национална првенства ове године (U20, U17) је радила у тежим категоријама, па је ту видим кад пређе у јуниоре (72 или 76).

Гледао сам и обе потенцијалне противнице против Вилк, нису изгледале ништа боље од Ујхељи. Мада то и није неко мерило, обзиром да је ова ниво изнад све три. Свакако је не бих отписивао за бронзу.

Varljivo leto 2023.
Posted

Вилк опет боља од Ујхељи, сутра за бронзу против Рускиње или Белорускиње.

Објективне шансе за четвртфинале видим само код Милице Николић и Мајдова.

Оно што охрабрује везано за Мајдова је његов наступ на СП. Био је конкурентан против Бекаурија, био је близу чак и да га добије. Али од операције је прошло једва месец дана.

Милица Николић од такмичарки из њене групе има негативан скор само са Франческом Милани, зато верујем да је гледамо најмање у репесажу.

Није да повећава шансе Андреи, али ако се не деси нешто непредвиђено, Кога не иде у Париз. Како сам раније писао, јапански селектор се већ одлучио за Цуноду. Иначе, Андреа је ову девојку из Узбекистана добила 2 пута ове године, па би барем то требало да прође.

Милица Жабић није имала много мечева против Толофуе, не више од 2. Толофуа је свакако фаворит, у последње време губи само од Дико и од Јапанки, али мени не делује као неко против кога Милица не може.

You do not have permission to view this content.
  • Create New...