website statistics
Jump to content

vince18hu

Member
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • Nation
  Hungary
 • Gender
  Male
 • Date of Birth
  06/16/1967
 • Favourite Olympic Games
  Summer Olympic Games
 • Favourite Sports
  Handball
 • Favourite Athletes
  Milák Kristóf
 • Real Name
  István Vincze
 • Living City
  Záhony
 • Job
  Softver Developer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vince18hu's Achievements

 1. Elmarad a női vízilabda-válogatott olimpiai selejtezője. A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) a koronavírus jelentette veszély miatt törölte a március 8. és 15. közöttre tervezett trieszti olimpiai selejtezőtornát. Az esetleges új helyszínről és időpontról később adhat ki hivatalos közleményt a FINA.
 2. A tollaslabdázó Krausz Gergely olimpiai kvalifikációs versenyt nyert Ugandában, és nagy lépést tett a tokiói részvétel felé. A magyar szövetség tájékoztatása szerint Krausz a 32-es főtáblán kezdett, és az első három körben papírforma győzelmeket aratott. Az elődöntőben viszont már bravúrral, szetthátrányból győzte le a brit Sam Parsonst, majd a döntőben a világranglista korábbi 34. helyezettje, a Srí Lanka-i Niluka Karunaratne ellen nyert három szettben. Krausz Gergely a torna megnyerésével 2500 pontot gyűjtött. A nőknél Sárosi Laura a 34. helyen áll jelenleg, ami szintén kvótás pozíciónak számít.
 3. Olimpiai résztvevő a magyar női tőrcsapat! A lengyeleket kis különbséggel maga mögött tartva a rangsorban kijutott a tokiói olimpiára a magyar női tőrcsapat. A szakág utolsó kvalifikációs viadalán, Kazanyban a magyarok - Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összeállításban - a hatodik, a lengyelek pedig a negyedik helyen végeztek, ezzel a nyolcpontos előnyből kettő megmaradt.
 4. A férfi vízilabda válogatott kijutott az olimpiára.
 5. A magyar női válogatott legyőzte a házigazda portugálokat az asztaliteniszezők csapat olimpiai kvalifikációs versenyén, Gondomarban, ezzel kvótát szerzett. Ez az első alkalom, hogy csapatban is kvalifikáltuk magunkat az olimpiára. A csapatkvóta azt jelenti, hogy egyesben is indíthatunk majd két asztaliteniszezőt az olimpia női versenyében.
 6. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hozzájárult, hogy a szerb-magyar kettős állampolgárságú Szabó Szebasztián magyar színekben induljon a jövő évi, tokiói nyári olimpián.
 7. Bocs, ha félreérthető volt, igen, az RS:X-ról van szó. Ez viszont itt "szörf" - bár tény, hogy Tokióban új sportág lesz a "Surfing", ami magyarban hullámlovaglás (így szerepel a MOB, Magyar Olimpiai Bizottság oldalán is).
 8. Közvetlen. Világbajnokság van. A nőknél 9, a férfiaknál 8 kvótát osztanak ki. Cholnoky Sára az Arany csoportba jutott, és mivel hét nemzet versenyzői jutottak a legjobbak közé a még nem kvótások közül, így már biztos a kvóta.
 9. Cholnoky Sára kvótát szerzett női szörfben. Gádorfalvi Áronnak is van még esélye a kvótára.
 10. És itt a második birkózó kvóta A kötöttfogásúak 77 kg-jában szereplő Lőrincz Tamás bejutott a négy közé, kivívva ezzel az olimpiai indulás jogát.
 11. Megvan az első kvóta birkózásban, Lőrincz Viktor ma döntőzik kötöttfogású 87kg-ban.
 12. BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, NUR-SZULTAN Szeptember 14-22 A magyar csapat az olimpiai számokban (az 1-6. helyezett kap kvótát) Nők 53 kg: Dénes Mercédesz 57 kg: Barka Emese 62 kg: Sastin Marianna 76 kg: Németh Zsanett Férfiak, kötöttfogás 60 kg: Torba Erik 67 kg: Krasznai Máté 77 kg: Lőrincz Tamás 87 kg: Lőrincz Viktor 97 kg: Kiss Balázs 130 kg: Lám Bálint Szabadfogás 65 kg: Muszukajev Iszmail 74 kg: Kuramagomedov Murad 86 kg: Veréb István 125 kg: Ligeti Dániel Szabadfogásban helyet kapott két honosított orosz versenyző, Muszukajev Iszmail és Kuramagomedov Murad, a korábbi ukrán válogatott, a tavaly már magyar színekben ötödik Olejnik Pavlo (97 kg) viszont nem szerepelhet ezúttal, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ehhez még nem járult hozzá.
 13. Női kajakban megvan a maximális 6 kvóta: First round of Olympic canoe sprint quotas allocated
 14. Evezős világbajnokság, 08.25-09.01, Linz/Ottensheim. Magyar indulók olimpiai számokban: férfi egypárevezős (M1x): Pétervári-Molnár Bendegúz (9 kvóta) férfi kormányos nélküli kettes (M2-): Juhász Adrián, Simon Béla (11 kvóta) női kormányos nélküli kettes (W2-): Polivka Dóra, Krémer Eszter (11 kvóta) női kétpárevezős (W2x): Preil Vivien, Gadányi Zoltána (11 kvóta)
 15. A magyar csapat a kajak-kenu VB-n. Férfiak: K-1 200 m: Csizmadia Kolos Attila (1-5. hely ér kvótát) K-1 1000 m: Kopasz Bálint (1-5. hely ér kvótát) K-2 1000 m: Kammerer Zoltán, Gál Péter István (1-6. hely ér kvótát) K-4 500 m: Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs, Kuli István (1-10. hely ér kvótát) C-1 1000 m: Kiss Tamás (1-5. hely ér kvótát) C-2 1000 m: Kiss Balázs, Dóri Bence Balázs (1-8. hely ér kvótát) Nők: K-1 200 m: Lucz Dóra (1-5. hely ér kvótát) K-1 500 m: Kozák Danuta (1-5. hely ér kvótát) K-2 500 m: Kárász Anna, Kozák Danuta (1-6. hely ér kvótát) K-4 500 m: Gazsó Dorka Alida, Medveczky Erika, Csipes Tamara, Bodonyi Dóra (1-10. hely ér kvótát) C-1 200 m: Nagy Bianka (1-5. hely ér kvótát) C-2: 500 m Balla, Devecseriné Takács (1-8. hely ér kvótát) Egy országból a férfiak és a nők is 6-6 kajakos, illetve 3-3 kenus kvótát szerezhetnek.
×
×
 • Create New...