website statistics
Jump to content

Welcome to Totallympics, the home of Olympic Sports!
 

Register now to gain access to all of our features. Once registered and signed in, you will be able to:

 

 • Post replies and open new threads
 • Give reputation to other members' posts
 • Get your own private messenger
 • Manage your profile

 

This message will be removed once you have signed in.

 

Sign In | Create an Account

vince18hu

Member
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6

Personal Information

 • Nation
  Hungary
 • Gender
  Male
 • Date of Birth
  16/06/67
 • Favourite Olympic Games
  Summer Olympic Games
 • Favourite Sports
  Handball
 • Favourite Athletes
  Milák Kristóf
 • Real Name
  István Vincze
 • Living City
  Záhony
 • Job
  Softver Developer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Elmarad a női vízilabda-válogatott olimpiai selejtezője. A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) a koronavírus jelentette veszély miatt törölte a március 8. és 15. közöttre tervezett trieszti olimpiai selejtezőtornát. Az esetleges új helyszínről és időpontról később adhat ki hivatalos közleményt a FINA.
 2. A tollaslabdázó Krausz Gergely olimpiai kvalifikációs versenyt nyert Ugandában, és nagy lépést tett a tokiói részvétel felé. A magyar szövetség tájékoztatása szerint Krausz a 32-es főtáblán kezdett, és az első három körben papírforma győzelmeket aratott. Az elődöntőben viszont már bravúrral, szetthátrányból győzte le a brit Sam Parsonst, majd a döntőben a világranglista korábbi 34. helyezettje, a Srí Lanka-i Niluka Karunaratne ellen nyert három szettben. Krausz Gergely a torna megnyerésével 2500 pontot gyűjtött. A nőknél Sárosi Laura a 34. helyen áll jelenleg, ami szintén kvótás pozíciónak számít.
 3. Olimpiai résztvevő a magyar női tőrcsapat! A lengyeleket kis különbséggel maga mögött tartva a rangsorban kijutott a tokiói olimpiára a magyar női tőrcsapat. A szakág utolsó kvalifikációs viadalán, Kazanyban a magyarok - Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összeállításban - a hatodik, a lengyelek pedig a negyedik helyen végeztek, ezzel a nyolcpontos előnyből kettő megmaradt.
 4. A férfi vízilabda válogatott kijutott az olimpiára.
 5. A magyar női válogatott legyőzte a házigazda portugálokat az asztaliteniszezők csapat olimpiai kvalifikációs versenyén, Gondomarban, ezzel kvótát szerzett. Ez az első alkalom, hogy csapatban is kvalifikáltuk magunkat az olimpiára. A csapatkvóta azt jelenti, hogy egyesben is indíthatunk majd két asztaliteniszezőt az olimpia női versenyében.
 6. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hozzájárult, hogy a szerb-magyar kettős állampolgárságú Szabó Szebasztián magyar színekben induljon a jövő évi, tokiói nyári olimpián.
 7. Bocs, ha félreérthető volt, igen, az RS:X-ról van szó. Ez viszont itt "szörf" - bár tény, hogy Tokióban új sportág lesz a "Surfing", ami magyarban hullámlovaglás (így szerepel a MOB, Magyar Olimpiai Bizottság oldalán is).
 8. Közvetlen. Világbajnokság van. A nőknél 9, a férfiaknál 8 kvótát osztanak ki. Cholnoky Sára az Arany csoportba jutott, és mivel hét nemzet versenyzői jutottak a legjobbak közé a még nem kvótások közül, így már biztos a kvóta.
 9. Cholnoky Sára kvótát szerzett női szörfben. Gádorfalvi Áronnak is van még esélye a kvótára.
 10. És itt a második birkózó kvóta A kötöttfogásúak 77 kg-jában szereplő Lőrincz Tamás bejutott a négy közé, kivívva ezzel az olimpiai indulás jogát.
 11. Megvan az első kvóta birkózásban, Lőrincz Viktor ma döntőzik kötöttfogású 87kg-ban.
 12. BIRKÓZÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, NUR-SZULTAN Szeptember 14-22 A magyar csapat az olimpiai számokban (az 1-6. helyezett kap kvótát) Nők 53 kg: Dénes Mercédesz 57 kg: Barka Emese 62 kg: Sastin Marianna 76 kg: Németh Zsanett Férfiak, kötöttfogás 60 kg: Torba Erik 67 kg: Krasznai Máté 77 kg: Lőrincz Tamás 87 kg: Lőrincz Viktor 97 kg: Kiss Balázs 130 kg: Lám Bálint Szabadfogás 65 kg: Muszukajev Iszmail 74 kg: Kuramagomedov Murad 86 kg: Veréb István 125 kg: Ligeti Dániel Szabadfogásban helyet kapott két honosított orosz versenyző, Muszukajev Iszmail és Kuramagomedov Murad, a korábbi ukrán válogatott, a tavaly már magyar színekben ötödik Olejnik Pavlo (97 kg) viszont nem szerepelhet ezúttal, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ehhez még nem járult hozzá.
 13. Női kajakban megvan a maximális 6 kvóta: First round of Olympic canoe sprint quotas allocated
 14. Evezős világbajnokság, 08.25-09.01, Linz/Ottensheim. Magyar indulók olimpiai számokban: férfi egypárevezős (M1x): Pétervári-Molnár Bendegúz (9 kvóta) férfi kormányos nélküli kettes (M2-): Juhász Adrián, Simon Béla (11 kvóta) női kormányos nélküli kettes (W2-): Polivka Dóra, Krémer Eszter (11 kvóta) női kétpárevezős (W2x): Preil Vivien, Gadányi Zoltána (11 kvóta)
 15. A magyar csapat a kajak-kenu VB-n. Férfiak: K-1 200 m: Csizmadia Kolos Attila (1-5. hely ér kvótát) K-1 1000 m: Kopasz Bálint (1-5. hely ér kvótát) K-2 1000 m: Kammerer Zoltán, Gál Péter István (1-6. hely ér kvótát) K-4 500 m: Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs, Kuli István (1-10. hely ér kvótát) C-1 1000 m: Kiss Tamás (1-5. hely ér kvótát) C-2 1000 m: Kiss Balázs, Dóri Bence Balázs (1-8. hely ér kvótát) Nők: K-1 200 m: Lucz Dóra (1-5. hely ér kvótát) K-1 500 m: Kozák Danuta (1-5. hely ér kvótát) K-2 500 m: Kárász Anna, Kozák Danuta (1-6. hely ér kvótát) K-4 500 m: Gazsó Dorka Alida, Medveczky Erika, Csipes Tamara, Bodonyi Dóra (1-10. hely ér kvótát) C-1 200 m: Nagy Bianka (1-5. hely ér kvótát) C-2: 500 m Balla, Devecseriné Takács (1-8. hely ér kvótát) Egy országból a férfiak és a nők is 6-6 kajakos, illetve 3-3 kenus kvótát szerezhetnek.
×
×
 • Create New...