website statistics
Jump to content

Springruiters kunnen tijdens het WK nominatie in de wacht slepen voor Parijs2024


 Share

Recommended Posts

Nederland zakt weg in het klassement. Jur Vrieling foutloos maar twee tijdstrafpunten. België, Groot Brittanië en Zwitserland gaan teamNL voorbij. Terwijl ik zit te typen valt er een Duitser van het paard. Dus zullen de 8 punten uit de eerste ronde gaan tellen. En achter Nederland terecht gaan komen.

Link to comment
Share on other sites

Harrie Smolders foutloos, en de andere landen maken fouten en zo sta je ineens op de derde plaats en is er minimaal brons. Kan eventueel nog zilver worden maar dat is afhankelijk van Frankrijk. Betekent dat Nederland naar de Spelen gaat. Dus het WK is geslaagd zowel bij de dressuur als het spingen.

Link to comment
Share on other sites

En het is zilver! Daarnaast Olympische kwalificatie voor Zweden, NEDERLAND, Ierland, Groot Brittannië en Duitsland.

Dat had ik niet meer verwacht. Het parcours zorgde voor veel fouten. Een erg spannende wedstrijd. Het was weer genieten.

Link to comment
Share on other sites

En dan is er op zondagmiddag om 14:00 uur nog de individuele finale van het Wereldkampioenschap in Herning. Drie Nederlanders hebben zich bij de beste 21 rijders geplaatst voor de finale.

 

  • Jur Vrieling start als 10 de en heeft in totaal 8.29 strafpunten
  • Harrie Smolders start als 12de en heeft in totaal 7.52 strafpunten
  • Maikel van der Vleuten start als 14de en heeft in totaal 5.96 strafpunten 

 

De top 3 is:

Henrik von Eckermann (ZWE) 0.58 strafpunten, Jens Frederickson (ZWE) 2.71 strafpunten en Jérôme Guery (BEL) 3.35 strafpunten. Kunnen de Nederlanders nog een medaille in de wacht slepen? Wedstrijd te zien via nos.nl

Link to comment
Share on other sites

Van der Vleuten levert twee keer een 0 ronde af en mag de bronzen medaille ophalen. Mooie prestatie. Goud was er voor Zweden en zilver voor onze zuiderburen België. Een mooi WK waar het met name om kwalificatie voor de Spelen ging. En die missie is geslaagd.

Link to comment
Share on other sites

Dit was ook weer even een 'zweet in de handen'-momentje. Leuk dat Van der Vleuten het brons nog meepakt. Maar alle lof voor de Zweedse winnaar, alle omlopen deze week foutloos geweest. Van der Vleuten had eerder deze week een pechfoutje als enige fout, maar zelfs als hij die niet had gemaakt, was de Zweed winnaar geweest. Dus het lijkt me dat hij hier vrede mee kan hebben. 

 

Wát een dag voor de Nederlandse sport. Deze bronzen valt misschien een beetje in het niet, maar het is echt een héle knappe prestatie!

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...