Jump to content

Welcome to Totallympics, the home of Olympic Sports!

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to other members, get your own private messenger, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.

Login | Create an Account


nenad

Totallympics Fanatic
 • Content Count

  553
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

nenad last won the day on July 4 2018

nenad had the most liked content!

Community Reputation

70 has a spectacular aura about

Personal Information

 • Gender
  Male
 • Date of Birth
  09/08/88
 • Nation
  Serbia
 • Favourite Olympic Games
  Summer Olympic Games
 • Favourite Sports
  basketball

Recent Profile Visitors

866 profile views
 1. Koji kolektivi? Ta priča za prethodne vlasti je klasična AV priča. Tako sve što ne valja u državi treba okriviti prethodnu vlast. Tako i ovo, Partizan je navodno bio miljenik DS-ovske vlasti koja je za sport bila zainteresovana ko Danica za Madagaskar. Nikakvih dokaza za to nema.
 2. Kada država uništi sportski kolektiv koji je izrodio sve te medalje i uspehe zato što predsednik ima kompleks da svi moraju da ga vole a ne vole ga, ne možemo daleko dogurati.
 3. Za mene je činjenica da ne mogu kvalifikacije da služe za uigravanje tima i napisao sam iz kojih razloga. 80% ovog rostera neće biti u Kini. Jel to nije činjenica? Imaš 6 dana da pripremiš ekipu da odigra 2 bitne utakmice i svaki novi prozor je druga ekipa. Činjenica? Ja mislim da jeste. Ostalo je logika. Pozdrav
 4. Ne znam što se ljutiš, jedno je mišljenje, drugo su činjenice. Ne mogu da ti napišem da nešto stoji ako ne stoji. Ako neko sad dođe i napiše da je danas utorak, ja kao treba da ćutim i da kažem, ok, razlika u mišljenju :D
 5. Amerikanci da pošalju tri po kvalitetu jednaka rostera na SP ili OI; osvojili bi sve 3 medalje. To je razlika između njih i ostatka sveta i to je realno, ništa preterivanje.
 6. nenad

  Men's Basketball FIBA World Cup 2019

  It's not just the NBA players, Euroleague players are also excluded from this qualification in most of the windows. For example, Greece has 1 NBA player (but in this case and many others one can make big difference especially given Giannis quality, he's top MVP candidate for now this season) but has many EL players. Greek team that played in Belgrade this week is not going to China, maybe 1 or 2 players from that roster. Serbian team maybe 3,4 guys. German team that played in this last window also missing half of it's roster at least. Spain, France teams that played this window, maybe 1,2 or maybe none players will go to China. Turkey 3 or 4. I'm guessing but it's not too far out. If Montenegro qualifies this team is the nearest to actual team in China but still they are weakened too.
 7. To je bila zlatna generacija, kao što redovno dođe vreme neke zlatne generacije. Razlika u odnosu na ono vreme i ovo vreme pod Saletom je to što Amerikanci nisu igrali SP u najjačem sastavu tada, pa smo mogli da ga osvojimo i što sada nismo uspeli da dođemo do zlata na Eurobasketu koje bi siguran sam osvojili da nismo finale igrali osakaćeni i generalno prvenstvo bez 6,7,8 bitnih igrača. A čak i 2000. smo imali kiks recimo i ispadanje u Sidneju na OI u grupi, toliko o tome da se ne sećamo poraza, ja se sećam poraza od Kine recimo. Evo Argentina je imala svoju zlatnu generaciju, gde su oni sada. Španci su imali svoju zlatnu generaciju, gde će oni posle. Jednostavno takve stvari dođu i prođu kao što je i nama prošlo posle Indijanapolisa pa smo se opet digli itd. Ovde se piše o propasti bukvalno naše košarke, a mi drugi na svetu, drugi u evropi sa x izostanaka, drugi na OI.
 8. Brate ne stoji ovo što pišeš ali ni blizu. To što je sport ventil, to je odraz stanja u državi, čim je sport ventil iz svakodnevnih frustracija, to nije dobro. Ja ne znam čega se ti sećaš, koja su to vremena o kojima pričaš, možda vremena bivše Jugoslavije koja sigurno nisu za poređenje, ali ja se dobro sećam perioda od Indijanapolisa pa nadalje kada smo sa Dudom Ivkovićem gubili od Estonije sa najjačim sastavom gde je igrao recimo Teodosić pa onda sa istom tom ekipom igrali polufinale svetskog vrlo brzo. Ne možeš da zanemariš činjenicu da ovaj tim koji je igrao u Izraelu ima zajedničko sa našom košarkaškom reprezentacijom dve stvari: zovu se Srbija i igraju košarku. I tu se svaka sličnost završava, ne možeš porediti naš bukvalno treći, četvrti tim sa davnim vremenima, ne stoji. Ovo za Gruziju što pišeš je srž problema. Pa za Gruziju važe ista pravila, ali Gruzija ima jednog igrača u NBA Pačuliu i ne znam dal ima igrača u EL, ovo je Gruziji skoro najbolji tim, u tome je i poenta, nama nije, nije za poređenje. Kakvo podmlađivannje, nama je najbolji igrač Jokić koji ima 23 godine, dal će on igrati je druga stvar. Imamo jako talentovanu generaciju 00 i 01 videćemo šta će od njih biti. Grci su zapinjali ali su igrali sa takođe trećim timom i jasno je da smo tu bili favoriti, imali smo Micića i Jovića, da ih nismo imali bilo bi opet povuci potegni. Totalno je nerealno da očekuješ od selektora gde ima igrače 5 dana maksimum i u tih 5 dana 2 utakmice da uigrava bilo šta, kad god uvek dođe neki novi igrač itd. Da je ceo tim na okupu pa da kažeš. Koga da uigrava, Pota i Avramovića za koje se zna da neće biti u Kini svakako? Totalno iskrivljen pogled. Ne treba utakmica našeg trećeg tima da pokaže gde smo, pokazaće svetsko, a da ti kažem odmah, da smo u vrhu, ne treba da čekaš Kinu da bi to skontao.
 9. nenad

  Men's Basketball FIBA World Cup 2019

  Slovenia was better team in Eurobasket than Spain, Lithuania, Serbia etc. It's not the problem if someone doesn't qualify. It happens all the time. Teams that are better on the paper lose all the time from underdogs, that's what we love about the sports, that's the point. But problem is when teams don't qualify because they weren't able to bring their best team, they didn't have the shot. That doesn't make sense. Instead of FIBA accomodating players, making it easier for them to play for national teams they are making it harder, they are punishing everyone, fans, players, federations, they don't respect the game, they respect only money in their pockets. And the players are those who are suffering the most. Nobody talks about players playing qualification for a competition in which they will not participate. Forget about NBA. European players are having a tough schedule already and they don't have a luxury like in NBA where teams have their own jets and no customs except Canada, and they are going to national teams to play 2 games in 4 days without proper preperation making them look silly on basketball court because teams don't have practice and time to play certain sets, actions etc. They give their best and after all what do they get? Nothing, because some other players are actualy going to China.
 10. Previše se mrači. Ne samo ovde nego generalno se stekao utisak u javnosti da kad god ne bude neka medalja, neki ogroman uspeh da je to neuspeh u bilo kom sportu. Ne stoji da u kom god sastavu treba da dobijemo npr Gruziju. Ako pogledaš tim Gruzije koji je sada igrao ovaj prozor videćeš da je to tim koji bi sigurno bio favorit protiv našeg koji je igrao u Izraelu. Bitadze je recimo igrač koga nema po kvalitetu u tom našem rosteru, budući NBA igrač vrlo moguće. Šermadini koji ima gomilu uspešnih sezona iza sebe, Cincadze koji je takođe iskusan igrač itd. Mekfaden plejmejker koji istina u padu forme ali dosta bolji igrač za njih od Pena i Avramovića za nas. Mi smo imali Gagija Milosavljevića koji nikada od povrede nije bio prvi igrač bilo koje ekipe, Raduljicu koji igra rekreativnu ligu u Kini i Simonovića koji je igrač uloge i polako pri zalasku karijere od iskusnijih igrača. Na EP smo osvojili srebro bez dosta igrača ali je taj tim imao Bogdana, imao Marjanovića koji su u top 5 naših igrača, nije za porediti sa timom kome nedostaju bukvalno 3 petorke. Čim su se pojavili Jović i Micić koji su suštini druga i treća naša petorka videla se razlika u svemu. Ne slažem se sa tobom ni da su ovo pripreme. Nažalost a to pokazuje apsurd ovog takmičenja u 12 igrača na SP mogu da se nađu možda 3 gore pomenuta i to verovatno ne sva trojica i veliko pitanje sa kojim ulogama ako i uđu u 12. Ne računam Jovića i Micića. Nema priprema u ovom nakaradnom sistemu takmičenja. Moram opet o njemu jer zaista što se mene tiče sva priča počinje i završava se time.
 11. Naravno da ne možemo da dobijemo kad nam fali 20 igrača. Nemamo mi 300 miliona stanovnika da možemo da podnesemo takav gubitak. A sve i da smo propustili SP dobili bi WC za olimpijski turnir.
 12. nenad

  Men's Basketball FIBA World Cup 2019

  The point of any qualifying system should be that the best teams qualify and that there is the best possible quality at the event which are they qualifying for. And the point of world governing bodies in sport like FIBA should be that the top teams and the top players participate in their biggest tournaments. Slovenia damn well deserved to be at a world championships because they won european championships, this is how it supposed to work. But FIBA creates all these windows, they are punishing best teams, if you have more good players than you are punished, it's a joke. They punish you for being good. I really can't see how anyone could defend this. The taste is one thing and quality is another thing. If someone like you have a different taste, that's ok but it doesn't change the facts about competition. Also, i see I did offend you when I said that you don't watch much of quality basketball, but you just proved my point by saying you don't prefer nba regular season and you watch euroleague matches when there isn't anything else. So, you aren't used to quality basketball all the time. Is it really in interest of average fan in Israel for example to watch live at home Serbian team without its 20 best players. Players for which in Serbia many casual fans haven't heard and to watch that same Serbian team making 25 turnovers in a game. They could see higher quality basketball every week in Tel Aviv in the Euroleague. And let FIBA continue with this path, soon enough the match between Indonesia and Guam will be highest qualty match under their wing. PS Denmark failed to qualify to WC but FIFA didn't made competition changes which resulted in Denmark not being able to compete with its best players.
 13. nenad

  Men's Basketball FIBA World Cup 2019

  @MHSN Great post. But have to disagree about qual format. We already are without Slovenia, which is European champions. To not have European champions at the very first next World Cup, it's a travesty, in any sport, team, individual, I don't care. Also, Croatia is basicaly out as well. Croatia would be better team in China than for example Poland which will qualify. Not to offend Polish posters here but it's true. And even, we, Serbia would have a hard time qualifying if there weren't good results for us in other matches that benefited us. So, it's really a shame. Some say it's a good idea just badly executed, but who cares for idea when it doesn't give you a good results. Also I think not to offend you as well, is maybe you aren't used to watching high quality basketball 24/7 like many basketball fans, so this is good for you. Beleive me, it's like watching premier league and then watching serbian superleague in football.
 14. Mene je sramota svega ovoga. Kao da je neko sipao hladnu vodu po ovom uspehu posle onih izjava Terzića i medalje Vučiću i svega. Povraća mi se. Jebe mi se za svaki uspeh i svaku medalju ako posle toga mora da se održi zahvalnica sinu svih nacija Kim Džongu, ne dao Bog da neko prođe ko Prlainović. Tužna smo država iz koje ljudi svakodnevno gledaju kako da pobegnu a mi što ostajemo smo osuđeni na Vučiće,Vučićeviće i botove. I onda se hvatamo za slamke tipa sportskih uspeha. I onda ni to ne može bez njih. Jbg.
×