website statistics
Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Здравейте, момчета и момичета.

Паралелно със спортните състезания се вихрят и доста административни битки в спортните федерации и още по-жалко - в БОК! Интересно ми е да прочета вашите коментари и да дискутираме позициите и решенията след конгресите в олимпийския комитет, борбата, БФС, а и в другите федерации в бъдеще.

Предлагам тук да обсъждаме проблемите около българския спорт и казусите, свързани с битките за власт в него

Edited by Ros

Битката за председателското място в БОК е едно от доказателствата, че всеки кокал е сладък, и че парите, които се резпределят от организацията правят цирка, който наблюдаваме, донякъде разбираем. Едва ли има човек, интересуващ се от спорт в България, който да не знае кои са Стефка Костадинова и Весела Лечева. Но това, което стана след конгреса би следвало да е обидно и за двете, като естествено за мен по-странна е реакцията на Костадинова. 

Няма вечни позиции (с изключение на тази на Ким Чен Ун) и 20 години в олимпийския комитет е един достоен период на управление. Това, в което забъркаха Стефка обаче, е доста подло. Едва ли е без нейно съгласие, но така или иначе е срамно това величие в българския спорт да е част от тази битка в този и вариант. Какви са паралелните зависимости не знам, но достойнството изискваше след подадената ръка по време на изборите да продължи с освобождаването на кабинета. Явно обаче онези, които не се свенят да опетнят и името на Костадинова, не мислят така. Та стигаме до абсурсда организаторът на изборния конгрес в БОК да обжалва организирането му. Тези съдебни схатки са доооста познати и вече изтъркани и прозрачни. Съжалявам Костадинова, че е забъркана в това. А тя изглежда и уморена и отегчена от целия този шум. Но и под някаква степен принудена да участва. Така ми се струва.

Какво е вашето мнение - достойно ли е поведението на обжалвалите и кой трябва да е президент на БОК?

4 hours ago, Ros said:

Битката за председателското място в БОК е едно от доказателствата, че всеки кокал е сладък, и че парите, които се резпределят от организацията правят цирка, който наблюдаваме, донякъде разбираем. Едва ли има човек, интересуващ се от спорт в България, който да не знае кои са Стефка Костадинова и Весела Лечева. Но това, което стана след конгреса би следвало да е обидно и за двете, като естествено за мен по-странна е реакцията на Костадинова. 

Няма вечни позиции (с изключение на тази на Ким Чен Ун) и 20 години в олимпийския комитет е един достоен период на управление. Това, в което забъркаха Стефка обаче, е доста подло. Едва ли е без нейно съгласие, но така или иначе е срамно това величие в българския спорт да е част от тази битка в този и вариант. Какви са паралелните зависимости не знам, но достойнството изискваше след подадената ръка по време на изборите да продължи с освобождаването на кабинета. Явно обаче онези, които не се свенят да опетнят и името на Костадинова, не мислят така. Та стигаме до абсурсда организаторът на изборния конгрес в БОК да обжалва организирането му. Тези съдебни схатки са доооста познати и вече изтъркани и прозрачни. Съжалявам Костадинова, че е забъркана в това. А тя изглежда и уморена и отегчена от целия този шум. Но и под някаква степен принудена да участва. Така ми се струва.

Какво е вашето мнение - достойно ли е поведението на обжалвалите и кой трябва да е президент на БОК?

Мнението ми е, че в България всеки се смята за вечният Президент, Премиер, Кмет, Директор и прочие. Седнеш ли на стола и вече си мислиш, че ти се полага пожизнено. 

Стефка много ми падна в очите. Уж големите изказвания на конгреса, че приема резултата, така гласували, пожелава успех и т.н, а на следващият ден почна циркът. Може и тя да не го иска това, ама е цялото лице на този комитет дето оспорват и едва ли някой ще тръгне да го прави ей така от скука.

Просто тези хора 20 години са в БОК да цоцат и са си втълпили, че им се полага всичко. Ти можеш ли да си представиш 20 години да си там, та това е една трета от живота на хората. Съмнявам се да са обновявали персонала всеки 2-3 години. Белчо Горанов обиколи светът десет пъти, а до ден днешен знае ли някой какво точно върши? Важното е да придружава състезателите всеки месец не знам къде си на форуми. А колко ли такива като него има още. Той Томислав Русев по Дарик много добре го беше казал на скоро в Спортното шоу - "Хората асоциират БОК с 2 неща, че закупуват самолетните билети за спортистите и че ушиват униформите за Олимпиадата на всеки 2 години. Какво друго правят не се знае"

Иначе и Лечева не ми е от най-симпатичните. И тя 20 години се бута ли бута в политиката къде ли не. То за депутат, то за кметове, то за БОК, то за Министър, къде ли не се кандидатира. Където има пост тя е там. Но гласуваха за нея, така че да поеме управлението и да се види какво ще излезе.

Posted (edited)

Абсолютно съм съгласен. Жалко, че се стигна до тук, но явно властта е сладка. Като се замисля Стефка прави 60 тази година, което означава че 1/3 от живота й е преминал като президент на БОК. Дано осмисли ситуацията и сама спре цирка.

Другото подобно събитие е изборът на Станка Златева за президент на БФБ и действията след това. Не мога да повярвам как стартира мандата й. За съжаление и за нея май ще е верен израза, че едно е да си изключителен спортист, а съвсем друго да си управленец. Настоящите борци - шампиони и медалисти не заслужават това отношение 

Edited by Ros

Няма две мнения, че това което се случва в БОК е много лош имидж за тази организация и в частност за самата Стефка Костадинова. Явно властта и парите които се въртят в този комитет са много прелъстителни за да не иска да пусне кокала. Още повече, че първите обжалвания дойдоха точно от хората, които в частност организираха самите избори. По принцип аз съм за промяна в управлението там, защото Костадинова е слаб управител и не видях да направи кой знае какво в тези 20 години.

Моето лично мнение, е че най-вероятно преди самите избори Весела Лечева доста добре е агитирала представителите с право на глас и Стефка Костадинова е останала изненадана от това развитие и сега целта е в този период на съдебно обжалване да се протаква ситуацията с цел да си върне гласовете и да има нови избори.

За съжаление в спортното ни общество такива примери зачестиха и борбата за власт е повече от ожесточена, което показва колко слаби спортните ръководители имаме в някой организации. Видяхте какво се случи във футбола, където г-н Перука едвам си тръгна, а след това избраха некадърния Георги Иванов пред Бербатов. Сега глуповата Станка Златева я управляват като кукла на конци, а тя горката не знае как даже да се изкаже правилно.

За мен в борбата положението е 50/50. Да, трябва да има промяна, защото се вижда, че нямаме ново поколение борци и не може да се разчита само на чужденци. Но не е приемливо така да се отхвърлят и борците като Новиков и Рамазанов, които ни донесоха толкова радост в последно време. Трябва да има последователна промяна, но това което се случва в момента не е нормално и борците покрай скандали не могат да работят нормално. Какво е Вашето мнение по въпроса?

Да има федерации за пример, като в ските, биатлона, бокса и други, но за съжаление в българската реалност трябват и скандали.

• Latest Posts around Totallympics

• Men's Ice Hockey IIHF Division I Group A World Championship 2025   Sfântu Gheorghe (ROU) - 27 April 2025 - 3 May 2025     Official Website Programme Results System Facebook Page Discussion Thread
    • Thursday April 24th, 2025 - Preliminary Round Day 2 Schedule   Group A Central Daylight Time (GMT -5)   (CEST 19:00) Finland vs Norway Period-by-Period: April 24th 2025, h. 12:00, Credit Union of Texas Event Center, Allen   (CEST 23:00) Canada vs Slovakia Period-by-Period: April 24th 2025, h. 16:00, Credit Union of Texas Event Center, Allen     Group B Central Daylight Time (GMT -5)   (CEST 21:00) Czechia vs Germany Period-by-Period: April 24th 2025, h. 14:00, Comerica Center, Frisco   (CEST 02:00 - 25.04.2025) Switzerland vs United States Period-by-Period: April 24th 2025, h. 19:00, Comerica Center, Frisc
    • Wednesday April 23rd, 2025 - Preliminary Round Day 1 Results   Group A Central Daylight Time (GMT -5)   Slovakia   PSO1 - 0  Finland Period-by-Period: 0-0, 0-0, 0-0, Overtime: 0-0, Penalty Shoot-out: 1-0 April 23rd 2025, h. 12:00, Credit Union of Texas Event Center, Allen   Norway   1 - 2PSO  Latvia Period-by-Period: 1-1, 0-0, 0-0, Overtime: 0-0, Penalty Shoot-out: 0-1 April 23rd 2025, h. 16:00, Credit Union of Texas Event Center, Allen        Group A Provisional Standing After Day 1    Nation P W(OTW) L(OTL) GF GA +/- Pt. Latvia 1 1(1) 0(0) 2 1 +1 2 Slovakia 1 1(1) 0(0) 1 0 +1 2 Norway 1 0(0) 1(1) 1 2 -1 1 Finland 1 0(0) 1(1) 0 1 -1 1 Canada 0 0(0) 0(0) 0 0 0 0 Group B Central Daylight Time (GMT -5)   Sweden   10 - 3  Switzerland Period-by-Period: 2-0, 4-1, 4-2 April 23rd 2025, h. 14:00, Comerica Center, Frisco   Czechia   2 - 4  United States Period-by-Period: 0-1, 1-0, 1-3 April 23rd 2025, h. 19:00, Comerica Center, Frisco   Group B Provisional Standing After Day 1    Nation P W(OTW) L(OTL) GF GA +/- Pt. Sweden 1 1(0) 0(0) 10 3 +7 3 United States 1 1(0) 0(0) 4 2 +2 3 Germany 0 0(0) 0(0) 0 0 0 0 Czechia 1 0(0) 1(0) 2 4 -2 0 Switzerland 1 0(0) 1(0) 3 10 -7 0
    • Guilherme Caribé just did 47.10 in Brazilian trials.   10th best time ever   EDIT: Not best time, best swimmer...
    • Thursday April 24th, 2025 - Round-Robin Day 4 Schedule (GMT +2)   12:30  Ukraine vs Slovenia 16:00  Austria vs Kazakhstan 19:30  Hungary vs Denmark
    • Wednesday April 23rd, 2025 - Round-Robin Day 3 Results (GMT +2)   12:30  Ukraine  6 - 3  Austria 16:00  Slovenia  2 - 0  Hungary 19:30  Kazakhstan  2 - 5  Denmark   Provisional Standing After Day 3:   1.    9 ------------------ 2.   6 3.   5 4.   4 5.   3 ------------------ 6.   0
    • This feels really insulting. To dogs.
    • Day #1 Medallists   women's -48kg   Gold:  Shirine Boukli Silver:  Catarina Costa Bronze:  Assunta Scutto &  Andrea Stojadinov   women's -52kg   Gold:  Distria Krasniqi Silver:  Odette Giuffrida Bronze:  Naomi Van Krevel &  Ariane Toro Soler     men's -60kg   Gold:  Giorgi Sardalashvili Silver: Ayub Bliev Bronze:  Ahmad Yusifov &  Luka Mkheidze   men's -66kg   Gold:  Daikii Bouba Silver: Murad Chopanov Bronze:  Lukas Saha &  Walide Khyar     Results (Top 8) https://www.ijf.org/competition/2926/results
    • Extraliga Playoffs   The Finals (Best-of-7 Series)   Game #4: HK Nitra (3) - HC Košice (2)  2-3 (0-2, 2-1, 0-0)   HC Košice lead the Series 3-1 and they're just 1 win away from the title   Game #5 is scheduled for Friday, April 25th in Košice @ 6.30 p.m. CET
  • Create New...