website statistics
Jump to content

EK Beachvolleybal 2022 in München


 Share

Recommended Posts

Vanaf volgende week start het EK Beachvolleybal in München. Ter voorbereiding spelen Nederlandse koppels de pro16 elite toernooi in Hamburg. Brouwer/Meeuwsen zijn doorgedrongen tot de finale die zondag gespeeld gaat worden. De Groot/Boermans strijden om het brons. Een goede generale dus!

 

bij het mannentoernooi doen de volgende herenkoppels mee:

groep B Brouwer/Meeuwsen

groep C van Werkhoven/ van de Velde

groep C Luini/Penninga

groep F de Groot/Boermans

 

bij het damestoernooi doen de volgende koppels mee:

groep B Piersma/van Driel

groep E Stam/Schoon

groep H van Driel/Ypma

 

Erg benieuwd hoe ver de koppels kunnen komen tijdens dit EK?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Leuk dat er direct na de Elite 16 een EK wordt gespeeld. Met de vorm van Brouwer en Meeuwsen zit het wel goed. Jammer dat Christiaan Varenhorst nog steeds geblesseerd is. Hij wordt vervangen door Mart van Werkhoven, die nu dus met Steven van der Velde speelt. Favorieten voor mij zijn de Noren Mol en Sorum. 

Link to comment
Share on other sites

Helaas geen goud voor Brouwer/Meeuwsen in Hamburg. In de finale was het Poolse duo Bryl/Losiak te sterk. In een goede driesetter werd het 18-21 21-16 27-29. Hiermee verdiend het Nederlandse duo wel weer veel punten voor de ranglijst die uiteindelijk gaat bepalen of je naar de Olympische Spelen van Parijs mag.

 

Alleen al vanwege het beachvolleybalstadion onder de rook van de Eiffeltoren is een reden om dar te willen spelen. 

 

Immers/Boermans verloren de wedstrijd om het brons van het Duitse duo Ehlers/Wickler met 21-23 18-21.

Link to comment
Share on other sites

Stam/Schoon begonnen dit seizoen heel sterk, maar zijn hun vorm in de loop van het seizoen eigenlijk wat verloren. Ik vrees dat de Duitse en Zwitserse dames in ieder geval sterker zijn en ook het Letse duo. Piersma/Van Driel komt juist wat beter in vorm, maar doet nog niet mee om de prijzen. Hun laatste twee toernooien geven wel perspectief om mogelijk een tweede duo aan de dameskant dat om Olympische kwalificatienkan gaan strijden.

 

Aan de mannenkant zijn Brouwer/Meeuwsen en Boermans/Immers medaillekandidaten. Mol/Sorum zijn op de Beach Pro Tour wel te kloppen (zoals in Hamburg door 2 NLse duos), maar op eindtoernooien toch de overduidelijke favoriet. Voor de andere twee medailles zal het verwacht ik tussen de Nederlanders, Perusic/Schweiner, Bryl/Losiak en de Duitse duos gaan.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...