website statistics
Jump to content
Serbia National Thread
Posted
23 hours ago, ChandlerMne said:

Nacionalni savez proglasi naj igraca zbog dostignuca u klubu. Samo kod nas 

Па кад достигнућа у репрезентативном дресу није било

Link to post
Share on other sites

Serbia National Thread
Posted

Na SP u stonom tenisu, samo Andrea Todorović prošla prvo kolo. Učestvovali još Šurjan, Lupulesku i Karakašević. Levajac nije putovao zbog renkinga, a Jevtović i Pete nisu mogli da uđu u SAD (administrativni problemi). Ostaje još ženski dubl.

 

Šurjan je izgubila u 7 setova od Eerland (27. na svetu), nadam se da će uskoro te važne tesne mečeve početi da dobija. Ostali su izgubili glatko, Izabela od Solje, Sale od Jorgića. Takođe su njih dvoje izgubili i u miksu. 

Link to post
Share on other sites

Serbia National Thread
Posted
3 hours ago, NikolaB said:

Ања није од оних пливачица које се изненада појаве, бљесну и онда нестану. Она баш постепено иде напред, корак по корак и ја сам убеђен да ће ускоро догурати и до медаља на светском првенству и Олимпијским играма

 

Ањин највећи непријатељ је физичке природе, много је ситинија од већине такмичарки

Link to post
Share on other sites

Serbia National Thread
Posted

Ево првих утисака по спортовима

 

Атлетика

Очекивани резултати и очекивана финала за Армина и Ивану. Иако остаје жал за Иванином медаљом, сигурно да се мало ко надао да ће за тако кратко време толико подићи форму и бити у прилици да се бори за медаљу. Некако су нам та четврта и пета места судбинска у атлетици на ОИ.

 

Бокс

Феноменалан резултат за Нину, противница у ЧФ је била непремостива препрека због разлике у висини.

 

Ватерполо

Сличан сценарио као и у Рију, нешто слабија игра у групној фази, да би покидали нокаут фазу. Овога пута нешто слабије играчки, али ментално вероватно и јачи него пре пет година. Свака част момцима, најбољи могући начин да се главница старе генерације опрости од репрезентације. Видећемо како ће после њиховог повлачења изгледати репрезентација.

 

Веслање

Коначно А финале, штета због оног пеха с короном, вероватно би се укључили у борбу за сребро или бронзу да су све те дане провели тренирајући на води. Само да наставе да веслају заједно и у Паризу, али узевши у обзир сукоб између Савеза и Стојића , нисам нарочито оптимистичан. Јована пристојна.

 

Кајак

Највећи губитници овог олимпијског циклуса. Очекивао сам А финала од Страхиње на 200 и Милице на 500, у обе полуфиналне трке очајан старт, што их је и коштало проласка у финале. Мислим да је време да је време да руководство преузме одговорност за овај дебакл.

 

Карате

Јована, краљице!

 

Кошарка

Баскеташи дефинитивно подбацили у том полуфиналу, али им се нема шта много замерити јер су ипак донели медаљу на крају. Кошаркашице задовољавајуће, постигле су свој циљ, ушле међу четири најбоље, знао сам негде да ће бити тешко да ОПЕТ победимо Француску у једном великом мечу.

 

Одбојка

Слична, али не потпуно иста, прича као с баскеташима, с тим да су Американке ипак класа у односу на Русе. Нећемо налазити замерке пошто су ипак освојиле медаљу, иако и оне знају да су могле боље, поготово с Бразилом у групи.

 

Пливање

Све је било у знаку феноменалног Андреја Барне, штета што није ушао у финале на 100 слободно. Солидан резултат Веље и штафете, наставак стагнације Ање Цревар, све су прилике да су финала ЕП њен максимум.

 

Рвање

Медаља је освојена и Зури свака част и хвала, али... Мићић је дефинитивно подбацио, иако је имао незгодног противника за прво коло као први носилац, Јапанац је, ако се не варам, био својевремено светски шампион. Такође, нисам очекивао да ће Каџаја тако лако изгубити. Што се тиче Мата, не знам, Штеблер је класа за себе и дефинитивно је било 50/50, био је веома близу и у мечу са Иранцем, могао је до финала, а Мате у репесаж, искрено сам очекивао медаљу од њега, али ето.

 

Стони тенис

Одличан отпор тима значајно бољем Бразилу, у синглу очекивани резултати, велико искуство за Левајца. Штета што се нису квалификовале Шурјан и Лупулеску, надам се да Каракашевић већ сада има визију како да дођемо до већег броја такмичара у Паризу, а сигурно има материјала.

 

Стрељаштво

Феноменални Микец и Себић, коначно и њих да огреје сунце у финалу и да дођу до олимпијске медаље. Свака част и Андреи која је коначно пробила ту баријеру и ушла у финале своје знатно слабије дисциплине. Зорана традиционално баксузна, остаје жал за миксом који смо мислили да сигурно доноси медаљу, али богами и МК пиштољем где је на број центара испала из финала. Све у свему, солидан наступ, иако су Јасмина, Милутин и Сања пуцали значајно слабије од својих стандарда.

 

Теквондо

Гале још једном показао како се припремају такмичари за велико такмичење. Милица се винула у историју свог спорта, а Тијана ће имати још једну прилику у Паризу да комплетира сет медаља свих боја.

 

Тенис

Нажалост, притисак опет јачи од Новака,  али и замор. Микс је можда био грешка, а можда и не, ипак жао ми је Нине, ово је могла бити прекретница у њеној каријери, надам се да ће је свакако подићи, наставак сјајне сезоне у дублу. Не знам шта бих могао више да кажем осим да ми је неописиво криво што нам тенисери нису донели макар једну медаљу, али сви који су дошли на Игре су дали све од себе и то треба поштовати.

 

Џудо

МОГЛО ЈЕ БОЉЕ. Милица пропустила прилику каријере, али треба јој одати признање за велику победу у Р16. Штета што се Андреа повредила. Марица била невероватно близу, увек је смор кад неко изгуби због шидоа. Ања Обрадовић је имала тешку противницу на самом почетку и било је 50/50, штета што је преовладало за нас мање пожељних 50. Мајдов очигледно направио грешку пропуштајући СП, а Кукоља је чини ми се појео притисак.

 

ОПШТИ УТИСАК? Феноменалан резултат, као што сте већ рекли, да нам је неко понудио неко понудио 9 медаља пре почетка такмичења, прихватили бисмо их без размишљања, али овако утисак да је могло много боље и да нисмо били далеко од 10-12 медаља, али то је спорт. Сви учесници заслужују дубоки наклон, свакако!

 

Криво ми је што се Гејо и одбојкаши нису нашли на ОИ, вероватно би се и они борили за медаље.

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Serbia National Thread
Posted
1 hour ago, NikolaB said:

Ми смо дефинитивно једина нација у којој највећи фаворити за злато константно прсну. Прилично сам убеђен да ни Ђоковић неће узети то злато

Ма јесте, једина хаххахахха

Link to post
Share on other sites

Serbia National Thread
Posted

Због осмица где им место није, Дамир и Зорана ће у борби за бронзу пуцати са Омелчуком и ЈЕБЕНОМ КОСТЕВИЧ

Link to post
Share on other sites

Serbia National Thread
Posted
4 hours ago, ChandlerMne said:

Ja osim Novaka i 3x3 ne vidim ko moze do zlata. Imamo mi kandidata za zlato, ali ne tako jake kao ovi gore. A upravo nas zlata dizu u plasmanu. Dzaba nama 10 medalja ako nema zlata. 

Nadam se da OKS shvata da odavno nije bitno samo ucestvovati vec da su medalje te koje se racunaju. I to zlatne. Nadam se sa cemo se moci radovati sjutra, makar miks pistolj.

Posto pratis dzudo i u mladjim kategorijama, kako stoje pokrajinci? Ne sjecam se da ih ima puno sa medaljama.

Inace se Keljmendi penzionisala.

 

Боље имати 10 медаља од 2 злата, лол

Link to post
Share on other sites

Serbia National Thread
Posted
7 minutes ago, Jesse_Pinkman) said:

Bravo za kosarkasice a inace moze neko da mi objasni kako 3 grupe, koliko prolazi dalje u kosarci???

Претпостављам да даље иду прве две најбоље рангиране репрезентације из сваке групе и 2/3 трећепласираних

Link to post
Share on other sites

Serbia National Thread
Posted
1 minute ago, DaniSRB said:

imaju jos jedan mec ali mislim da nista ne menja

А да, заборавио сам да нису играли с Русима, свакако не мења 

Link to post
Share on other sites

Serbia National Thread
Posted
Just now, DaniSRB said:

3. sido posle 6 minuta :(

bas nas sreca nece u dzudou, 2 nesrecna poraza

 

3x3 je u pf cini mi se?

Јесу, завршили непоражени. Прилично лако су добили Летонију (гледано у односу на њихов квалитет, наравно)

Link to post
Share on other sites

Serbia National Thread
Posted

После пораза дубла, отишао сам да одспавам мало, да бих се пробудио малопре уз Тијанину доделу бронзе... свака част, бре! Нисам могао да верујем својим очима кад сам видео боје наше тренерке на постољу :hyper:

Link to post
Share on other sites

Serbia National Thread
Posted

Најискреније се надам да ће Нина и Алекс наставити да играју заједно. Талентованије су од већине девојака које су у врху у дублу. 

Link to post
Share on other sites

Serbia National Thread
Posted
Just now, ChandlerMne said:

Novak se muci fizicki. Vjerovatno vrucina

 

Сви тенисери се муче због велике влажности ваздуха. Јутрос је био пљусак у Токију.

Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...